LEDVANCE: Advancing Light

Cu peste 50 filiale înregistrate și având activități comerciale în peste 140 de țări, LEDVANCE se situează între cele mai puternice companii din industria mondială a iluminatului. Produsele noastre sunt utilizate atât de către companii cât și de către consumatorul final. Având ca precursor divizia de iluminat general a OSRAM Gmbh, LEDVANCE dispune de un portofoliu de produse consistent, oferă sisteme de iluminat pentru aplicații diverse, inclusiv pentru clădiri și case inteligente, surse de iluminat folosind tehnologia LED și surse de iluminat tradiționale.
Din 2017, compania este deținută de un consorțiu format din MLS – unul din cei mai mari producători de module LED din China – împreună cu două fonduri de investiții, IDG Capital și Yiwu. Cifra de afaceri realizată la nivel global în 2017 de LEDVANCE a atins 1.9 Miliarde Euro. Pe baza acordului încheiat cu OSRAM Gmbh, LEDVANCE are dreptul de a utiliza marca înregistrată OSRAM, pentru multe dintre produsele sale (dar și SYLVANIA pentru Statele Unite ale Americii și Canada).
Pentru mai multe detalii accesați www.ledvance.com.

Industria iluminatului traversează o perioadă foarte dinamică, în contrast cu evoluția din deceniile precedente. Tehnologia avansează rapid, cerințele utilizatorilor devin mai complexe, digitalizarea este prezentă pretutindeni. Ultimii doi ani au reprezentat pentru LEDVANCE o reinventare. Ne adaptăm, inovăm, îmbunătățim. Suntem dinamici și ne pregătim pentru viitor. Un nou design industrial – “SCALE Design“, este aplicat produselor recent lansate pe piață. Nu este doar o modificare a formelor exterioare ci este conceptul prin care dezvoltăm aparate de iluminat având în vedere atât timpul necesar instalării cât și performanțele în funcționare, întreținerea. Este încă o dovadă a schimbărilor pe care le întreprindem.
La expoziția Light+Building de la Frankfurt de anul acesta, am arătat semnificația valorii adăugate de Ledvance pentru partenerii noștri: Soluții multiple, de la simplu – funcțional la premium, de la surse de lumină, componente electronice până la aparate de iluminat LED controlabile digital. Orientarea este, în mod evident, către tehnologia LED. În plus, LEDVANCE dispune de o puternică rețea de distribuție și de un acces excelent pe piața globală.

Sistemele de iluminat cu tehnologie LED destinate aplicațiilor din segmentul industrie
Specific acestor aplicații sunt:
• nivelul de iluminare impus de tipul activității industriale, al posturilor de lucru individuale;
• confortul vizual al operatorului;
• menținerea capacității de concentrare;
• siguranța la locul de muncă.
Aparatele de iluminat au o construcție robustă și sunt capabile să mențină fluxul luminos emis, într-un mediu cu praf, umiditate și cu temperaturi ridicate sau variații de temperatură. Intensitatea deprecierii în timp a fluxului luminos emis și modul în care acesta este influențat de temperatura reală din interiorul aparatului de iluminat joacă un rol vital în asigurarea siguranței și sănătății angajaților. Investiția în migrarea sistemului de iluminat de la tehnologia convențională la tehnologia LED trebuie recuperată rapid. Durata de recuperare poate fi redusă și prin flexibilitatea în funcționare, control individual (DALI®), interconectivitate (Zigbee®)

Noutăți Ledvance
Aparate de iluminat pentru înălțimi mari (High Bay) controlabile individual prin protocol DALI®

LEDVANCE răspunde noilor cerințe ale proprietarilor de spații de depozitare, spații de producție, depozite logistice și adaugă la actualul portofoliu de produse tip High Bay și varianta “Smart” High Bay DALI. Sistemul de iluminat poate fi dotat suplimentar cu senzori de prezență și senzori de lumină, realizând o economie de energie suplimentară celei realizate inițial de aparatul de iluminat și atinge eficacitatea luminoasă de 140 lm/W.

