Strategia de mobilitate electrică a grupului Volkswagen , Roadmap E, cea mai amplă din industria auto

Roadmap E

Porsche România, distribuitorul local al grupului Volkswagen urmărește ca până în anul 2025 să comercializeze 12.000 de vehicule electrice pe an, implicându-se și în dezvoltarea infrastructurii de stații de încărcare. Cel mai mare importator de automobile din țară, Porsche România, a anunțat că investește masiv, împreună cu partenerii săi, în infrastructura de încărcare pentru mașini electrice. Astfel, în perioada 2019-2021 vor fi instalate cel puțin 77 de stații, cu puteri de minimum 75 kW fiecare, unele fiind capabile să livreze și 150 kW către un vehicul, a declarat directorul general al Porsche România, Brent Valmar..

De curând Porsche Holding a lansat o marcă proprie de stații de încărcare electrice numită MOON. Sub acest brand, Porsche Holding va construi stații de încărcare rapide și ultra rapide de curent continuu DC cu puteri cuprinse între 24 și 300 kW și stații casnice de AC cu puteri de până la 22 kW.

Pentru România, planurile Roadmap E sunt următoarele:

-în 2019 se vor instala minim 24 de stații  de curent continuu de 75 kW la dealerii VW și minim 13 stații de curent continuu de 75-150 kW la dealerii Audi

-în 2020 se vor instala minim 29 de stații de curent continuu de 75 kW la dealerii Skoda

-în 2021 se vor instala minim 11 stații de curent continuu de 75 kW la dealerii Seat.

Brandul MOON nu intră în contradicție cu programul IONITY la care au aderat BMW, Daimler, Ford și grupul VW și care prevede construirea de stații de încărcare de mare putere de curent continuu de până la 350 kW  plasate pe rețelele europene de autostrăzi. Dezvoltarea rețelei de stații de încărcare electrice a Porsche România este un prim pas al noii ere electrice a grupului VW care a început pe data de 8 mai 2019 când a fost prezentat un concept pentru modelul VW I.D. Neo și au demarat și precomenzile, o rezervare  având valoarea de 1.000 euro.  VW are în plan să construiască pe noua platformă MEB nu mai putin de 22 milioane unități până în 2030 sub toate mărcile sale, VW, Seat, Skoda și Audi.

https://www.volkswagenag.com/en/news/stories/2018/04/roadmap-e-full-of-energy.html

Share