HELUKABEL HELUSOUND® & HELULIGHT® – Soluții complete, destinate industriei Media

HELUKABEL ROMÂNIA deține un portofoliu bogat de produse, gata să satisfacă nevoile pentru majoritatea industriilor din țara noastră. Una dintre cele mai importante se regăsește în industria media, pentru care inginerii noștri din departamentul tehnic reușesc de la an la an să pună în valoare toate sistemele de sonorizare audio/video, oferindu-le specialiștilor din domeniu cele mai bune soluții de cabluri concepute în special pentru această piață.

De aceea, fie că discutăm de concerte, stadioane, cinematografe și teatre sau orice spațiu în care sunetul și luminile trebuie să fie la cea mai înaltă calitate, nu se poate obține această performanță decât atunci când aparatura folosită funcționează împreună cu aceste cabluri speciale, garantate de HELUKABEL. Cei mai importanți parametri ai cablului destinat acestei industrii sunt: rezistența conductorului, capacitatea, inductanța și secțiunea transversală.
Rezistența este dată în ohmi șidepinde de materialul de construcție al cablului și mai ales de secțiunea transversală a acestuia. Cu cât cablul este mai gros, cu atât rezistența este mai mică. Rezistența redusă a cablului difuzorului este foarte importantă în sistemele de mare putere. Cablul transportă curenți mari, care uneori pot ajunge la mai mulți amperi într-un impuls. Rezistența excesivă poate duce la creșterea zgomotului indus și distorsionarea semnalului transmis.
Inductanța este dată în μH (microhenry) și poate fi calculată în funcție de dimensiuni, construcție și metoda de așezare a cablurilor. Inductanța mare atenuează frecvențe mai mari, iar impedanța cablului crește odată cu frecvența și provoacă atenuare în gama de frecvență audio. Cel mai bun mod de a reduce inductanța este de a reduce lungimea cablului.
Capacitatea cablului este dată în picofarad (pF) sau nanofarad (nF). Pentru cablurile de semnal, capacitatea dintre fire este foarte importantă și depinde de permitivitatea dielectrică, secțiunea transversală și distanța conductorilor (capacitatea este proporțională cu lungimea cablului). Capacitatea ridicată a cablului provoacă pierderi de curent capacitiv, cu cât este mai mare frecvența transmisă poate afecta impedanța generală și pierderea cablului.
Secțiunea transversală permite determinarea puterii maxime pe care o va transporta un cablu de o anumită lungime fără a introduce pierderi excesive în semnal.

Pentru a satisface cerințele ridicate ale industriei muzicale, compania HELUKABEL a dezvoltat două familii de cabluri pentru aplicații scenice. Dintre acestea se fac remarcate HELUSOUND® și HELULIGHT®, ce garantează transmisia de înaltă calitate a semnalelor audio analogice și digitale și permit controlul iluminării scenelor la cel mai înalt nivel. Regăsiți mai jos câteva dintre cele mai uzuale produse HELUKABEL destinate industriei media:

Sisteme de sunet


Cablu audio digital AES / EBU – Cablu cu ecran în spirală cu o singură pereche

Cablu audio digital AES / EBU – Cablu cu perechi ecranat individual și ecran global

Cablu DMX – cu ecran de folie AL / PT

Cablu AES / EBU 110 OHM.

Sisteme de iluminat

HELULIGHT® AES / EBU și DMX sunt destinate instalării permanente în sistemele de control al iluminatului scenic sau pentru conectarea amplificatoarelor audio digitale. Acestea sunt concepute pentru a se sincroniza cu toate tipurile de dispozitive audio digitale. Sunt protejate optim împotriva distorsiunilor externe datorită utilizării unui ecran spiralat din cupru și a unui strat exterior de PVC.

