Bosch prezintă Sistemul pentru conferințe DICENTIS

De peste 130 de ani, numele Bosch a fost sinonim cu inovația, calitatea și fiabilitatea. Bazându-se pe expertiza de clasă mondială, Bosch Security Systems a fost lider în domeniul sistemelor pentru conferințe timp de de peste 65 de ani. Cum? Îndeplinind nevoile clienților cu produse excelente și promițând să facă asta și în viitor.

Piața echipamentelor dedicate conferințelor s-a schimbat rapid în ultimii ani, marcată de o tendință evidentă dinspre sisteme individuale către soluții complet integrate. În soluțiile integrate, informațiile audio, video, social-media și datele de întâlnire sunt distribuite peste infrastructura standardizată și peste interfețe. S-au oferit în schimb facilități sporite privind flexibilitatea în proiectarea sistemului și capacitatea de interacțiune de la distanță. Această evoluție evidențiază nevoia de a maximiza eficiența întâlnirilor și de a crește ușurința de integrare cu terțe părți.

Sistemul pentru conferințe BOSCH DICENTIS este ideal pentru o mare varietate de utilizări și pentru beneficiari ce pornesc de la mici organizații și corporații multinaționale, până la administrația locală și centrală și summit-uri internaționale.
Bosch s-a angajat să livreze cea mai inovatoare platformă pentru conferințe, conformă cu cerințele actuale și viitoare ale pieței. De aceea, Bosch a introdus familia DICENTIS, bazată pe protocol IP. DICENTIS este o platformă revoluționară pentru lumea conferințelor integrate de mâine. Sistemul DICENTIS este conform cu specificațiile standardelor ISO 20109:2016 (specificații pentru echipamentele de traducere simultană) și ISO 20108:2017 (cerințe pentru calitatea sunetului și imaginii primite).
Astăzi sunt necesare mai multe facilități de la un sistem pentru conferințe. Acesta trebuie să sprijine comunicarea video, social-media, interacțiunea de la distanță și extinderea pe viitor a sistemului.
DICENTIS este construit pe standarde deschise, care permit integrarea mai multor tehnologii diferite și chiar a soluțiilor terților.

Sistemul DICENTIS crește odată cu necesitățile
dumneavoastră. Caracteristicile sale principale sunt:
• Este o platformă deschisă, bazată pe arhitectura de rețele media OMNEO, oferă flexibilitate sistemului și are costuri reduse de instalare și întreținere;
• Permite integrarea ușoară cu sisteme de suport, pentru a oferi caracteristici cum ar fi controlul automat al camerei;
• Permite extinderea bazată pe licențe pentru un sistem orientat pentru viitor, cu noi funcționalități;
• Oferă o experiență optimă utilizatorilor pentru a maximiza eficiența întâlnirii;
• Permite traducerea simultană a până la 100 de limbi;
• Redundanța cablului și a sursei de alimentare asigură ca întâlnirile să aibă loc fără întreruperea sistemului.

DICENTIS – Orientat spre flexibilitate

Indiferent de modul în care se schimbă organizația dumneavoastră, sistemul de conferințe DICENTIS se va adapta pentru a răspunde nevoilor dumneavoastră în evoluție. Aceasta deoarece DICENTIS este deschis la standardele care integrează mai multe tehnologii și chiar față de soluțiile terților. De exemplu:
• Ethernet și IP sunt folosite astfel încât infrastructurile existente să poată fi refolosite;
• OMNEO este folosit astfel încât DICENTIS să poată fi conectat la alte echipamente audio și de control;

• Sistemul de operare Android™ utilizat la dispozitivele DICENTIS Multimedia permite utilizarea de aplicații Android™ personalizate.

Costuri reduse la instalare și întreținere
Nucleul DICENTIS utilizează arhitectura de rețea media OMNEO bazată pe IP, dezvoltată de Bosch și operează peste rețelele Ethernet complet standardizate. Aceasta asigură flexibilitate și costuri reduse la instalare și întreținere și face sistemul DICENTIS ideal pentru reutilizarea infrastructurii existente. Dispozitivele pentru conferință pot fi conectate în configurație de tip daisy-chain (punct-la-punct), utilizând alimentarea la switchurile și cablurile rețelei Bosch. Această soluție oferă economie de timp și flexibilitate. Cablurile CAT5e (sau superioare) și alimentarea standard prin Ethernet (PoE-Power over Ethernet) permit și configurația de tip star (stea).

