Eplan sărbătorește 30 de ani de activitate

Trei noi filiale în Japonia, Africa de Sud și Turcia: toate marchează un punct de dezvoltare a furnizorului de soluții Eplan. Compania sărbătorește 30 de ani de activitate la Hannover Messe. Peste 40.000 de clienți, mai mult de 100.000 de instalări în peste 50 de țări și mai mult de 700 de angajați – aceștia sunt indicatori ai succesului companiei înființate în 1984 ca un magazin cu trei angajați.

Maximilian Brandl
Maximilian Brandl, presedinte Eplan

“Piața noastră pentru soluțiile CAE este de fapt întregul glob”, afirmă Maximilian Brandl, președintele Eplan. Acesta adaugă: “Eplan este poziționată excelent ca și companie globală și personal prevăd oportunități imense în ceea ce privește piețele în dezvoltare din întreaga lume”. Eplan, liderul de piață pentru soluțiile CAE, este deja prezent în mai mult de 50 de țări. O dezvoltare și mai mare este planificată pentru piețele în creștere din SUA, China, India și Japonia. Investițiile actuale în domeniul consultanței au asigurat dezvoltarea continuă a domeniului soluțiilor. Serviciile specializate, incluzând consultanța, implementarea și suportul, reprezintă acum un procent semnificativ al veniturilor Eplan. Iar ștacheta pentru dezvoltare a fost fixată destul de sus; Eplan urmărește o creștere substanțială de peste 10% în 2014, precum și crearea a peste 100 de locuri noi de muncă.

Angajamentul clar pentru dezvoltarea software și a tehnologiei

Grupul Friedhelm Loh, grupul de companii din care face parte Eplan, investește de asemenea masiv în software și tehnologie. Cideon, integrator de sisteme SAP și revânzător Autodesk, cu aproximativ 500 de angajați, s-a alăturat grupului în septembrie 2013. “Tehnologia mecanică și electrică fuzionează în mecatronică”, spunea Friedhelm Loh, proprietarul Grupului Friedhelm Loh, continuând să explice viziunea grupului. “Ca regulă generală, scenariile Industry 4.0 necesită multiple elemente; de la software care să realizeze interfața, până la automatizare”. Friedhelm Loh a început să investească în Eplan în 1986 (când era încă cunoscut ca Wiechers & Partner) pentru că el și-a dat seama de la început că este o bună oportunitate. Astăzi el orientează Grupul Friedhelm Loh în mod special în direcția lanțurilor valorilor optimizate: “Clienții noștri se așteaptă de la noi să aducem îmbunătățiri și economii, iar aceste lucruri le putem realiza cu Industry 4.0. În acest context, rețeaua puternică de servicii reprezentată de Eplan, Cideon, Rittal și Kiesling, constituie fundamentul excelent în vederea îmbunătățirii valorii adăugate oferite clienților”.

Inovație după inovație

Ceea ce a început în 1984 prin înlocuirea hârtiei și cernelii cu un PC și software continuă să se dezvolte: Eplan a fost și rămâne liderul tendințelor de optimizare a proceselor tehnologice. Cu Centrul Tehnologic Eplan și configurarea automată a documentației echipamentelor pe baza modelului modular, experții Eplan au lansat tehnologii revoluționare. Iar cu platforma unitară Eplan, clienții din domeniul tehnologiei mașinilor și echipamentelor, auto și transport, al tehnologiilor mecanice și automate și chiar al sectoarelor medicale și energetice, beneficiază de eficiența înaltă a proceselor de dezvoltare a produsului conferită de procedurile standardizate, procesele automate și fluxurile continue de lucru.

EPLAN Software & Service

EPLAN Software & Service introduce soluții tehnologice de îmbunătățire a procesului tehnologic al produsului. Sistemele interdisciplinare specializate asigură un maxim al productivității și integrării datelor. Ca furnizor de soluții, firma dezvoltă concepte PDM și PLM adaptate specificațiilor clienților și oferă servicii complexe de tipul personalizării, consultanței și training-ului. Abilitatea inovatoare, ca o abordare practică consecventă, și prezența internațională reprezintă factorii de succes ai companiei. EPLAN face parte din Rittal International și deci din FriedhelmLoh Group, cu 11.500 de angajați pe tot globul, realizând venituri de aproximativ 2,2 miliarde Euro în 2011. EPLAN este astfel sinonim cu siguranța și continuitatea investițiilor. Fiind prezentă în 50 de țări, firma reușește să susțină 40.000 de clienți, dispunând de peste 100.000 de instalări în toată lumea. ‘Inginerie Eficientă’ – sloganul corporației – evidențiază rezultatele proceselor optimizate și fiabile, ce mențin companiile la un nivel competitiv pe termen lung.

Share