Expoziția LIGHT+BUILDING Frankfurt aniversează 20 de ani de existență în 2020

Light+Building, remarcabil  proiect vizionar și de mare succes

Între 8 și 13 martie anul viitor, Messe Frankfurt va organiza a 21-a ediție a expoziției Light+Building, devenită un adevărat reper pentru industria ingineriei electrice a clădirilor. Pe parcursul existenței sale de două decenii (prima ediție  s-a desfășurat în anul 2000) – și pe măsură ce își consolida poziția și devenea neîncăpător pentru toate companiile ce doreau să se prezinte la Frankfurt – Light+Building a fost replicat în cele mai importante regiuni economice ale lumii. În prezent, sub umbrela Light+Building se desfășoară un total de 15 evenimente în mai multe capitale economice de pe toate continentele, făcând din acest târg un proiect global. Cea mai recentă ediție, cea din 2018 a Light+Building desfășurată  la Frankfurt a înregistrat 2.719 expozanți și 220.964 de vizitatori. Circa 70% din produsele expuse proveneau din afara Germaniei iar 52% din vizitatori au fost tot din afara Germaniei.

Domeniile abordate de Light+Building 

În 2000 se lansa noua expoziție cu titlul Light+Building, ce urmărea să aducă laolaltă echipamentul și aparatajul electric ce dotează o clădire, la care se adăuga aparatajul de iluminat. Iluminatul clădirilor, domeniu extrem de important avea să cunoască de altfel în ultimele două decenii, o evoluție fulminantă odată cu introducerea pe piață a lămpilor ce foloseau LED-uri. A avut loc o adevărată  revoluție în industria de iluminat, care a schimbat din temelii piața de profil și a remodelat domeniul.

Era deci pentru prima dată când aceste domenii erau integrate în cadrul aceluiași târg iar cei 20 de ani scurși de atunci au confirmat succesul proiectului Light+Building. Desfășurat la fiecare 2 ani, Light+Building a beneficiat din plin de evoluțiile extraordinare din ingineria clădirilor și din tehnologia iluminatului, iar în prezent abordează numeroase teme din domenii diverse:

– aparatajul electric de distribuție electrică, de joasă tensiune pentru clădiri;

– aparataj de comutație și protecție la joasă tensiune;

– sisteme de automatizare a clădirilor, de la senzori pentru detecție până la sisteme de acționare

– sisteme de securitate pentru clădiri –control acces și supraveghere

– digitalizare, informatizare, IoT, interconectare, toate acestea fiind centre de interes maxim în ultimii ani, când se impune un nou concept, cel de clădire inteligentă

– Iluminat cu LED pentru toate tipurile de clădiri, cu destinații diverse dar și iluminat de exterior. Merită menționat aici faptul că din 2002, Messe Frankfurt a organizat simultan cu Light+Building ,  festivalul pentru arta iluminatului și design urban, intitulat Luminale. Instalațiile de iluminat ale Luminale fac din întregul oraș Frankfurt pe Main și din zone întregi din perimetrul Rin-Main  al landului Hessen, o gigantică expoziție în aer liber. Peste 250 000 de persoane asistă la spectacolele de lumină ale bienalei Luminale, cel mai mare eveniment din regiune, interfață a artei, iluminatului și urbanismului, care fuzionează și sunt reinventate cu acest prilej. Luminale reprezintă  de fapt o uriașă sărbătoare – spectacol  în aer liber.

Pentru detalii accesați:

light-building.messefrankfurt.com

 

 Light Middle East-Dubai, 15-17 octombrie 2019, nou venit în familia Light+Building

Între 15 și 17 octombrie a.c. Messe Frankfurt va organiza în Dubai World Trade Centre , ediția a 14-a a evenimentului complex intitulat Light Middle East, ce integrează o expoziție de echipamente de iluminat, conferința THINKLIGHT și concursul Ready Steady Light pentru proiecte de iluminat.

Vor fi decernate premii pentru cele mai remarcabile proiecte de iluminat  din regiune, în cadrul  Light Middle East Awards.

Light Middle East este un târg deja consacrat în regiune ca evenimentul zonal numărul 1 în iluminat , fiind o platformă de networking și inspirație pentru iluminatul decorativ, arhitectural, de exterior și de interior, atrăgând un mare număr de vizitatori cu profile diferite de pe întreg globul.

Aproape 6000 de vizitatori din Orientul Mijlociu, Asia de Sud, Africa Sub-Sahariană, vin la Light Middle East desfășurat într-unul din importantele centre economice ale lumii, Dubai, zonă ce gazduiește și ample proiecte de iluminat.

 

Share