ABB a prezentat soluții de ultimă generație la IEAS 2014

Soluții inteligente pentru optimizarea rețelelor electrice, de la generare până la consumatorul final au fost prezentate de ABB.

ABB România a participat la International Electric & Automation Show 2014 în perioada 9-12 septembrie 2014. Standul ABB a găzduit cele mai recente inovații ale companiei în domeniile energetic și în cel al automatizărilor.

Soluțiile ABB de nivel mondial pentru protecție și control garantează siguranța transportului și distribuției energiei electrice. Produsele noastre au fost proiectate astfel încât să implementeze valorile esențiale ale standardului IEC 61850, pentru a asigura soluții interoperabile și sigure pentru viitor. Acestea, în combinație cu experiența noastră îndelungată în domeniu și cu posibilitățile de servicii și suport, fac din ABB un lider și pionier în domeniul automatizării și protecției stațiilor electrice.

Soluțiile avansate pentru produse de joasă tensiune – cum ar fi Casa Inteligentă și Controlul Inteligent al Clădirilor (KNX) vor fi de asemenea prezentate de către ABB la IEAS 2014. ABB i-bus® KNX este sistemul de instalații electrice care respectă cele mai înalte cerințe pentru aplicații în casa modernă și controlul clădirilor. ABB i-bus® KNX se bazează pe tehnologia simplă și dovedită KNX, care este recunoscută ca fiind primul standard din lume dedicat controlului tuturor tipurilor de clădiri inteligente – industriale, comerciale sau rezidențiale.

abb

“Eficiența energetică și siguranța rețelelor electrice reprezintă elementele cheie, comune tuturor soluțiilor avansate prezentate de ABB la IEAS 2014” – a spus Tomasz Wolanowski, Country Manager al ABB Romania.

Sistemele pentru încărcarea vehiculelor electrice sunt un alt domeniu interesant prezentat la standul ABB de anul acesta. Stația de încărcare Terra 23 multi-standard DC combină standardizarea industrială cu tehnologia de încărcare rapidă, pentru susținerea generației viitoare de vehicule electrice. Mai mult, conectabilitatea inteligentă a stației de încărcare permite monitorizarea de la distanță, mentenanța și îmbunătățirile funcționale, asigurând astfel clienților toate instrumentele necesare obținerii de statistici și rapoarte precise.

Un exponat atractiv a fost robotul IRB 140 – mic, puternic și rapid, utilizat atât pentru aplicații industriale, cum ar fi sudura cu arc electric, asamblarea, manipularea, deservirea mașinilor unelte, ambalarea – cât și pentru aplicații non-industriale, cum ar fi cele în domeniul arhitecturii și design-ului interior.

ABB furnizează în România soluții sigure și eficiente din punct de vedere energetic în domeniile generării, transportului și distribuției energiei electrice cât și pentru creșterea productivității în cadrul operațiunilor industriale. Printre realizările ABB în România se numără proiecte la cheie în domeniul energetic, inclusiv pentru energie regenerabilă – solară și eoliană, soluții în domeniul robotizării (aplicațiile deservite incluzând sudura, vopsirea, ambalarea, paletizarea și manipularea cât și mentenanța preventivă și reactivă), aplicații cu motoare Flame proof / AMD sau cele pentru termocentrale cu motoare AMI, tablouri de joasă tensiune pentru alimentarea cu energie electrică a diferitelor unități de producție din industriile auto, petrochimică și industria prelucrării lemnului.

ABB (www.abb.com) este lider în tehnologiile energetice și de automatizări care permit clienților din domeniul utilităților și industriei să își îmbunătățească performanțele, diminuând impactul asupra mediului înconjurător. Grupul de companii ABB operează în aproximativ 100 țări, având în jur de 145 000 angajați.

Share