MIT430/2 cel mai complet tester de izolație pentru aplicații electrice și industriale de la Megger

Megger MIT430/2 este vârful de lance al seriei MIT400/2 de testere de izolație cu tensiuni de test ≤ 1 kV. Toată seria oferă utilizatorului clasa de siguranţă IEC61010-1 CATIV 600 V și un grad IP54 care înseamnă protecție la praf şi stropirea cu apă. Construcţia cu carcasă duală este unică la Megger şi nu lasă loc de compromis. Instrumentele au o carcasă exterioară din plastic care oferă un grad înalt de rezistenţă la şocuri pentru utilizare în teren, în timp ce carcasa interioară prezintă toate proprietăţile de ignifugare. Siguranţa utilizatorului este preocuparea numărul unu pentru Megger, indiferent de model sau serie.

MIT430/2 oferă 5 tensiuni de test fixe plus o tensiune variabilă cuprinse între 50V și 1000V, un domeniu al rezistenței de izolație de maxim 200GΩ și 3 tipuri de testare: index de polarizare (PI), raport de absorbţie dielectric (DAR) şi măsurare cu temporizare. Toate acestea, alături de măsurarea continuității cu 20mA sau 200 mA, măsurare tensiuni alternative TrueRMS și continue, frecvență și capacitate, memorie și descărcarea datelor prin Bluetooth®.
Testerul are tensiunea de teststabilizată menținând precizia tensiunii generate între 0 şi 2% pe întregul domeniu de test și eliminând astfel riscul de deteriorare a circuitelor sau componentelor din cauza supratensiunii.
Afişajul LCD cu iluminare reprezintă o combinaţie între o indicaţie cu arc de tip analogic şi afişare digitală duală. Cadranul cu arc analogic indică parametrii esenţiali de încărcare şi descărcare care nu sunt indicaţi pe afişajul numeric. Timpul de reacţie al acului indicator unic este similar cu cel al unui aparat analogic cu bobină mobilă. Afişajul digital principal este de mari dimensiuni,pentru o bună vizibilitate a tuturor rezultatelor principale ale măsurătorilor. Afişaj digital secundar este dedicat pentru datele suplimentare: tensiunea de test a izolaţiei, curentul de pierdere, frecvenţa de alimentare (la măsurarea tensiunii) și modul de test, de ex. PI, DAR sau t (t = cu temporizare).

Aflate în dotarea standard a MIT430/2, cablurile de măsură cu izolaţie flexibilă din silicon de înaltă calitate și sondă cu buton de test sunt ușor de utilizat şi previn erorile de măsurare din domeniile mai mari de 5 GΩ. Funcţia de inhibare a testului împiedică testarea în caz de detectare a unor tensiuni mai mari de 25, 30, 50, 75 sau 100 V (valoare setabilă de utilizator) existente la specimenul supus testului. Avertizorul sonor poate fi setat pentru a emite un semnal dacă rezistenţa izolaţiei depăşeşte o limită setată de utilizator în meniul de setări, iar blocarea testării menţine testul de izolaţie pornit pe o perioadă nelimitată.
Procedurile de conectare şi asociere Bluetooth® rapide facilitează semnificativ asocierea şi descărcarea datelor de pe MIT430/2. Rezultatele testelor sunt descărcate în format CSV, fişierele putând fi deschise ca foi de calcul Excel®.

Megger SebaKMT – Seba Dynatronic GmbH Reprezentanță în  România
ro.megger.com info.ro@megger.com

Share