KREATRON: TwinCAT Analytics conduce eficiența în inginerie cu generarea automată de dashboard

Engineering 4.0: One-Click Dashboard elimină o întreagă etapă de lucru prin TwinCAT Analytics
Mulți constructori de mașini și integratori de sistem care caută să își transforme modelele de business au identificat datele de proces de la mașini și puncte de lucru ca fiind un nucleu fundamental. Însă, când vine vorba de per sonalizarea unor servicii noi, bazate pe date pentru cerințele individuale ale clienților, ei au nevoie de soluții care să fie cât mai rentabile posibil. În acest caz, menținerea părții de inginerie cât mai simplă este un factor cheie. TwinCAT Analytics suportă acest tip de abordare , Engineering 4.0 prin One-Click Dashboard, o nouă caracteristică ce minimalizează timpul necesar procesului de creare a unui dashboard până la un simplu click al mouseului.
Funcționalitatea automată a TwinCAT Analytics pentru convertirea configurațiilor de analiză în cod executabil de PLC include acum și generarea de dashboard. Cu One-Click Dashboard (OCD), pentru a genera un întreg dashboard analitic bazat pe HTML-5 bazat pe codul PLC și a-l încărca într-un Analytics Runtime container, este nevoie de un simplu click. Când procesul este complet, utilizatorii primesc o adresă de rețea pe care o pot folosi pentru a accesa dashboard-ul într-un web browser.
Această abilitate de a genera dashboard-uri fără a fi nevoie să se scrie un singur rând de cod sau grafice de design reprezintă o mare economie de timp în cadrul procesului de inginerie. Bazată pe TwinCAT 3 HMI, noua funcționalitate oferă cel puțin un HMI Control pentru fiecare algoritm TwinCAT Analytics, fiecare cu un design ce corespunde ultimelor standarde web. Comenzile de control conținute de un dashboard pot fi selectate individual din proprietățile unui algoritm cu ajutorul ”control preview”. Utilizatorii pot, de asemenea, să combine multiple algoritmuri în cadrul unui HMI Control individual.
Generate automat, personalizate după cerințe
Dashboard-urile generate automat pot fi personalizate prin configurarea setărilor individuale pentru utilizatori. De exemplu, aceștia pot să își aleagă propria culoare de antet și logo-uri, și pot chiar să arate distribuția geografică a locațiilor mașinilor pe hartă. În plus, comenzile sunt disponibile cu diferite teme și aspecte, precum și în diferite limbi. Este posibil, de asemenea, să se comute între teme deschise și închise, și să se seteze automat link-uri către metode care resetează algoritmurile.
Deși există acest mare grad de flexibilitate, este posibil ca dashboard-urile create automat să nu bifeze chiar toate cerințele utilizatorului, așadar, atunci când proiectele TwinCAT 3 HMI sunt generate, ele sunt integrate și în Visual Studio. Acest lucru permite utilizatorilor să își adapteze dashboard-urile cerințelor în editorul grafic. Chiar și în cazul dashboard-urilor ce necesită o personalizare amplă, tot procesul implică mai puține click-uri decât abordarea obișnuită, salvând astfel timp și reducând costurile.

The TwinCAT Analytics One-Click Dashboard

www.beckhoff.com/analytics

Echipa Kreatron Automation 

Share