Monitorizarea curentului rezidual RCM

Monitorizarea curentului rezidual RCM

Vrem să reducem costurile de mentenanță și testare, dar în același timp ne dorim și o siguranță a mediului de lucru?
Răspunsul la această întrebare este unul simplu și anume monitorizarea curentului rezidual cu ajutorul analizorului de rețea UMG96RM-E.

ALFA ENERG prezintă gama de aparate UMG96RM-E, aparate care sunt ușor de instalat și care sunt foarte eficiente din punct de vedere al costurilor de întreținere și economisesc timp.

Cum funcționează această monitorizare?

Toți conductorii din circuite (cu excepția legăturilor de împământare) sunt monitorizați prin intermediul transformatoarelor de măsură de curent.

Curenții reziduali sunt cauzați de defectele care apar la izolații sau scurgerile de curenți.

Curentul rezidual cauzat de defectele de izolație poate constitui un risc semnificativ pentru siguranța sistemelor electrice.

Gama noastra de aparate monitorizează curenții reziduali din instalațiile electrice, indică valoarea măsurată și emit un semnal de alarmă în momentul în care curentul măsurat depașește un nivel predeterminat.

Utilitatea aparatului UMG96RM-E este necesară datorită conceptului de protecție prin alarmare, astfel că se poate asigura disponibilitatea sistemului prin eliminarea din timp a defectelor care apar în urma acestui curent rezidual.

Avantajul unei astfel de monitorizari  este acela ca se primesc informatii in timp real despre starea actuala a sistemului electric , ceea ce duce la o economisire a fondului de mentenanta prin remedierea din timp a defectelor care apar in sistem.

UMG96 RM-E

UMG96 RM-E este un instrument universal de măsură, proiectat pentru rețelele de joasă și medie tensiune.

Ușor de instalat într-un panou având dimensiunile 96×96, această unitate compactă are disponibil un număr foarte mare de măsurători și, datorită memoriei de 256 Mb, acesta are și funcție de înregistrare, conform standardului ISO50001.

Pe lânga display-ul generos care poate afișa în timp real valorile măsurate, aparatul are și o pagină web dedicată, de unde se pot vizualiza datele măsurate în timp real. Prezentarea datelor online și analiza datelor istorice este de asemenea un beneficiu pentru găsirea cauzei problemelor.

Cu ajutorul interfețelor de comunicație TCP/IP, Modbus RS485 și Ethernet, analizorul de rețea poate fi integrat cu ușurință într-un sistem SCADA, BMS, HMI sau poate fi gestionat prin intermediul softului dedicat GridVis.

Foarte simplu de utilizat, aparatul poate reduce costurile prin evaluarea rețelei electrice, astfel încât orice abatere sau eveniment nedorit poate fi remediat din timp, fără a se ajunge la defectări grave ale instalației sau echipamentelor.

Un atu important al acestui aparat este funcția de RCM (monitorizarea curentului rezidual), această problemă devenind din ce în ce mai cunoscută în ultimul timp. Aparatul este capabil să monitorizeze și să trimită un semnal de alarmă atunci când se depășește valoarea predefinită sau poate realiza deconectarea sistemului prin ieșirile digitale.

UMG96 RM-E măsoară energiile cu o clasă de precizie 0.5S, iar celelalte mărimi cu o clasă de precizie de 0.2. Pe lângă aceste analize aparatul este capabil să măsoare și factorul de distorsiune armonic, armonicile până la armonica de gradul 40 și interarmonicile.

În cazul în care va interesează o imagine clară a modului în care aveți posibilitatea de a reduce costurile energiei electrice sau a economisirii banilor de întreținere sau avarie, vă invităm să consultați oferta noastră de aparate destinate acestui domeniu.

www.alfaenerg.ro.

Share