Mii de produse… …milioane de soluții!

Mii de produse… …milioane de soluții!

COMPEC vă oferă „mii de produse…milioane de soluții!” datorită gamei variate de componente ce cuprinde: produse electronice, produse pentru electrică și automatizare, senzori industriali, pneumatică, hidraulică, armături, produse mecanice și scule, produse pentru testare și măsurare.

Oferta de produse de la Murr Elektronik cuprinde 42.000 de repere, produse ce oferă o abordare integrată pentru rezultate eficiente din punctul de vedere al costurilor:

• concepte flexibile de instalare – procese optimizate;

• diagnoze rapide – creșterea disponibilității utilajelor;

• reducerea timpilor de instalare și configurare;

• optimizare logistică;

• reducerea efortului de cablare.

MURR – gamă diversă pentru automatizări

MURR este cel mai mare producător de soluții de conectare din industrie. Practic, orice sistem de conectare dintre PLC ca sistem de decizie și senzori, ca sistem de detecție, poate fi furnizat de către MURR. Oferta MURR cuprinde sisteme inteligente pentru tablouri electrice, sisteme de conectare, sisteme I/O și interfețe.

Sursele de alimentare precum și sistemele inteligente de distribuție sunt prezente în aproape orice tablou electric. COMPEC este distribuitorul dvs. de produse MURR prin gama diversă de transformatoare pentru ajustarea tensiunilor necesare alimentării diverșilor consumatori, surse redresate de tensiune (pentru transformarea tensiunilor alternative în tensiuni continue) și de surse de tensiune în comutație (pentru transformarea în tensiuni continue reglate). Portofoliul MURR cuprinde de asemenea o selecție variată de module buffer și module redundante. Managementul inteligent al curentului și implicit al consumului este un alt factor important. Aici, seria MICO de siguranțe automate inteligente se impune.

MICO – soluția inteligentă de distribuție a energiei electrice

Sistemele complexe de alimentare cu energie electrică au nevoie de o protecție eficientă pentru consumatorii deserviți. Sursele de tensiune în comutație reprezintă cele mai importante componente ale acestor sisteme de alimentare pentru că sursele sunt cele care monitorizează electronic tensiunea și curentul de la ieșire. În cazul apariției unui scurtcircuit sau a unei suprasarcini, echipamentele de protecție (de exemplu, siguranțele electrice clasice) reacționează mai greu decât sursa și nu asigură selectivitate sistemului. Acest fenomen poate conduce la apariția unor situații critice precum căderi prelungite de tensiune și chiar periculoase precum incendii la cabluri. Modulele MURR speciale și compacte ajută la eliminarea acestor probleme: MICO este o componentă esențială pentru protejarea surselor de tensiune!

Pornirea în cascadă

MICO elimină vârfurile de la pornire prin intermediul unei caracteristici speciale ce asigură pornirea întârziată (în cascadă) a căilor individuale de curent.

Protecția orientată pe defect reprezintă actualmente o mare provocare pentru sistemele moderne de alimentare cu energie electrică. MICO reprezintă un modul de distribuție inteligentă a energiei electrice. Erorile sunt identificate rapid în timp ce disponibilitatea utilajelor de producție rămâne la cote ridicate.

MICO monitorizează curenții electrici: se poate selecta o valoare maximă și individuală a curentului pentru fiecare canal monitorizat în parte de către MICO; LED-ul este verde când valoarea curentului este cea stabilită.

MICO indică momentul apariției sarcinii maxime: există prevăzută o alarmă vizuală ce se declanșează atunci când este atinsă 90% din valoarea curentului. LED-ul clipește sub formă de culoare verde.

MICO detectează solicitările: atunci când apar scurtcircuite sau când valoarea curentului selectat pe canal este atinsă, MICO comută pe off canalul respectiv. LED-ul clipește sub formă de culoare roșie.

MICO asigură flexibilitate: fiecare canal poate fi oprit prin simpla apăsare a unui buton. După apăsare, LED-ul rămâne aprins pe roșu. Desigur, comutarea canalelor pe on se poate face foarte ușor în mod manual.

MICO, perfect pentru orice aplicație

MICO+ – caracteristici speciale

și opțiuni multiple

MICO economisește energie: atunci când sarcinile sunt alimentate, acestea au nevoie de energie. De multe ori, curentul electric este distribuit la consumatori, chiar și atunci când producția este oprită. De exemplu în pauze: energia este consumată în modul stand-by, pompele funcționează, sistemele de iluminat industrial funcționează, sarcinile în general consumă. Prin intermediul MICO+ se pot opri toate cele 4 canale de la distanță prin intermediul unei console dedicate. În acest fel, doar acele sarcini care au nevoie să fie alimentate cu energie electrică sunt alimentate. Acest mod de funcționare economisește energie electrică, reducând pierderile și, astfel, crescând durata de viață și în consecință și productivitatea. Dacă anumite componente ale utilajelor la care s-a întrerupt alimentarea trebuie realimentate, acest lucru se poate face ușor și rapid cu MICO+.

