Prysmian investește într-o nouă linie de producție în fabrica de cabluri de energie de la Slatina

Prysmian România, unul dintre cei mai importanți producători de cabluri din țară și din Europa, a demarat, începând cu data de 23 februarie 2024, lucrările la o nouă linie de producție a cablurilor electrice de medie tensiune, la fabrica din Slatina.

Noua linie de producție reprezintă o investiție directă a companiei în valoare de 23 milioane de euro, pe o perioadă de trei ani și va crește capacitatea fabricii cu 12.000 de tone pe an de cablu electric de medie tensiune.
Aceste cabluri se adresează în principal distribuitorilor de energie electrică către populație. Prin intermediul acestei investiții, Prysmian va crește capacitatea fabricii prin 6 noi linii de producție. Din 2005 de când este prezentă în Slatina, Prysmian a investit 75 de milioane de euro în fabricile sale. Noile linii de producție vor duce la creșterea numărului de locuri de muncă și sunt concepute pentru a crește volumului fabricii cu 20%. Aceste linii de producție vor retehnologiza liniile existente și vor adăuga noi capacități.

„Suntem încântați că am reușit să demarăm această investiție în fabrica din Slatina. Aici avem asigurată materia primă pentru producția cablurilor noastre, chiar de la fabricile de pe platforma industrială Slatina. Avem aici cea mai mare fabrică de telecom din Europa și tot aici vrem să demonstrăm că putem avea una din cele mai moderne fabrici de cabluri electrice. Totodată fabricile Prysmian din Slatina sunt orientate spre economisirea resurselor, dar și protejarea mediului înconjurător, iar în fabrica de energie unul din aceste noi cabluri va fi realizat printr-o tehnologie inovatoare ce asigură reducerea emisiilor de CO2 cu o tonă pe kilometru de cablu produs“, a declarat Daniela Burcă, COO Prysmian România.

„Suntem în procesul de decarbonizare. Lumea se îndreaptă către utilizarea surselor de energie regenerabilă. Accelerarea integrării noilor ferme solare și eoliene depinde de conectarea acestora la rețelele de transmisie și distribuție. Prysmian este un partener global pentru proiecte de conectare la rețelele onshore și offshore, precum și pentru transmiterea energiei regenerabile prin cabluri și sisteme brevetate de ultimă generație ale grupului. În acest context, investiția în Slatina-România este o declarație a Grupului Prysmian de a fi alături de toți actorii din piața energetică românească pentru a facilita tranziția către utilizarea energiei verzi, dar și pentru a transforma România într-un hub energetic regional“, a declarat Constantin Nistor, CCO Prysmian România.

La fabrica de energie Prysmian din Slatina se produc anual peste 35.000 tone de conductori electrici de diferite tipuri, care sunt întâlniți în cele mai comune rețele electrice: de la rețelele din construcții și industrie la cabluri de medie și înaltă tensiune pentru rețelele de transport subterane sau aeriene.
Fabrica din Slatina exportă anual cabluri și conductori electrici către principalii furnizori de electricitate din Europa, dar și Statele Unite ale Americii.
https://ro.prysmian.com

 

Share