Ce este OMNEO?
OMNEO este o abordare arhitecturală pentru conectarea dispozitivelor care schimbă între ele informație, cum ar fi conținut audio sau date pentru comezile de control al dispozitivului. Construite pe multiple tehnologii, inclusiv IP și pe standarde deschise publicului, OMNEO sprijină tehnologiile de azi – cum ar fi DanteTM de la Audinate – în timp ce adoptă standardele de mâine. OMNEO oferă o soluție de rețea media profesionistă, care oferă interoperabilitate, caracteristici unice pentru o instalare mai ușoară, o performanță mai bună și scalabilitate mai mare decât orice altă ofertă IP de pe piață.

Configurați la nevoile dumneavoastră
Fiecare organizație care utilizează un sistem pentru conferințe are propriul său set unic de cerințe, de aceea sistemul pentru conferințe DICENTIS oferă o gamă largă de funcții. În tabelul de mai jos găsiți soluțiile de sistem de care puteți profita:
• Controlul automat al camerei este o caracteristică a sistemului. Sistemul DICENTIS suportă camere IP compatibile cu ONVIF, simplificând integrarea controlului automat al camerei.
• Funcțiile multimedia ale dispozitivului DICENTIS sunt vizualizarea documentelor, accesul la internet, vizionarea prezentărilor, video live și utilizarea unor aplicații AndroidTM ale unor terți.

Sistemul care funcționează întotdeauna –Foarte fiabil și sigur
Sistemul pentru traducere DICENTIS dispune de conexiuni proprii ale cablului și sursei de alimentare, pentru a evita pierderea datelor în cazul rar al unui defect al sistemului. În plus, toate datele audio și de control care circulă prin sistem sunt criptate în siguranță, cu tehnologii probate în industrie și cu satisfacerea standardelor celor mai stricte și mai larg recunoscute la nivel internațional. Aceasta protejează datele împotriva manipulării și accesului neautorizat – lucruri extrem de importante la întâlniri ce necesită un grad sporit de securitate.

Funcționalitate maximă permanent
Cu actualizări software regulate, sistemul pentru conferințe DICENTIS se extinde ușor pentru a încorpora orice funcționalitate nou dezvoltată, fără a fi necesară înlocuirea unor componente hardware scumpe. Această facilitate include un sistem licențiat și software pentru fiecare scaun, dar și suplimentar caracteristici de sistem prin intermediul aplicațiilor AndroidTM ale terților Bosch oferă un acord de întreținere a software-ului (SMA – Software Management Agreement) pentru a ajuta clienții să-și întrețină sistemul. Acest serviciu păstrează întregul sistem pentru conferințe DICENTIS în stare perfectă de funcționare, atât pe platformă cât și pe servere și include plugin-uri de software și de compatibilitate pentru sistem, precum și o varietate de aplicații bazate pe Internet.

Control automat al camerei
Sistemul pentru conferințe DICENTIS suportă came rele IP compatibile ONVIF, simplificând integrarea automată a controlului camerei. ONVIF este standardul lider pe piața globală de rețele video și permite parti cipanților la o conferință să vadă întotdeauna persoana ce vorbește, pe ecranul sălii. În plus, DICENTIS sprijină, de asemenea, camerele Sony și Panasonic cu protocoalele CGI.
Prietenos cu mediul
Sistemul pentru conferințe DICENTIS este conceput pentru a avea un impact minim asupra mediului înconjurător. Din acest motiv, sistemul poate fi trecut în mod stand-by. Facilitatea brevetată de stand-by permite președintelui conferinței să oprească toate dispozitivele participante simultan, reducând semnificativ consumul de energie, prin economisirea energiei între întâlniri și pe timpul pauzelor.

DICENTIS stabilește noul standard pentru conferințe care face totul: mana gementul discuțiilor, alegerea limbii, votarea, funcții multimedia, furnizare imagine video live, utilizare duală, acces la internet, vizualizarea documentelor, integrarea aplicațiilor terților și multe altele.