Notificarea vizuală a avertizării de încărcare la 90% din capacitate reprezintă o unealtă perfectă pentru configurarea mașinilor și utilajelor din industrie. Dacă respectivele canale de alimentare ajung la limită, LED-ul începe să clipească. Destul de des se întâmplă să fie nevoie de un curent electric mai mare pe durata operării. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când electrovalvele sau motoarele electrice sunt solicitate. Avertizarea de 90% este disponibilă la MICO+ și sub formă de semnal digital. Semnalul este transferat către sistemul de control, acesta pornind alarma, putând fi luate măsuri imediat.

La MICO+ sunt disponibile două conexiuni posibile per canal. Astfel, puteți conecta prin intermediul MICO+ de două ori mai multe sarcini în comparație cu MICO Classic. Este ușor totodată crearea de caracteristici utile precum monitorizarea canalelor: un fir pentru sarcină și celălalt pentru intrarea de la sistemul de control.

MICO Classic – distribuție inteligentă a energiei electrice

MICO Classic este disponibil în versiuni cu două canale și respectiv cu patru canale. Modulele pot fi instalate în orice combinație dorită pentru asigurarea unui design eficient și cu economie de spațiu. Modulele pot fi conectate printr-un sistem de bridgeing ce minimizează eforturile cu cablarea.

Pornirea se poate face și în acest caz de la distanță, prin intermediul unui semnal de 24Vdc. Canalele se pot comuta manual pentru pornire/ oprire, funcționarea și starea fiecărui canal fiind evidențiate de LED-urile dedicate. Rezistența electrică de la ieșire este minimă, pierderile fiind astfel foarte reduse. Pentru o bună localizare și o mai ușoară identificare a canalelor, MICO Classic este prevăzut cu șine speciale pentru plasarea etichetelor de identificare. Domeniul de curent este ajustabil pentru fiecare canal în parte, în plaja 1-10A. Cu MICO Classic se pot alimenta sarcini capacitive de până la 30mF pe canal. Se pot proteja astfel până la 15 sisteme de acționare electrică pe canal, fără nici o problemă. Prin intermediul caracteristicilor la pornire, MICO Classic poate alimenta sarcini sensibile fără întreruperi, de exemplu magistrale fieldbus, computere industriale și sisteme de acționare electrică. Acest lucru elimină orice defect ce ar putea apărea când sarcinile sunt oprite în mod automat.

MICO Basic – întreruperi inteligente

MICO Basic are prevăzute funcții speciale destinate întreruperilor inteligente ale energiei electrice. Modulele sunt pretabile pentru orice aplicație ce necesită protecție pentru senzori cu cerințe similare de alimentare. Canalele de curent sunt prevăzute cu domenii fixe de curent. Modulele compacte sunt disponibile fie cu 4, fie cu 8 canale, de 2, 4 sau de 6A. LED-urile sunt cele ce indică condițiile de operare și clipesc atunci când este atinsă sarcina maximă de 90%. Dacă apare o suprasarcină sau un scurtcircuit, MICO Basic oprește canalul respectiv și LEDul clipește în culoarea roșie. Un contact de alarmă trimite starea curentului electric la sistemul de control. Sarcinile maxime ce pot fi comutate per canal sunt de 20mF.

MICO Basic – monitorizare eficientă cu fuzibile tubulare

Protecția senzorilor și a elementelor de acționare este foarte importantă în zona de producție/logistică. Totuși, folosirea terminalelor de protecție individuală solicită eforturi mari consumatoare de timp. Acum MICO Fuse face ca protecția să fie realizată într-un mod mult mai convenabil. Modulul compact are opt conectori pentru siguranțe fuzibile tubulare pe sticlă ce pot fi accesate din partea frontală a modulului. Protecția se face pe opt canale. Varianta 24 LED are prevăzute în mod adițional LEDuri care indică starea de operare a fiecărui canal prin indicare optică la culoare roșie sau verde. Deasemenea, se transmite către sistemul de control și un semnal digital de alarmă. Dintre caracteristici:

• 8 conectori pentru siguranțe fuzibile tubulare, accesibile frontal;

• spațiu minim necesar per canal;

• indicare optică cu LED (verde – fuzibil OK, roșu – fuzibil defect);

• disponibil pentru tensiuni 24Vdc și 240Vac;

• tensiune comună pentru toate canalele, pentru minimizarea eforturilor de cablare;

• curent electric maxim de 40A;

• terminale cu arc pentru rezistență la vibrații și fără necesitatea intervențiilor de mentenanță;

• canale speciale de etichetare pentru identificare facilă.

Din aplicațiile prezentate mai sus se poate observa ușor gama variată de produse din oferta COMPEC, gamă ce include peste 600000 de produse de la peste 2500 de producători, din diferite categorii precum pneumatică și hidraulică, armături industriale, senzori, echipamente de automatizare și electrice.

Share