Investiți într-un viitor mai sigur!

Sistem de detectare prin aspirație a fumului FAAST de la Honeywell

Organizațiile moderne depind de o varietate tot mai mare de sisteme complexe. Pentru a asigura buna funcționare a acestor organizații, toate sistemele – de la cele care administrează datele și până la sistemele care controlează parametrii de funcționare ai clădirii și cele care protejează viața utilizatorilor și valorile – trebuie să conlucreze în bune condiții.

Ca lider mondial în domeniul detectării incendiilor cunoaștem foarte bine importanța funcționării perfect coordonate a echipamentului destinat avertizării timpurii la incendiu cu restul sistemelor. Este motivul pentru care am echipat linia de sisteme de detectare prin aspirație a fumului FAAST cu caracteristici tehnice deosebite care îi conferă un grad ridicat de flexibilitate. Acest fapt permite reducerea costurilor și a complexității integrării, simplifică instalarea, administrarea sistemului și îmbunătățește semnificativ siguranța, continuitatea și modul de exploatare al clădirilor, proceselor și sistemelor protejate.

honey1

Detectorul de fum cu aspirație FAAST combină o sursă optică dublă (LED albastru și laser IR) de detectare a fumului cu algoritmi avansați de evaluare, fiind sensibil la o gamă largă de tipuri de aerosoli de fum și având concomitent un grad ridicat de imunitate la factorii perturbatori. Acest lucru permite FAAST să detecteze cu precizie condițiile de inițiere ale unui eveniment cu 30 până la 60 de minute înainte de izbucnirea propriu-zisă a unor incendii din clasele A și B.

Fiecare detector FAAST este livrat împreună cu programul PipelQ pentru a ajuta utilizatorii la alegerea tubulaturii și a asigura configurarea intuitivă și supravegherea funcționării sistemului. Un FAAST instalat poate fi supravegheat în totalitate fie prin afișajul său integrat, fie de la un calculator conectat direct sau la distanță și care rulează un browser, fie cu un terminal portabil dacă detectorul este conectat la Internet prin portul său Ethernet. Memoria sa internă poate înregistra 18000 de evenimente.

Dacă este conectat la Internet, FAAST își poate comunica starea cu ajutorul unor mesaje e-mail. Se pot transmite astfel nivelurile de alarmă, defectele urgente sau minore și se pot dezactiva cele opt relee.

Pentru a face posibilă o strategie completă de detectare, FAAST combină posibilitățile sale avansate de comunicare cu o gamă amplă de opțiuni de configurare.

Detectorul asigură cinci niveluri de alarmare pentru care pot fi programate relee cu sau fără memorarea stării.

Sunt afișate și 10 niveluri discrete și există un indicator bicolor în 10 trepte pentru supravegherea fluxului și afișarea defectelor.

Pentru a face posibilă adaptarea la diverse cerințe normative sau medii speciale se pot programa întârzieri ale alarmării având valori între 0 și 60 de secunde. FAAST susține două moduri de sensibilitate: în modul Acclimate™, detectorul se autoadaptează condițiilor de mediu existente pentru a reduce alarmele false.

Modurile de zi/noapte/weekend permit tehnicienilor să predefinească praguri de alarmare conforme schimbărilor periodice din mediul de instalare.

Caracteristici FAAST 8100E

 • Sensibilitate de detectare de până la 0.0015 % atenuare optică/m;
 • Cinci niveluri de alarmare și două moduri de sensibilitate;
 • Supraveghere duală a fluxului de aer prin măsurare cu ultrasunete și electronică în tubulatură și în camera de măsură;
 • Un singur echipament poate proteja o suprafață de până la 2000 m2;
 • Algoritmi avansați de detectare care inhibă condițiile perturbatoare comune;
 • Sistem patentat de separare a particulelor și filtru amovibil;
 • Programul PipeIQ oferă posibilitatea de configurare intuitivă și de supraveghere a sistemului într-un singur pachet software;
 • Interfața integrată Ethernet oferă posibilitatea supravegherii de la distanță și a comunicării stării prin e-mail;
 • Indicatoarele sistemului oferă informații despre o gamă largă de stări și evenimente;
 • Indicatorul grafic al fluxului de aer prezintă informații despre integritatea tubulaturii de aspirație;
 • Indicatoarele grafice oferă o imagine precisă a schimbărilor minore a condițiilor de mediu.
Share