Parteneri CertAlarm acreditați și notificați pentru noile EN 54-5 și 54-7

UE și-a armonizat standardele pentru detectoarele de căldură punctuale și detectoarele de fum punctuale, care vor fi obligatorii începând cu 31 august 2022. CertAlarm oferă acum și aceste certificări.

Bruxelles, 03.02.2021 – În timp ce mulți producători lucrează în prezent la înțelegerea cerințelor UKCA, noul marcaj pentru introducerea pe piață a produselor reglementate relevante în Anglia, Scoția și Țara Galilor, nu trebuie uitat că există un alt termen limită pentru certificarea detectoarelor de căldură și fum de tip punctual.

Comitetul tehnic CEN / TC 72 a lansat în 2018 cele două standarde comune EN 54-5: 2017 + A1: 2018, „Detectoare de căldură – Detectoare de căldură punctuale” și 54-7: 2018, „Detectoare de fum – Detectoare de fum punctuale care funcționează folosind lumină difuză, lumină transmisă sau ionizare ”, iar Comisia Europeană le-a citat în OJEU în 2019. Dispozițiile actualizate includ, mai ales, cerințe sporite pentru reziliența EMC a produselor.

Ambele norme actualizate sunt obligatorii pentru produsele vândute în întreaga UE de la sfârșitul perioadei de tranziție, la 31 august 2022. Asta înseamnă că toți producătorii pot începe cu actualizarea certificatelor lor externe și a declarațiilor interne corespunzătoare prin aplicarea celei mai recente versiuni a EN 54 -5 și EN 54-7 la produsele lor. Până la termenul limită  precizat, toți producătorii de detectoare de căldură și fum vor fi obligați să solicite organismelor notificate autorizate un certificat de constatare a performanței conform noilor revizuiri care să le permită să își actualizeze DoP-urile (Declarația de performanță).

Majoritatea partenerilor CertAlarm au fost acreditați de organismele naționale de acreditare și au fost notificați de UE pentru testare și certificare pe baza celor două norme armonizate și pot susține acum pe deplin producătorii în obținerea certificatelor respective.

„Vrem să oferim producătorilor un sprijin cuprinzător, competitiv și care economisește timp, oferind toate serviciile relevante de testare și certificare ca o soluție unică, valabilă în toată Europa. Prin urmare, suntem încântați să anunțăm că acoperim și aceste noi cerințe de certificare ”, spune Anja Kinsky, directorul general CertAlarm.

Despre CertAlarm

CertAlarm este o organizație independentă, „fără scop lucrativ”, începută în 2010 pentru a avansa un proces paneuropean de „testare și certificare unică” în industria sistemelor de protecție împotriva incendiilor și de securitate. În prezent, produsele și sistemele sunt supuse mai multor teste și certificări atunci când companiile doresc să tranzacționeze în anumite state europene. Timpul și costurile sunt imense și duc la costuri inutile ridicate ale produsului, ceea ce împiedică inovarea produselor, încetinește introducerea pe piață și înăbușă concurența.

În schimb, CertAlarm oferă o marcă de calitate europeană unică, bazată pe testarea și certificarea de către terțe părți și certificarea conform standardelor de incendiu EN54 și standardelor de securitate EN5013X. Membrii CertAlarm au decis asupra certificării schemei de tip 5: calitatea pe care o solicită piața. Schema de tip 5 este un sistem de evaluare care combină inspecția din fabrică, revizuirea managementului calității, testarea produsului și supravegherea continuă într-un singur pachet. Aceste cerințe fac din schema de tip 5 și, prin urmare, CertAlarm este cea mai riguroasă schemă la nivel european de pe piață.

CertAlarm lucrează cu următoarele organisme de certificare contractate (CCB) și laboratoare de testare recunoscute (RTL): Alter Technology TÜV Nord, www.altertechnology.com (CCB, RTL), Applica Test & Certification, www.applica.no (CCB, RTL ), Applus LGAI, www.applus.com (CCB, RTL), Intertek, www.intertek.com (CCB, RTL) Kriwan Testzentrum GmbH, www.kriwan.de (RTL) și produsele Kiwa FSS (un nume comercial al Telefication BV ), www.kiwa.com/nl/en/specials/fire-safety-and-security/ (CCB, RTL).

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați www.certalarm.org. Pentru întrebări : Anja Kinsky, anja.kinsky@certalarm.org

 

Share