LEGRAND și CAN&POWER premiază pasiunea pentru design, iluminat și tehnologie

 LEGRAND, specialistul global în infrastructuri electrice și digitale, și CAN&POWER, specialist în soluții profesionale pentru iluminat, au organizat la finalul lunii mai un eveniment dedicat arhitecților, ce a reunit pasiunea pentru iluminat, design și tehnologie, materializată în proiecte de succes.

Cele două companii au premiat, în cadrul evenimentului, performanța în aceste domenii, oferind distincții unora din cei mai creativi arhitecți din România.

 “Am creionat și implementat, împreună cu partenerii noștri de la CAN&POWER, un eveniment cu totul special dedicat arhitecților: aceștia au putut vedea live cele mai noi și inovative produse din arii care se completează pentru a oferi soluții de calitate și cu un design remarcabil pentru proiecte complexe, unele dintre soluții fiind prezentate în premieră în România. Considerăm că rolul arhitecților este esențial în realizarea cu succes a oricărui proiect, amprenta lor creativă aducând mereu o mare valoare adăugată.” a declarat Călin Paşcalău, Director General LEGRAND Romania.

Astfel, în semn de recunoaștere pentru proiectele de succes realizate cu diferite birouri de arhitectură, ambii parteneri au premiat în cadrul evenimentului 5 proiecte speciale, alese dintre numeroasele proiecte rezidențiale și comerciale realizate în ultimul an pe plan local. Selecția a avut la bază complexitatea proiectelor, inovațiile integrate, precum și parteneriatele de lungă durată dezvoltate.

Evenimentul a reunit peste 70 profesioniști interesați de ultimele tendințe în materie de iluminat, soluții de control și automatizare.

Premii

Premiile acordate de către LEGRAND România au mers către:

 1. Arhitect Adrian Cristescu – West Group Architecture, pentru Hermes Business Campus și Stejarii Country Club. Ambele proiecte sunt complexe, iar succesul lor s-a bazat pe o foarte bună colaborare între Legrand și West Group Architecture. În timp ce Stejarii Country Club este unul dintre cele mai luxoase și inovatoare proiecte, ce a oferit posibilitatea companiei de-a continua proiectul rezidențial Stejarii încheiat cu succes, complexitatea Hermes Business Campus a presupus integrarea unei oferte complete de soluții pentru transformatoare, bară capsulată, tablouri electrice, aparataj de câmp, doze de pardoseală și UPS.
 2. Arhitect Giuseppe Labianca – Genius Architettura, pentru Gafencu 49 Residence. Gafencu 49 Residence, situat la numai 100m de Parcul Herăstrău, este cel mai exclusivist concept rezidențial din România, un landmark pentru zona de Nord a Bucureștiului. Soluțiile Legrand au inclus gama premium de aparataj Axolute, precum și tablouri electrice, cablare structurată (VDI) și interfonie.

Premiile acordate de CAN&POWER au mers către:

 1. Arhitect Matius Ichim – Matius Studio a fost premiat pentru colaborarea într-o serie de proiecte de iluminat comercial, în care compania CAN&POWER a avut oportunitatea de a se implica atât în partea de proiectare luminotehnică, dar și în livrarea produselor de iluminat. În plus, compania a anunțat parteneriatul pentru proiectul Chillya – Chilii pentru sfinți urbani. Inspirat de dorința arzătoare de evadare din aglomerația urbană, studioul de arhitectură Matius Studio lansează un nou concept de locuință temporară/sezonieră destinat iubitorilor de natură cât și celor care alocă timpul liber activităților creative;
 2. Andrei Ianculescu, Alexandru Ciolan, Andreea Bita – Rubiz Management, pentru deschiderea, implicarea și încrederea acordată în realizarea unui proiect de reactualizare soluții de iluminat galerii comerciale, care a presupus integrarea corpurilor de iluminat tip design Castore Suspensione marca Artemide, menite să ofere o atmosferă prețioasă și exclusivistă spațiilor largi de tip lobby sau food court;
 3. Arhitect Mihaela Roman – MIW a fost premiată pentru cele mai variate proiecte de iluminat restaurante: Taksim, Salad Box și, nu în ultimul rând, Resto Aperto, proiect realizat în parteneriat cu Philips. Împreună cu echipa CAN&POWER, s-a optat pentru soluții de iluminat care să genereze atât o lumină caldă și plăcută, atât de necesară pentru o ambianță primitoare, dar și economii de energie electrică și fiabilitate: oferind o lumină de calitate, StyliD este o soluție eficientă energetic, adaptată la cerințele actuale ale pieței, în timp ce Maxos fusion este un sistem LED pe șină, adaptabil, care asigură o lumină de o calitate excelentă.

Soluțiile de ultimă generație prezentate la eveniment

Legrand Romania a prezentat la eveniment cele mai noi produse lansate recent la expozițiile de profil din Statele Unite și Europa. Este vorba de produse premiate pentru design, dar și cele mai noi tehnologii, cum ar fi controlul vocal prin integrarea cu Alexa și Google Home:

