Beckhoff TwinCAT Cloud Engineering oferă o bază pentru strategii de automatizare IoT foarte eficiente

Inginerie smart direct în Cloud prin  Beckhoff TwinCAT Cloud Engineering

Controlul bazat pe PC oferă o platformă de machine control centralizată, completă și deschisă, ideală pentru strategii de automatizare bazate pe IoT, de o eficiență ridicată. Aceasta permite conectarea mașinilor, punctelor de lucru și a liniilor de producție într-un mod ce pune în valoare întregul lor potențial de eficientizare de-a lungul proceselor complete. În acest context, TwinCAT Cloud Engineering adaugă o nouă dimensiune prin oferirea unei modalități de modificare a caracteristicilor și comenzilor TwinCAT în Cloud.
Cu TwinCAT Cloud Engineering, utilizatorii pot particulariza și folosi produsele TwinCAT engineering și runtime direct în Cloud. Cu acces rapid și ușor de pe siteul Beckhoff, doar cu un browser și fără a fi nevoie de software adițional, noua soluție permite utilizatorilor înregistrați să lucreze cu TwinCAT development environment chiar și de pe device-uri care nu erau suportate înainte, precum tabletele PC.
Particularizările TwinCAT Cloud Engineering generate de utilizatori pot fi conectate la componente fizice de control printr-un canal de transport securizat. Utilizatorii nu se bucură doar de arhitectura de control TwinCAT, dar și de suport și colaborare distribuite printr-un sistem centralizat de management și control. Pentru utilizatorii noi în mod deosebit, accesul la TwinCAT Cloud Engineering în cloud oferă o bază ideală pentru familiarizarea cu mediul TwinCAT.
În plus, TwinCAT Cloud Engineering le permite utilizatorilor să își mute întreaga arhitectură TwinCAT în Cloud, singura diferență comparativ cu un mediu TwinCAT convențional fiind folosirea unei mașini virtuale în loc de un PC local. Unul dintre avantaje este că utilizatorii nu vor trebui să se obișnuiască cu un nou mediu software ci pot continua să lucreze în același mediu de dezvoltare deja cunoscut. Un alt avantaj este că nu e nevoie să își instaleze și să mențină pe PC mai multe versiuni de software personalizate pentru generații specifice de mașini. În schimb, utilizatorii pot rula versiuni separate de TwinCAT Cloud Engineering cu diferite versiuni de software, toate fiind accesibile de la distanță oricând este nevoie. Fișierele de proiect sunt stocate întro locație centralizată pentru stocarea codurilor sursă care poate fi accesată direct din TwinCAT Engineering.

Colaborare eficientă în echipă cu controlul sursei
Bazându-se pe caracteristici moderne de control al sursei, conectarea la sisteme Git și gestionarea proiectelor de automatizare sunt ușor de făcut. Funcționalitatea TwinCAT Multi-User permite accesul ușor și simplu către o locație centralizată, fără a fi necesară expertiza tehnică de specialitate. TwinCAT Cloud Engineering permite multiplilor utilizatori să lucreze împreună pe mai multe instanțe în același timp fie prin integrarea unui server Git sau prin folosirea unui serviciu cloud bazat pe Git.

Picture credits: Beckhoff Automation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu TwinCAT Cloud Engineering, chiar și sistemele de comandă-control distribuite la nivel global în medii Industrie 4.0 sunt ușor de folosit și menținut de la distanță

www.beckhoff.com/twincat-cloud-engineering

office@kreatron.ro

http://www.kreatron.ro

Share