Siemens revoluționează siguranța circuitelor cu SENTRON ECPD: protecție prin inovație!

SENTRON ECPD este ultra-rapid, multifuncțional, configurabil și durabil, fiind de până la 1.000 de ori mai rapid decât o soluție convențională și oferă comutare fără uzură. De asemenea, SENTRON ECPD deține funcții multiple ce pot fi configurate individual și ocupă 80% mai puțin spațiu în tabloul de distribuție, comparativ cu soluțiile convenționale.

Siemens a dezvoltat SENTRON ECPD, unul dintre cele mai inovatoare dispozitive de protecție a circuitelor din lume, având tehnologie de comutare electronică de ultimă oră.
SENTRON ECPD oprește electronic defecțiunile circuitului în cazul apariției erorilor și, dacă este necesar, declanșează contactul mecanic de izolare în aval.
Până acum, deconectarea a fost realizată exclusiv prin elemente electromecanice.
„Această inovație oferă o varietate de beneficii și are potențialul de a revoluționa lumea protecției circuitelor de astăzi“, a declarat Andreas Matthé, CEO Electrical
Products, Siemens Smart Infrastructure.
SENTRON ECPD permite abordări complet noi în planificarea electrică, maximizând siguranța, flexibilitatea și oferind economii enorme de spațiu și energie comparativ cu soluțiile
convenționale. „Pentru prima dată în istoria circuitului de protecție, este posibil să beneficiați de mai multe funcționalități într-un singur produs ce pot fi utilizate și adaptate conform cerințelor
aplicației individuale.
Toate acestea, combinate cu tehnologia de comutare solid-state, permit o comutare de până la o mie de ori mai rapidă, fără uzură“, a adăugat Matthé.

Ultra-rapid
Dispozitivele de protecție a circuitelor sunt componente centrale ale fiecărei instalații electrice.
Dacă anumite limite de curent de sarcină sunt depășite, aceste dispozitive deconectează sarcinile individuale pentru a proteja oamenii și sistemele.
În cazul unui scurtcircuit, de exemplu, întreruptoarele de circuit disponibile în comerț inițiază deconectarea în două până la trei milisecunde.
În comparație, SENTRON ECPD deconectează sarcinile de până la o mie de ori mai repede, minimizând impactul scurtcircuitului apărut și oferind o siguranță maximă pentru oameni, sisteme și echipamente electrice.
În ciuda faptului că SENTRON ECPD operează foarte rapid, acesta oferă comutare fără uzură, mărind durata de viață a sistemelor și reducând costurile cu reparațiile și întreținerea. În plus, autotestul ciclic integrat (inclusiv funcția RCD integrată) ridică siguranța la un nivel cu totul nou.

Multifuncțional și configurabil
SENTRON ECPD oferă multe funcționalități într-un singur design compact, economisind spațiu și costuri. Gama de funcții poate fi personalizată și activată cu ușurință prin aplicația SENTRON powerconfig. Aplicația permite o adaptare funcțională în circuit fără a fi nevoie să cumpărați un nou dispozitiv.
SENTRON ECPD se adaptează perfect, de exemplu, pentru curentul nominal, limite de declanșare sau comportament.
Aceste proprietăți oferă avantaje majore de planificare și costuri. De exemplu, circuitele pot fi proiectate pe baza curentului nominal al sarcinilor în loc de vârfurile de curent de pornire, ce sunt semnificativ mai mari, care apar pentru scurt timp în cazul unor anumite tipuri de încărcare, cum ar fi iluminatul LED. Acest lucru reduce complexitatea, planificarea, costurile de instalare și realizează economii la materiale precum cuprul.
Prin reducerea costurilor de operare și a timpilor de nefuncționare, SENTRON ECPD oferă transparență deplină asupra consumului de energie pentru consumatorii finali prin comunicarea cu gateway-urile SENTRON Powercenter 1000 și 3000.
Acest lucru permite optimizarea sistemelor și proceselor ca parte a managementului energetic în  conformitate cu ISO 50001 care, la rândul lor, permit reduceri eficiente ale costurilor energetice și de exploatare.
Pentru prima dată este posibilă efectuarea unei monitorizări detaliate a stării aplicației la nivelul consumatorilor finali. Astfel, crește substanțial disponibilitatea și fiabilitatea operațională.
Volumul mare de date de măsurare permite detectarea de nereguli și deviații, astfel creând o bază de planificare fiabilă pentru prevenire și întreținere.
SENTRON ECPD poate fi integrat cu ușurință în sisteme de nivel superior prin folosirea standardului deschis Modbus TCP. SENTRON ECPD face posibilă efectuarea de diagnosticare și
comutarea la distanță în timpul funcționării normale, precum și în cazul unei defecțiuni.
Această funcționalitate oferă beneficii semnificative, în special pentru aplicațiile de la distanță fără suport direct la fața locului. În plus, este posibilă localizarea și identificarea defecțiunilor prin diferențierea naturii defectului.

Sustenabil
SENTRON ECPD combină mai multe funcții într-un singur dispozitiv. Pe parcursul utilizării, SENTRON ECPD permite economii de până la 80% la componente electronice, 90% la metale și 90% la materiale plastice. În general, SENTRON ECPD are o masă cu aproximativ 90% mai mică decât dispozitivele necesare într-o abordare tehnică clasică.
În comparație cu soluțiile bazate pe tehnologia convențională de astăzi, SENTRON ECPD necesită, de asemenea, până la 80% mai puțin spațiu în tabloul de distribuție, eliminând necesitatea unei structuri de dimensiuni costisitoare.

www.siemens.com

Share