 • Conceptul Air Bticino: una dintre cele mai populare mărci de aparataj de câmp la nivel mondial, Bticino atrage prin noul concept Air – cele mai subțiri rame create vreodată, cu doar 3,5 mm grosime. Cu un design exclusivist și finisaje satinate, periate sau lucioase, produsele din seria Air promit o încântare a simțurilor cu o senzație catifelată sau metalică la atingere;
 • Colectia Art D’Arnould: poate cea mai exclusivistă gamă de aparataj din portofoliul Legrand – aparataj personalizat și gravat manual în atelierele Grupului Legrand din Franța;
 • Soluții de casă inteligentă dezvoltate de Bticino pentru controlul centralizat al locuinței dar și pentru hoteluri. Noul Sistem MyHome_Up aduce avantaje majore atât pentru instalatori, cât și pentru clienții finali, prin simplitatea instalării și a controlului tuturor funcțiilor prin intermediul unei singure aplicații pentru smartphone;
 • Pentru aplicații rezidențiale de lux, pentru yahturi, dar și pentru săli de conferință, au fost prezentate soluțiile Vantage. Lider la nivel global în sisteme integrate de automatizare și control pentru spații exclusiviste și cu o experiență de 30 de ani, Vantage oferă tehnologii de ultimă generație și design contemporan pentru un control total. Produsele Vantage îmbină aspectul elegant cu funcțiunile avansate, pentru a crea scenarii sofisticate adaptate fiecărui ambient;
 • Soluțiile IoT, din care fac parte produse precum videointerfonul Wi-Fi Classe300X13E sau termostatul Smarther cu Wi-Fi integrat, permit utilizatorului să răspundă la interfon direct de pe smartphone, de oriunde s-ar afla, sau sa creeze programe și să controleze de pe smartphone, de la distanta, temperatura de acasă, având totodată și funcție de geo-localizare;
 • Nuvo, linia premiată de soluții profesionale de multiroom audio a Grupului Legrand, este specializată în sisteme audio avansate pentru casă și soluții care oferă o experiență audio impecabilă în fiecare încăpere;
 • Noile doze de pardoseala reprezintă cea mai variată gamă de soluții de pe piață și oferă finisaje noi pentru cea mai bună integrare în ambient, flexibilitate în configurare datorită modularității, precum și o instalare foarte ușoară.

Dintre soluțiile prezentate de CAN&POWER, vedeta incontestabilă a acestui eveniment a fost proiectorul Akro L&L Luce&Light, un corp de iluminat LED sofisticat, creat pentru a oferi iluminatului architectural exterior performanțele optice superioare care până acum erau disponibile numai pentru iluminatul de interior. Carcasa din aluminiu anodizat integrează un sistem optic complex care permite efectuarea manuală a unor diferite variații de zoom:  între 13°—32° sau 16°—42°. Akro are ca standard temperatura de culoare 2700K, 3000K si 4000K, cu un indice de redare a culorii de pana la 90 de CRI. Pe lângă funcția zoom, Akro dispune de o mare versatilitate, deoarece permite combinații multiple de filtre de polarizare eliptică, difuzie, dichroice și de conversie a temperaturii de culoare.

Despre Legrand

Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice și digitale. Soluțiile sale complete pentru clădiri rezidențiale, comerciale, de birouri, învățământ, data center, spitale și alte centre de sănătate, hoteluri și construcții industriale îl fac un etalon în domeniu pentru utilizatorii din întreaga lume.

Bazându-se pe un program de CSR în care sunt implicați toți angajații și partenerii cheie, strategia Legrand pentru o creștere sustenabilă are drept piloni principali achizițiile și inovația, care include lansarea constantă de produse cu valoare adăugată – incluzând Programul Eliot* dedicat produselor conectate (Internet of Things).

Legrand a raportat vânzări de peste 5,5 miliarde de euro în 2017. Compania este listata la Euronext Paris și este o componentă a indicilor bursieri CAC 40, FTSE4Good, MSCI World, Corporate Oekom Rating, DJSI World, Vigeo Euronext Eurozone 120, Europe 120-France 20 și World 120, Ethibel Sustainability Index Excellence.

În Romania, Grupul Legrand este prezent de peste 20 ani și comercializează, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate și inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 mărci, dintre care cele mai reprezentative sunt: Legrand, BTicino, Zucchini, Cablofil.

www.legrand.ro

*Eliot este programul lansat de Legrand în 2015 pentru a susține dezvoltarea accelerata a Internet of Things în portofoliul său de soluții. Ca rezultat al strategiei Grupului pentru inovație, programul Eliot urmărește să dezvolte soluții conectate cu beneficii pe termen lung pentru utilizatorii finali, precum și pentru profesioniști.

Pentru mai multe informații despre programul Eliot puteți accesa link-ul:

http://www.legrand.com/EN/eliot-program_13238.html

Despre CAN&POWER

Înființată în 1994, compania POWER ELECTRIC SRL și marcă înregistrată a acesteia CAN&POWER sunt nume de referință în piața de profil din Romania. Cu o prezență constantă și activă de peste 20 de ani, POWER ELECTRIC se numără astăzi printre cei mai importanți competitori din sfera distribuției materialelor electrice.  

Parteneriatele cu producători renumiți – Legrand, Philips, Modular, Zumtobel – au dus la extinderea portofoliului de produse și servicii oferite. POWER ELECTRIC furnizează corpuri si surse de iluminat pentru consum, pentru zona profesională sau pentru destinații speciale, accesorii, echipamente și componente pentru instalații electrice, stâlpi de iluminat, dar și grupuri electrogene, surse neîntreruptibile (UPS), soluții de încălzire și degivrare. POWER ELECTRIC furnizează, de asemenea, servicii de proiectare luminotehnică și sisteme de management inteligent al spațiilor interioare – KNX.

Evoluția ascendentă reprezintă rezultatul seriozității și pasiunii cu care am pornit la drum, având în momentul de față o echipă formată din peste 50 de angajați, dedicați și motivați să îndeplinească așteptările clienților noștri.

O etapă importantă în procesul de apropiere față de clienții noștri este deschiderea unui showroom specializat în prezentarea soluțiilor de iluminat și a echipamentelor electrice, un spațiu dedicat evenimentelor și întâlnirilor de prezentare a celor mai noi tehnologii și tendințe din domeniu, special creat pentru a aduce specialiștii și beneficiarii mai aproape de experiența CAN&POWER Lighting.

www.canpower.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

Share