O altă versiune lansată pe piață este High Bay DALI Constant Lighting Output (CLO)
Fluxul luminos emis este controlat astfel încât acesta se menține constant în timp. Astfel, parametrii luminotehnici proiectați ai sistemului de iluminat rămân aceiași
(L100%) pentru o durată de funcționare de 50.000 ore.

Damp-proof Special – Aparat de iluminat cu protecție la apă și praf IP67/69K

Destinat aplicațiilor speciale din industria alimentară, secțiile de morărit-panificație, procesare materii prime, ambalare, bucătării profesionale, spații al căror mediu trebuie strict controlat și monitorizat. Acest aparat este proiectat și fabricat din materiale care rezistă la vapori corozivi (amoniac, gaze, uleiuri) și detergent. Este atât de robust, încât poate fi spălat cu apă sub presiune (IP 69 Krezistent la jet de apă la temperatura de 80 ˚C, la presiunea de 80-100 bar, cu debitul de 14-16 l/min, proiectat de la distanța de 10-15 cm,din 4 unghiuri diferite, timp de 30 de secunde). Difuzorul este din PMMA de înaltă calitate, iar închiderea se face prin capete de inox. Este sigilat din construcție (Seal for Life). Aspectului său exterior liniar și suplu i se adaugă și eficacitatea luminoasă ridicată, de 150 lm/W.
Instalarea este facilă (prin bride de inox), terminalele se pot conecta individual sau din unul în celălalt (precablare din construcție), fără a fi necesare scule. Conectarea este simplă, nu sunt necesare scule (Tool-Free).

Sisteme de iluminat cu montaj pe șină

TruSys® – Soluția LEDVANCE pentru iluminatul spațiilor largi

Sistemul TruSys este compus din șină (trei lungimi de șină – 1,5m, 3m și 4,5m – precablată cu 5 sau 7 circuite, conductori de 2,5mm) și aparatul de iluminat,  extraplat, cu lungimea de 1,5m și eficiență luminoasă de 135 lm/W. Aspectul exterior exclusivist (“Slim Scale Design”) este accentuat de calitatea procedeului de extrudare a aluminiului anodizat, dar și de calitatea vopsirii în câmp electrostatic. Greutatea redusă a sistemului contribuie la instalarea facilă. Poate fi montat aplicat sau suspendat. Distribuția fluxului luminos emis, se realizează prin patru tipuri de lentile. Pentru aplicațiile din segmentul industrial, au fost concepute două tipuri de lentile: Distribuție largă (Wide Beam), pentru realizarea uniformității când sistemul de iluminat se amplasează la înălțime mică (spre exemplu în ateliere, secții de asamblare) sau Distribuție îngustă (Narrow Beam) pentru înălțimi mari.
Curbele fotometrice ale aparatelor de iluminat LEDVANCE sunt disponibile în Dialux® și Relux®. Mai multe detalii și informații: https://www.ledvance.com/

Surse de lumină tubulare LED T8 Smart și senzori  pentru aplicații în segmentul industrial
Noua generație de surse tubulare LED T8 “Substitube Connected” este destinată a înlocui sursele tubulare fluorescente T8 în sistemele de iluminat ale fabricilor, depozitelor, coridoarelor și căilor de acces, parcărilor acoperite, având o caracteristică aparte: mai multe puncte de access în incintă.


Atât senzorii cât și sursele T8 “Substitube Connected“ utilizează protocolul de comunicare ZigBee® 3.0. Senzorii comunică direct prin relaționare Master-Slave, raza de detecție a prezenței umane poate fi extinsă pentru o mai bună acoperire a incintei sau pot fi realizate grupuri pentru a controla mai multe căi de acces (intrări sau ieșiri) simultan. Astfel se pot interconecta 200 de surse tubulare într-un grup, sincronizându-se în funcționare atunci când o persoană se apropie de intrarea în incintă. Senzorul poate funcționa și ca senzor de lumină. Instalarea și interconectarea sunt simple și nu necesită specializare din partea instalatorului.

LEDVANCE (Romania) S.R.L. 69, Nicolae G. Caramfil Str., 5th Floor 014146, 1st District, Bucharest Romania
Tel.: +40 (31) 823 00 10 Fax: +40 (31) 823 00 14
r.pirvescu@ledvance.com
http://www.ledvance.com

Share