Întreaga gamă Philips Hue va fi compatibilă cu Matter, noul standard de conectivitate al sistemelor smart home

  • Philips Hue Bridge, inima iluminatului inteligent, va fi actualizat automat pentru integrarea cu Matter, iar toate produsele Philips Hue vor deveni astfel compatibile cu noul standard unificator de conectivitate al industriei.
  • Prin integrarea tehnologiei Matter, Philips Hue oferă soluții de iluminat de ultimă generație, pentru o experiență conectată mai simplificată între sistemul său avansat de iluminat și celelalte dispozitive inteligente din locuință.
  • Matter urmează să fie lansat oficial de către Connectivity Standards Alliance în ultimul trimestru al anului 2021

București, România –  Signify (Euronext: LIGHT), lider mondial în domeniul iluminatului, anunță că toate luminile inteligente și accesoriile din portofoliul Philips Hue vor deveni compatibile cu Matter, printr-o actualizare de software a hub-ului Hue Bridge. Matter (cunoscut anterior ca Project CHIP – Connected Home over IP), prezentat pentru prima dată de către Connectivity Standards Alliance (fostul Zigbee Alliance), pe 11 mai, este noul standard unificator de conectivitate al industriei, care permite dispozitivelor inteligente să funcționeze împreună. Utilizatorii Philips Hue vor beneficia astfel de o interoperabilitate sporită, iar organizarea unei locuințe inteligente va deveni mai simplă ca oricând.

Matter va fi implementat pentru toate produsele Philips Hue într-un singur pas

 Philips Hue oferă cea mai ușoară personalizare și cel mai cuprinzător sistem de iluminat inteligent, pentru care Hue Bridge funcționează ca un hub inteligent, care conectează și controlează toate produsele Philips Hue, de la lumini pentru interior și pentru exterior, până la configurarea funcțiilor de divertisment, accesoriilor inteligente și multe altele. Pentru a duce integrarea iluminatului inteligent Philips Hue la nivelul următor, software-ul din Hue Bridge-ul fiecarui utilizator va fi actualizat automat, pentru a deveni compatibil cu Matter. Prin această actualizare, utilizatorii Philips Hue se vor bucura de o experiență mai simplificată de conectare a iluminatului cu  alte dispozitive inteligente din locuință. Mai mult, setările anterioare nu vor fi afectate în urma actualizării, iar utilizatorii se vor putea bucura în continuare de varietatea de opțiuni de personalizare ale iluminatului inteligent, cu scene luminoase, rutine prestabilite și posibilități infinite de divertisment.

Philips Hue este un contribuitor major în dezvoltarea Matter

 În calitate de membru al consiliului de administrație al Connectivity Standards Alliance, membru al comitetului de conducere al Matter și Zigbee și participant în stabilirea specificațiilor și certificării, Signify s-a poziționat ca jucător major în dezvoltarea Matter (cunoscut anterior ca CHIP – Connected Home over IP). Signify a contribuit de la început la proiectarea noului standard unificator de conectivitate  al industriei pentru a permite o integrare perfectă cu iluminatul inteligent și a îmbunătăți experiența unică a utilizării Philips Hue. Signify a participat activ la demonstrații și a testat periodic interoperabilitatea produselor Philips Hue cu cele ale altor parteneri smart home, asigurându-se că utilizatorii actuali și viitori ai Philips Hue vor avea parte de o experiență conectată superioară și stabilă.

„Prin intermediul Philips Hue, dorim să oferim utilizatorilor noștri cele mai inovative și cele mai bune experiențe de interconectare cu alte sisteme smart home. Prin implicarea noastră activă în etapa de demonstrații și testând interoperativitatea Philips Hue cu alte dispozitive smart home prin intermediul Matter, am reușit să ducem  experiența de iluminat cu Philips Hue dintr-o casă inteligentă la nivelul următor. Cred că acest standard unificat  de conectivitate va transforma tehnologia casei inteligente, de la o -tehnologie emergentă la o tehnologie adoptată in masă”, declară George Yianni, Head of Technology Philips Hue în cadrul Signify.

Matter urmează să fie lansat de catre Connectivity Standards Alliance în ultimul trimestru al anului 2021. Actualizarea software pentru Hue Bridge va fi disponibilă la nivel global imediat după lansarea Matter.

Comunicat de presă 13 mai 2021

Despre Philips Hue

Philips Hue este lider mondial în iluminatul inteligent. Cu ajutorul gamei variate de becuri LED, corpuri de iluminat, lămpi, sensori și întrerupătoare inteligente, Philips Hue aduce iluminatul inteligent în locuințele tuturor. Sistemul de iluminat inteligent permite redarea stării de spirit prin culori deosebite și scene luminoase, setarea alarmelor și automatizarea dispozitivelor pentru a spori nivelul de siguranță în spațiile înconjurătoare, utilizarea luminii potrivite în activitățile de zi cu zi și contribuie la simplificarea vieții.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa www.philips-hue.com/ro-ro. Urmăriți paginile de pe platformele de socializare pentru a fi la curent cu noutățile: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Pinterest.

Despre Signify

Signify (Euronext: LIGHT) este lider global în domeniul iluminatului pentru piaţa profesională şi de consum şi al iluminatului care utilizează Internetul Lucrurilor. Produsele noastre marca Philips, sistemele de iluminat conectat Interact şi serviciile de date aduc valoare de business și transformă viețile oamenilor în case, clădiri de birouri și spații publice. Cu vânzări de peste 6.5 miliarde de EUR în 2020, avem o echipă de aproximativ 37,000 de angajați în peste 70 de țări şi exploatăm potenţialul extraordinar al luminii pentru a îmbunătăţi vieţile oamenilor. În 2020, compania a atins neutralitatea emisiilor de carbon, a fost inclusă în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones pentru al patrulea an consecutiv și a fost desemnată Liderul Industriei în 20172018 and 2019. Știri despre Signify se regăsesc în Newsroom, pe Twitter, LinkedIn și Instagram. Informațiile pentru investitori pot fi găsite pe pagina Investor Relations.

Share