O soluţie pentru mentenanţa inteligentă – ÖLFLEX CONNECT

Performanţele economice ale unei unităţi de producţie sunt strâns legate de procesele de mentenanţă, cele care trebuie să ofere funcţionarea predictibilă a fluxurilor tehnologice. Avariile sau accidentele tehnice sunt coşmarul oricărei persoane implicate în procesul de mentenanţă iar repunerea în funcţiune, în cel mai scurt timp, este dezideratul major

Lanţurile port-cablu reprezintă un punct sensibil al utilajelor în care sunt prezente mişcările repetitive. Defectarea mecanică a lanţului sau defectarea unei componente pozate în acesta, indiferent că este vorba despre cabluri electrice, furtunuri hidraulice sau pneumatice, conduce la indisponibilizarea instalaţiei pentru o perioadă mare de timp. Repararea defectelor necesită personal calificat şi bine antrenat, uneori echipe mixte compuse din electricieni, lăcătuşi mecanici şi hidraulicieni.
LAPP, lider mondial în soluţii sistemice, a dezvoltat, prin brandulÖLFLEX CONNECT, capabilităţi de proiectare şi realizare a sistemelor de lanţuri port-cablu complet echipate cu cabluri electrice şi furtunuri hidraulice, pneumatice sau hidro împreună cu sisteme complete de conectare. Mai mult, părţi mecanice necesare cuplării lanţului port-cablu pe utilaj pot fi construite şi asamblate pe lanţ.
Beneficiile utilizării ÖLFLEX CONNECT
• Produs premium care ţine cont de toate elementele de bună practică ale unei proiectări profesionale extrem de riguroase
Se iau în calcul toate aspectele electrice precum reducerea interferenţelor electromagnetice, alegerea judicioasă a secţiunilor, cât şi aspectele mecanice precum alegerea soluţiei optime pentru tipul de lanţ port-cablu, distribuţia cablurilor şi furtunurilor astfel încât să se obţină o simetrizare a încărcării mecanice în secţiunea transversală, evitarea contactelor mecanice între elemente pentru anularea uzurii abrazive).
• Procesul de înlocuire a lanţului port-cablu se face foarte uşor, în timpul minim necesar, fără a avea nevoie de personal înalt calificat, deci pierderea de producţie este minimă
Raportat la costurile financiare ale unei ore de întrerupere a fluxului tehnologic, investiţia în lanţul port-cablu complet echipat este infimă faţă de pierderile generate de o avarie care poate fi înlăturată într-o perioadă lungă de timp.
• Garanţia pe care LAPP o oferă pentru produsul comandat
• Eficiența echipei de mentenanță prin gestionarea mai bună a timpului și respectarea termenelor stabilite
Toate informaţiile tehnice necesare realizării unui asemenea produs vor sta în atenția specialiştilor LAPP România. Proiectul lanţului port-cablu complet echipat vă va fi trimis pentru confirmare şi aprobare apoi, în cel mai scurt timp posibil, produsul va fi livrat pregătit pentru montare.
Lanţurile port-cablu nu reprezintă singurele puncte sensibile în fluxurile de producţie. În multe ramuri industriale există zone în care se produc accidente tehnologice repetate datorate proceselor specifice.
De exemplu, în sectorul metalurgic există risc de incendiu provocat de deversarea metalelor topite. În aceste perimetre se pot imagina soluţii pentru utilizarea unor cabluri premufate pe ambele capete astfel încât procesul de repunere în funcţiune a instalaţiilor, după un incendiu, să se rezume la debroşarea cablurilor electrice arse, curăţarea zonei şi înlocuirea celor deteriorate cu altele gata premufate, existente în magazine.
Prin acest procedeu se reduce la minim perioada de staţionare şi, în acelaşi timp, se evită apariţia greşelilor inerente lucrului sub stres.
Specialiştii LAPP România pot elabora sisteme particularizate conform fluxurilor de producţie. Pe lângă generarea soluţiei tehnice complete se asigură şi producerea acestor cabluri premufate, în regim de calitate maximă garantată.
În România au fost implementate astfel de soluţii LAPP plug&play cu rezultate excelente, inclusiv pentru reducerea timpului de punere în funcţiune a unor instalaţii noi.
Vă stăm la dispoziție cu informaţii tehnice legate de cabluri electrice şi accesorii pentru acestea, sisteme de paturi metalice de cabluri, inclusiv proiectare.
De asemenea, pe www.lapp.ro puteți folosi configuratoarele de produse și tutorialele noastre pentru alegerea soluției optime în proiectul dumneavoastră.

Ing. Dan Ciortea -LAPP ROMÂNIA

 

Share