Dispozitivele unice ale Sistemului pentru conferințe DICENTIS dispun de caracteristici de top din industrie, ceea ce permite utilizatorilor să se concentreze pe discuție:
• Microfonul cu înaltă directivitate și suprimarea inteligentă a efectului de ecou asigură reproducerea clară a vocii;
• Difuzorul și microfonul pot fi activate simultan pentru a oferi o excelentă inteligibilitate a vorbirii;
• Design ergonomic optim;
• Funcționalitățile avansate la discuții, cum ar fi indicatorul „Posibil de vorbit” ce permite unui participant să se angajeze imediat în discuție atunci când funcția este disponibilă. Orice dispozitiv al Sistemului pentru conferințe DICENTIS poate fi configurat de către software fie pentru un participant fie pentru conducătorul conferinței, ceea ce reduce hardware-ul necesar și reduce costurile.
http://boschsecurity.com

Pupitrul pentru traducere DICENTIS-Vorbește în limba ta

La ediția din acest an a ISE (Integrated Systems Europe), cea mai mare expoziție dedicată sistemelor audio-video integrate din lume, desfășurată la RAI Amsterdam între 5 și 8 februarie, Bosch Security Systems a prezentat noul pupitru pentru traducere DICENTIS. Pupitrul pentru traducere DICENTIS este un dispozitiv de o nouă generație, ce utilizează protocolul IP. Pupitrul de traducere DICENTIS este conform cu specificațiile standardelor ISO 20109:2016 (specificații pentru echipamentele de traducere simultană) și ISO 20108:2017 (cerințe pentru calitatea sunetului și imaginii primite).
Caracteristici
• Operare intuitivă bazată pe secțiuni de intrare și de ieșire a limbilor traduse împărțite logic, utilizarea presetărilor personale și a butoanelor asignabile;
• Butoanele cu contacte și butoanele tactile permit traducătorului chiar să nu privească la pupitru, în timp ce feedback-ul audibil, opțional, asigură o operare ușoară pentru persoanele cu deficiențe de vedere;
• Acoperirea nevoilor viitoare pentru maxim 100 de limbi traduse disponibile;
• Conform cu ultimul standard de traducere simultană ISO-20109;
• Configurația flexibilă face posibilă creșterea numărului de participanți printr-o camera de cuplare pasivă.
Este important să vorbești limba traducătorului! Prin observarea și intervievarea experților în traducere și tehnicienilor din întreaga lume, designul pupitrului este optimizat pentru nevoile reale ale traducătorului. Rezultatul? Un pupitru pentru traducere care respectă cele mai recente standard, precum și viitoarele cerințe ale pieței șicare oferă traducătorului libertatea maximă de a se concentra asupra locului de muncă. Instalarea și configurarea sistemului de traducere sunt rapide și ușoare. Setările sistemului de traducere și ale pupitrului pentru traducere pot fi făcute folosind pupitrul pentru traducere însuși. Configurația poate fi optimizată și mai mult, prin utilizarea aplicației PC.
Operare intuitivă
Ecranul pasiv de contrast ridicat al pupitrului pentru traducere DICENTIS desparte logic secțiunile/limbile de intrare și ieșire în două coloane verticale, pentru o înțelegere rapidă și o operare intuitivă. Setările personale pot fi reapelate de către traducător prin cardul NFC. În timpul întregului proces de traducere, numai informațiile relevante sunt afișate iar caracteristicile neutilizate pot fi ascunse. Pentru utilizatorii mai puțin experimentați, poate fi configurată o interfață simplificată a pupitrului pentru traducere DICENTIS, care afișează numai funcțiile utilizate.
Ideal pentru instituțiile internaționale, centrele de conferințe și firmele de închiriere
Este posibilă și operarea fără să privești la pupitru Designul ergonomic, cu butoane tactile, butoane cu contacte și feedback-ul audibil oferă un control mai bun și face posibilă utilizarea chiar și fără a privi la pupitrul pentru traducere DICENTIS. Aceasta înseamnă că traducătorul poate observa comunicarea non-verbală a vorbitorului, ceea ce asigură cea mai bună traducere posibilă.

Sigur și de încredere
Standardele recunoscute la nivel internațional de criptare pe care DICENTIS le folosește pentru toate semnalele audio și pentru date sunt aplicate și la traducere. Pentru întâlniri extrem de sensibile, această criptare oferă cea mai bună protecție împotriva ascultării, accesului neautorizat și manipulării datelor.

Share