Considerații privind utilizarea unui sistem expert de management dinamic al resurselor energetice regenerabile în condiții de incertitudine

Lucrarea prezintă factorii de incertitudine care apar în domeniul energiilor regenerabile și influența lor asupra procesului decizional în cadrul unui management dinamic, specific acestui domeniu. Este prezentată utilizarea unui sistem expert pentru luarea deciziilor în condiții de incertitudine, utilizând logica fuzzy, pentru realizarea unui studiu comparativ privind alegerea unui anumit tip de generator de energie regenerabilă în condițiile specifice pentru Iași și Constanța.

Read more

Cabluri procesate sau execuție în regie proprie?

Cablul procesat este un cablu asupra căruia s-a executat o manoperă care poate începe de la debitarea la lungime impusă, dezizolare, montare de elemente terminale de tip pini, papuci, conectori, montare de izolații suplimentare, etichete, presetupe sau chiar asamblare completă într-un lanț port-cablu, împreună cu tot sistemul de conectare.

Read more

O experiență CODESYS completă cu controlerul de intrări-ieșiri bazat pe IPC Advantech ADAM-5560CDS, intrări/ieșiri de la distanță și HMI

Noul model ADAM-5560CDS de la Advantech este un controler IPC modular și economic, bazat pe platforma integrată de proiectare CODESYS V3 și echipat cu un CPU Intel Atom D510, ce include funcții specifice controlerelor precum dispozitivul watchdog și memoria RAM cu acumulator, la care se adaugă sistemul preinstalat de operare integrat în timp real WIN CE6.0.

Read more

Enel Distribuție Muntenia desfășoară un program amplu de modernizare în Giurgiu

Enel Distribuție Muntenia a demarat anul acesta un amplu program de modernizare a rețelei electrice de distribuție de medie și joasă tensiune în județul Giurgiu, urmând să se finalizeze modernizarea a aproximativ 224 km de rețea. După finalizarea lucrărilor de modernizare, clienții din arealul inclus în program vor beneficia de mai multă siguranță în alimentarea cu energie electrică. Valoarea estimativă a lucrărilor este de peste 12 milioane lei.

Read more