Comunicat de presa EURALARM

Secretariat Euralarm Gubelstrasse 22, CH-6301 Zug (Switzerland) E: secretariat@euralarm.org, W: www.euralarm.org

  NOUA PLATFORMĂ EUROPEANĂ PENTRU STINGEREA INCENDIILOR  VA MODELA VIITORUL INDUSTRIEI SUB UMBRELA EURALARM

Industria europeană de securitate la efracție și la incendiu și-a consolidat poziția reprezentativă pregătindu-se pentru provocările viitoare la nivel de  reglementări, tehnologic și politic. Noua secțiune din cadrul Euralarm va contribui la formarea viitorului segment de afaceri al industriei de stingere a incendiilor.

Cu două luni în urmă, a avut loc la Bruxelles, întâlnirea de lansare a secțiunii de stingere a incendiilor, sub umbrela Euralarm, Asociație Profesională ce reprezintă industria de securitate la efracție și la incendiu din Europa. Euralarm reprezintă interesele membrilor săi în fața instituțiilor Europene, a platformei europene de standardizare CEN-CENELEC și a partenerilor săi la nivel european.

Astfel, dezvoltarea Euralarm în domeniul de stingere a incendiilor oferă o poziție mai puternică pentru industria de securitate în ansamblul său atunci când interacționează cu părțile interesate din Europa și reflectă consolidarea activităților în cadrul industriei și prin calitatea de membru al asociației.

Faptul că avem alături, în Euralarm, membri din domeniul detecției și stingerii incendiilor, reprezentanți ai pompierilor, ne întărește vocea în dialogul cu instituțiile Europene”, a declarat Dominique Taudin, Senior Director, Codes & Standards, United Technologies.

Această reprezentare unitară a industriei de securitate la efracție și la foc din Europa reprezintă și un răspuns la noile provocări: de la revizuirea Regulamentului UE privind produsele de construcție până la noile dezvoltări ale legislației și standardelor europene, dar și la dezvoltarea tehnologică care va avea un impact asupra tuturor segmentelor din industrie.

Adoptată la sfârșitul anului 2017, crearea noii secțiuni s-a bucurat de un sprijin puternic din partea comunității de securitate. Acest lucru s-a reflectat în prezența unui larg auditoriu prezent la ședința noii secțiuni, la care au participat directori executivi și reprezentanți seniori ai celor mai mari companii și asociații din domeniu.

Reuniunea a fost, de asemenea, un prilej de a cunoaște oficial pe primii cinci membri ai secțiunii: Asociația Sikkerheds Branchen reprezentând Industria daneză, Asociația Industriei de Foc din Regatul Unit (FIA), Asociația Elvețiană a Industriei de Securitate (SES), companiile Siemens și JCI/Tyco

Discuțiile din timpul ședinței au vizat o gamă largă de subiecte, de la influența politică la elaborarea statisticilor, mediul de reglementare comun pentru întreaga industrie, standardele la nivel european și internațional și activitatea comună desfășurată de Euralarm în acest domeniu. „Competența Euralarm în domeniul standardizării este de un real folos pentru industria de stingere a incendiilor”, a explicat Gerd Hülsen, șeful departamentului Inginerie aplicată de la Siemens și delegat al Siemens la secțiunea de stingere a incendiilor. „Dezvoltarea ghidurilor europene de aplicații este o temă pentru ambele industrii, de detecție și stingere a incendiului, dar și pentru securitate în general”, a adăugat Michael Scharnowsky, divizia Business Development International al sistemelor de alarmă și securitate, Swiss Securitas Group.

În ansamblu, întreaga strategie a sectorului de stingere a incendiilor la nivel european a trebuit reorganizată prin crearea noii secțiuni în cadrul Euralarm. Reprezentanții industriei s-au pronunțat cu tărie în direcția centralizării strategiei Euralarm asupra creșterii siguranței și securității cetățenilor europeni.

Noua secțiune de stingere din Euralarm ar trebui să aducă beneficii rapide în acest sector al industriei noastre. Membrii industriei ar trebui să se alăture secțiunii de stingere a incendiilor cât mai curând dacă doresc să influențeze și să modeleze viitorul acestei secțiuni și a întregii industrii„,a spus președintele Euralarm, Enzo Peduzzi.

Despre Euralarm:

Euralarm reprezintă industria europeană de securitate la efracție și la incendiu și oferă expertiză în domeniu,pentru piață, factorii de decizie politică și organismele de standardizare. Membrii Euralarm contribuie la o societate mai sigură prin sisteme și servicii pentru  detectare și stingere a incendiilor, detecție la efracție, control acces, monitorizare video, transmitere a alarmei și centre de primire a alarmei. Înființată în 1970, Euralarm reprezintă peste 5000 de companii din industria de securitate și siguranță la foc, în valoare de 67 de miliarde de euro. Membrii Euralarm sunt asociații naționale și companii individuale din întreaga Europă.

 

Share