Prysmian Group România: Produse sigure cu certificare CPR

 

Prysmian Group România are în portofoliul său produse care respectă toate standardele europene privind siguranța produselor pentru construcții. După cum bine cunoașteți, începând cu 2017, cablurile proiectate pentru instalare fixă în clădiri rezidențiale și comerciale sunt supuse Regulamentului pentru Produsele de Construcție (CPR), reglementate de standardul EN 50575. Toate cablurile comercializate pe piața europeană trebuie să fie marcate CE și să conțină o Declarație de Performanță (DoP) care să includă clasificarea CPR cu privire la performanța cablurilor la foc. În cazul unui incendiu în spațiile aglomerate, precum aeroporturi, spitale, clădiri municipale, școli, sau zgârie nori este crucial să avem cabluri cu emisii reduse de gaze toxice și fum pentru a facilita procesul de evacuare.

 Cablurile noastre Afumex N2XH și NA2XH 0.6/1kV salvează vieți !

 

Cablurile noastre N2XH cu conductoare de cupru și NA2XH cu conductoare de aluminiu fac parte din familia Low Smoke Zero Halogen (LS0H). Aceste cabluri au un comportament îmbunătățit la foc, în cazul unui incendiu degajă mult mai puțin fum decât cablurile obișnuite cu manta de PCV. Gazele emanate sunt de asemenea mai puțin toxice. Datorită proprietăților lor îmbunătățite la foc, sunt recomandate pentru instalațiile fixe în clădiri publice frecventate de un număr mare de persoane, pentru complexe industriale, fabrici, clădiri municipale, hoteluri, mall-uri și centre comerciale, spitale, școli, aeroporturi și stații subterane de metrou.

CARACTERISTICI PRINCIPALE

  • Cablurile noastre AFUMEX sunt certificate CPR B2ca;
  • Testarea cablurilor și certificările sunt realizate de către Instituții de Cercetare reputabile printre care și VDE;
  • Cabluri propagare limitată a flăcării, degajare redusă de căldură și emisii reduse de fum și zero halogeni
  • Aprobate pentru instalare în clădiri cu risc crescut și mediu de incendiu;
  • Folosesc compoundul special rezistent la foc AFUMEX dezvoltat și brevetat de Prysmian Group;
  • Fiecare cablu pe care îl producem vine cu o Declarație de Performanță (DoP) și poartă marcajul CE care confirmă respectarea reglementărilor de rezistență la foc prevăzute în standardul EN 50575;
  • Pot fi instalate în aer liber sau în canale și tuburi și permit o temperatură maximă de operare a conductorului de 90° C;
  • Familia AFUMEX cu certificare B2ca oferă secțiuni între 25 mm2 și 185 mm2 și, în funcție de secțiune, un număr de conductori cuprins între 1 și 5.

Clasificările CPR

Există șapte clase diferite de performanță la foc, unde eliberarea de căldură și propagarea flăcării sunt principalele criterii de clasificare:

Clasa Aca definește cablurile neinflamabile (fără reacție), în timp ce clasa Fca conține cabluri care nu îndeplinesc cerințele clasei Eca (adică cu performanță nedeterminată).
Pe lângă eliberarea căldurii și propagarea flăcării există trei clasificări suplimentare care se aplică claselor Dca, Cca, B2ca și B1ca: emisiile de fum, picăturile de flacără și aciditatea.
Vedeți exemplul alăturat cu certificarea CPR a cablurilor noastre N2XH / N2AXH.

EMISII DE FUM (EN 61034-2)

s1 Emisii reduse de fum
s1a s1 cu emisii > 80 %
s1b s1 cu emisii > 60 % și < 80 %
s2 Emisii medii de fum
s3 Niciunul din criteriile de mai sus

PICĂTURI DE FLACĂRĂ (EN 50399)

d0 Fără picături/particule de flacără
d1 Picături de flacără ce durează maxim 10 sec.
d2 Niciunul din criteriile de mai sus

ACIDITATE (EN 60754-2)

a1 Aciditate redusă < 2.5 μS/mm, pH > 4.3
a2 Aciditate < 10 μS/mm, pH > 4.3
a3 Niciunul din criteriile de mai sus

ATENȚIE – ALL CABLES ARE NOT THE SAME

Împreună cu Europacable, Prysmian Group se implică în campania de monitorizarea constantă a cablurilor instalate pe piața europeană. Prin campania ACANTS (ALL CABLES ARE NOT THE SAME) depistăm neregularitățile de pe piață și ne asigură că în clădirile cu risc crescut de incendiu sunt instalate doar cabluri certificare conform standardelor în vigoare.

Cablurile Prysmian Group din gama AFUMEX cu certificare B2ca au cele mai înalte performanțe la foc și pot fi folosite în deplină siguranță acolo unde riscul de incendii este ridicat sau foarte ridicat – în spații înghesuite care găzduiesc oameni din toată lumea care vorbesc diferite limbi și care nu sunt familiarizați cu alarmele de incendiu și rutele de evacuare.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina noastră https://ro.prysmiangroup.com/CPR sau contactați-ne.

Share