Cablu DMX – Cablu de alimentare DMX hibrid

Cablu DMX – Cablu cu două fire cu ecran spiralat de cupru, pentru instalare permanentă, instalat în interior și exterior

Sisteme video


Cablurile coaxiale cu un design special și cu parametri optimi asigură o transmisie de înaltă calitate a semnalului video. Sunt utilizate în conexiunile camerelor video și în sistemele de transmisie a imaginilor. Cablurile coaxiale sunt utile în special atunci când există surse de interferență în apropierea echipamentului audio. HELUKABEL deține în portofoliu aceste cabluri și în varianta Halogen-free.

Instrumente muzicale / microfon


Cablurile pentru instrumente muzicale trimit un semnal de amplitudine redusă, care este ridicat de amplificatoare. Este foarte ușor să perturbi un astfel de semnal și, pentru a-l preveni, se folosește un ecran dublu spiralat din fire de cupru. Lungimea cablurilor instrumentului muzical nu trebuie să depășească câțiva metri.Datorită creșterii secțiunii transversale a firelor la 0,38 mm2, acestea pot fi utilizate în studiouri de înregistrare profesionale. Ca și în cazul instrumentelor, ieșirea microfonului este de ordinul câtorva milivolți (mV) și este la fel de susceptibil la interferențe. Cablurile de microfon se disting printr-un înveliș din PVC foarte flexibil, au două fire de cupru răsucite acoperite cu un ecran de cupru împletit. Structura ecranului este practic aceeași ca și în cazul cablurilor pentru instrumente muzicale. Transmiterea semnalului fără pierderi poate fi efectuată pe o distanță de până la 100 m. Pot fi utilizate atât în studiouri de înregistrare profesionale, cât și pe scenă.

Cablu AUDIO – destinat în studiouri și scene profesionale de înregistrare

Cablu de microfon cu ecran spiralat


Cablu de microfon cu ecran împletit

Dispozitive de control
pentru mixere audio


Cablurile de alimentare pentru stațiile de control al sunetului și iluminarea scenelor ar trebui să fie caracterizate de o flexibilitate ridicată care face posibilă cât mai ușor distribuția și așezarea cablurilor. În cazul aplicațiilor de exterior, acestea trebuie să fie rezistente la factori externi cum ar fi radiațiile UV, condițiile meteorologice sau temperatura de funcționare crescută. Rezistența la deteriorarea mecanică accidentală este, de asemenea, importantă. Cablurile adecvate pentru astfel de aplicații sunt Titanex H07RN-F sau JZ-600

TITANEX – Cablu flexibil industrial pentru instalații fixe și protejate, 90°C și 0.6/1 kV, rezistent la apă, robust, dar flexibil clasă 5, rezistent la ulei și UV (disponibil în stocul HELUKABEL ROMÂNIA)


JZ-600 – Cablu flexibil 0,6 – 1 kV, fire negre numerotate, rezistent UV

Loadcable – Cablu de alimentare 300/500 V + 600/1000 V, foarte flexibil, manta exterioară moale, pentru instalare permanentă și conexiuni mobile la temperaturi joase.

HELUKABEL ROMÂNIA rămâne cu aceeași abordare deschisă și orientată către nevoile partenerilor de afaceri, oferind produse inovatoare de ultimă generație, propune soluții complexe și răspunsuri prompte, se focusează pe rapiditatea livrărilor către clienți, pune la dispoziție training-uri și prezentări de calitate și promite o comunicare și o relaționare deschisă și transparentă cu partenerii de afaceri.
Vă rugăm să contactați specialiștii noștri pe adresa de e-mail office@helukabel.ro, aceștia fiind pregătiți să satisfacă cerințele dumneavoastră atât din punct de vedere tehnic, cât și comercial:

HELUKABEL ROMÂNIA SRL
Șos. de Centură, nr. 1D / 077040 Com. Chiajna, Jud. Ilfov / România Tel.: +40.310.69.90.85 Fax: +40.310.69.92.11

www.helukabel.ro

 

Share