EPLAN & CIDEON International Press Conference, Hanovra 14 aprilie 2016

EPLAN & CIDEON International Press Conference, Hanovra 14 aprilie 2016

EPLAN & CIDEON formează divizia sotfware a Friedhelm Loh Group, ce a realizat 2,2 miliarde euro venituri în 2015, cu 64 de filiale și 11500 de angajați în întreaga lume. EPLAN și firma soră producătoare de software CIDEON au 1100 de angajați și 50 de filiale în lumea întreagă. Software-ul EPLAN este disponibil în 17 limbi diferite.

EPLAN se bazează în dezvoltarea sa pe trei piloni. Mecatronica este unul dintre acești piloni și integrează 3 domenii: ingineria mecanică, ingineria electrică și automatizarea și ingineria software/PLC.

Un alt pilon este lanțul valoric integrat unde ingineria stă la baza dezvoltării întregului lanț valoric, de la proiectarea unui produs la vânzarea lui.

Al treilea, PDM (Process Data Management)/SMART DATA combină datele majore relevante pentru produs și sunt absolut esențiale pentru configurare și automatizare.

Mecatronica este un salt major în inginerie, în viziunea celor două companii și are la bază o structurare clară a produselor pe cele 3 componente: mecanică, electrică și software.

Abordarea mecatronică presupune sincronizarea diferitelor procese inginerești și este necesară pentru a atinge un punct comun de vedere pentru toți inginerii participanți la proiectarea unui produs.

Noua soluție prezentată în premieră la târgul de la Hanovra 2016, Syngineer, reflectă tocmai acest obiectiv de abordare simultană și sinergică a proiectării, ceea ce ajută la reducerea efortului global de creare a acestui produs.

Share