EXTRO și Schnabl – parteneri pentru eficiență în instalații

EXTRO Plastica, producător român de tuburi de protecție pentru instalații electrice, a început un parteneriat strategic cu firma Schnabl, producător austriac de sisteme de fixare a tuburilor și a cablurilor electrice

Urmărind să respecte numeroasele cereri venite din partea instalatorilor, de a oferi pe lângă tuburile de protecție și sisteme de fixare care să corespundă exigentelor, firma EXTRO Plastica a reușit să-si găsească un partener strategic care să i  se potrivească perfect din punct de vedere a paletei de produse pe care le dezvoltă. Firma Schnabl, o firmă de familie cu sediul in St Pölten, in Austria, produce încă de la începutul anilor 80 sisteme de fixare a tuburilor de protecție si a cablurilor electrice, urmărind aceleași valori si principii pe care firma EXTRO le promovează:

  1. Toate produsele sunt Halogen Free (HF), adică ele corespund recomandărilor Normelor Europene in ceea ce privește materialele folosite pentru construcții și instalații electrice. Elementele de fixare Schnabl sunt produse fie din ABS (Stirat de Acrilonitril Butadienă), un polimer termoplastic, unul dintre cele mai bune materiale plastice tehnice, fie din PP (Polipropilenă), un copolimer cu rezistență deosebită la șocuri si cu rezistență la acizi și alte substanțe chimice.
  2. De asemenea, toate produsele Schnabl, la fel ca si cele EXTRO, au rezistență la razele ultraviolete (UV), ceea ce le conferă o durata de utilizare mai bună in timp, chiar dacă nu sunt supuse direct razelor solare.
  3. Sustenabilitatea este un alt domeniu in care cele două firme se completează, folosind pentru întregi game de produse materiale reciclate 100% și testate RoHS.

Punctul cel mai interesant din aceasta colaborare este ceea ce aduce cu sine de fapt utilizarea tuburilor EXTRO împreună cu sistemele de fixare de la Schnabl, și anume eficiența in execuție pe șantier, adică montarea instalației electrice in cel mai scurt timp. Daca produsele EXTRO, deja prezentate in aceasta revistă și folosite de mulți electricieni care le recunosc calitatea și eficiența in execuția lucrărilor, au dus la o reducere a timpului de tragere a cablurilor in tub, și au eliminat lucrările de reparații a unor tuburi deteriorate, elementele de fixare Schnabl duc eficiența și mai departe. Atât specialiștii Schnabl cat și experții de la TÜV Austria au măsurat in condiții de șantier reducerea cu aproape 60% a timpului de execuție a unei instalații montate aparent. Reduceri similare se înregistrează și in cazul instalațiilor incastrate.

Cum au reușit experții Schnabl sa construiască acest sistem de fixare? Începând cu cel care a dat numele firmei, Ludwig Schnabl, fost angajat la Hilti in anii 1970, și cel care încă din anii 1970 a obținut primul patent al unui produs de fixare, cei de la Schnabl au căutat sa obțină informații direct de la electricieni, de pe șantier. Acolo, încercând sa rezolve probleme de fixare, au luat naștere și au fost optimizate produsele lor, care începând cu luna Iulie vor fi disponibile pe piața din România prin firma EXTRO Plastica.

Reprezentanții firmei EXTRO Plastica vor oferi suport, fie prin workshop-uri organizate de către partenerii noștri din distribuție, fie la sediul firmei noastre, pentru a înțelege cat mai bine modul de utilizare a produselor Schnabl. Doar o cunoaștere foarte bună a sistemului de fixare cu toate variantele pe care le oferă acesta poate ajuta la obținerea eficienței dorite și a reducerii timpului de execuție la jumătate, lucru deosebit de important din perspectiva utilizării cât mai bune a personalului. Vă invităm să ne contactați dacă doriți să obțineți mai multe informații despre sistemul EXTRO – Schnabl sau dacă doriți să luați parte la prezentări. Adresa de contact este office@extro.ro.

 

Pentru mai multe informații în legătură cu produsele EXTRO, vă rugăm să accesați www.extro.ro.

https://www.extro.ro

Share