Platforma modulara de solutii de securitate Honeywell

http://www.honeywell.com

Alarma de efractie, controlul accesului si supraveghere video într-o singura centrala de securitate (II)

Interfata utilizator inovatoare

Una dintre caracteristicile cheie ale MB-Secure este managementul simplu si confortabil al tuturor utilizatorilor,  prin  intermediul  tastaturilor  LED  sau  LCD, folosind butoane programabile. Pentru armarea partitiei respective este suficienta prezentarea cartelei la cititor si apasarea butonului partitiei respective. LED-urile în trei culori de lânga buton informeaza despre starea actuala si despre rezultatul actiunii. Acesta este un mod foarte flexibil si confortabil. Ramele sunt disponibile în trei culori diferite. Pentru utilizatorii exigenti sau pentru administratori, sunt disponibile ecrane tactile de mari dimensiuni. Meniul modern ghideaza perfect utilizatorul.

Interfata web / Aplicatii inteligente

Cu noile aplicatii mobile  pentru  MB-Secure,  puteti  afla cu usurinta starea curenta a sistemului de alarma si puteti controla functiile individuale aleacestuia prin intermediul unui smartphone, oricând si oriunde. Pentru o exploatare mai usoara, este posibila definirea a trei niveluri diferite de acces si control. Pentru acces rapid, puteti aloca functia de control selectata uneia dintre tastele virtuale de pe ecran. Utilizatorii avansati si administratorii de sistem pot utiliza tastatura virtuala, avand acces inclusiv la functiile de programare a centralei. Se poate asigura acces la sistem, la cel mai scazut nivel, prin folosirea unui repetor de afisare LED, care sa semnalizeze starea zonelor sau proceselor selectate.

Flexibilitate prin intermediul tehnologiei fara fir

Sistemul radio permite conectarea practica, in paralel, a componentelor fara fir (detectoare PIR, contacte de alarma, dispozitive de semnalizare si detectoare de incendiu) si a dispozitivelor BUS standard la o centrala hibrida de detectare a efractiei de inalta performanta. Functionarea in mod dual band (433/868 MHz) cu salt de frecventa, garanteaza transmiterea unui semnal stabil.

Dispozitivele DS6700 si DS6750

Dispozitivele de transmisie DS6700/DS6750 sunt folosite pentru a transmite mesaje de la sistemele de detectare a situatiilor de pericol, utilizand retelele de comunicatii publice si private, precum si drept interfata pentru sistemele la distanta, cum ar fi sisteme de management conectate prin intermediul retelelor publice sau private. Mai mult decat atat, atunci cand sunt utilizate in centrale compatibile de detectare a situatiilor de pericol, dispozitivele permit comanda unor servicii si diagnosticarea de la distanta

Conectarea la centrele de monitorizare a alarmelor

Fiind o platforma multifunctionala, DS6750 ofera unnumar mare de optiuni:

Transmiterea informatiilor privitoare la alarma si la stare, in formatul utilizat pe scara larga Contact ID

  • Mesaje de rutina si de testare
  • Mesaje in format text simplu sau mesaj vocal
  • Simultan sau aditional, transmisie a mesajului prin SMS si/sau mesagerie electronica.
  • E-mail prin Ethernet sau prin conexiune dial-up PSTN, utilizand protocolul PPP
  • Mai multe conexiuni pot functiona in paralel si simultan prin retelele PSTN si IP (optional, GPRS)

Transmiterea securizata, „cu cheie“

Dispozitivele de transmisie sunt cele care au creat standardele de criptare a datelor si de securitate a transmisiilor de date. Ambele dispozitive de transmisie au mecanisme avansate de securitate care garanteaza schimbul de date securizat si protejat impotriva falsificarii prin intermediul retelelor IP publice. Metoda de criptare folosita permite implementarea unei conexiuni „VPN” (Virtual Private Network), prin care doar utilizatorii care se ata in posesia unei chei potrivite pot folosi datele. Astfel, una sau mai multe „conexiuni on-line” securizate pot fi stabilite prin intermediul oricarei retele IP. Dispozitivul de transmisie verifica in mod constant disponibilitatea si calitatea conexiunii.

In cadrul DS6700/DS6750, sunt combinate in mod ideal urmatoarele sisteme:

  • reteaua „noua” IP
  • calea “traditionala” de transmisie PSTN si
  • transmisia de date prin GSM/GPRS (optional, folosind

RFW-3000/RFW-4000) drept conexiune on-line catre centrul de monitorizare a alarmelor. Ultimele doua cai de transmisie sunt disponibile ca rezerva pentru situatia in care conexiunea IP se intrerupe, putand fi folosite ca medii de transmisie izolate pentru instalarea cheii VPN.

MB-Secure video

Integrarea de baza a sistemelor de supraveghere video Pot fi conectate pana la 3 camere IP Honeywell Un fragment scurt de film (15 secunde pre-eveniment si 45 secunde posteveniment)poate fi vizualizat de la distanta, prin intermediul unui browser web incorporat. Nivelul superior este reprezentat de integrarea standard a sistemelor de supraveghere video, prin intermediul softwareului WINMAG plus.

www.honeywell.com

Share