Monitorizarea calității energiei electrice

MRG 511 – CLASA A

Având în vedere diversitatea tipurilor de instalații și riscurile induse în fiecare caz în parte – de abaterile de la regimul normal de funcționare, se pune în ultimul timp accent pe calitatea energiei electrice. Problema calității energiei electrice este susținută de standardul de calitate EN50160.

Compania noastră, ALFA ENERG, oferă soluții privind calitatea energiei electrice, dar și servicii de monitorizare a acesteia cu aparatură de ultimă generație, încadrată în CLASA A de precizie.

Pentru monitorizarea completă a parametrilor energiei electrice există trusa de măsură MRG 511 FLEX, care este compusă dintr-un aparat în CLASA A, și anume UMG 511, și accesoriile pentru intrarea semnalelor de curent și tensiune.

Foarte compactă, trusa de măsură poate fi folosită în cele mai greu accesibile puncte de măsură și este capabilă să înregistreze toți parametrii ce definesc calitatea energiei electrice (armonici, flicker, tranziente, asimetrii, căderi de tensiune etc.).

Curentul este măsurat cu clești Rogowski ce au o lungime cuprinsă între 300-600 mm. Diametrul bobinei de măsură este 95 mm sau 190 mm.

Raportul de transformare este selectabil și ajunge la 4000/1 A, acestea fiind destinate și pentru măsurarea pe liniile de curenți mari.

Analizorul UMG 511 este adecvat în special pentru monitorizarea indicatorilor de calitate a energiei electrice conform standardelor EN50160, IEEE 519, 61000-2-4, ITIC/CBEMA. Toți parametrii sunt înregistrați și analizați, iar pe baza acestora softul dedicat al aparatului este capabil să întocmească rapoarte de calitate, în conformitate cu standardele în discuție.

Standardul 61000-4-30 este îndeplinit de aparatele care fac parte din CLASA A, acestea fiind dintre cele mai inovative, compacte și competitive de pe piață.

Cu ajutorul interfețelor de comunicație TCP/IP, Modbus RS485 și Profibus analizorul poate fi integrat cu ușurință într-un sistem SCADA, BMS, HMI sau poate fi gestionat prin intermediul softului dedicat GridVis. Propria pagină de Internet a aparatului vă oferă posibilitatea vizualizării datelor în timp real, folosind serverul web integrat. Prezentarea datelor online și analiza datelor istorice este de asemenea un beneficiu pentru găsirea cauzei problemelor rețelei.

Display-ul color cu o matrice activă (5,7”) permite prezentarea valorilor măsurate în formă numerică, bară de diagrame sau ca linie grafică.

Soft-ul aparatului dispune de un limbaj de programare grafic numit Jasic, care poate extinde funcționalitatea aparatului adaugând funcții personalizate precum: alarmarea prin email sau activarea unei ieșiri digitale atunci când unul din parametrii analizați depășește un prag limită impus.

În cazul în care vă interesează o imagine clară asupra modului în care aveți posibilitatea de a reduce costurile energiei electrice în compania dumneavoastră, vă invităm să consultați oferta noastră de aparate destinate acestui domeniu.

Pentru detalii accesați www.alfaenerg.ro.

Share