Debitmetre KOBOLD cu roți ovale – Măsurarea debitului rășinilor cu vâscozitate ridicată

Problema:
Procesul de producție al abrazivelor și al superabrazivelor necesită o dozare precisă chiar și a rășinilor foarte vâscoase (ex. 1500 cP). Fotografia alăturată

arată o astfel deinstalație de dozare. Fiecare circuit cu prinde următoarele componente:
1) Rezervor principal
2) Rezervor secundar cu alarmă de nivel scăzut care asigură suficient produs și un circuit fără aer
3) Valvă manuală pentru închiderea circuitului
4) Pompă peristaltică
5) Debitmetru cu roți ovale
6) Presostat (siguranță la suprapresiune)
7) Valvă 3-căi (pentru operare ma nuală sau automată)
8) Conducte pentru colectarea manuală a produsului. La vâscozități ridicate și în funcție de fluctuațiile de temperatură, pompa peristaltică (depasararea pozitivă a pompei comprimă un tub fexibil cu ajutorul unor role dizlocând complet mediumul dintr-un capăt către celălalt al tubului) nu este capabilă să dizloce complet mediumul . Asta înseamnă că o parte din fluid curge invers prin debitmetru, rezultând erori în măsurarea debitului. Mai mult, presiunea de lucru este și așa una mică din cauza pompei peristaltice de dimensiuni reduse.

Soluția:
Dacă se impune nevoia de a măsura ratele de debit ale unor  medii vâscoase în spații mici și sub condiții de lucru dificile, vă supunem atenției robustul debitmetru cu roți ovale din seria DON de la KOBOLD MESSRING GmbH. A fost proiectat special pentru astfel de aplicații și este utilizat pentru monitorizarea sau dozarea lubrefianților, paste sau uleiuri. La fel de bine este utilizat și la măsurarea ratelor de debit ale unei mari varietăți de produse chimice sau chiar măsurarea  consumului de carburant.
Debitmetrul cu roți ovale, model DON poate fi dotat cu rotoare, special tăiate, ce reduc o eventuală cădere de presiune cu 50%. Alegera opțiunii la ieșire tip ,,Quad Hall Sensor Dual Puls” asigură două ieșiri cu puls „A” și „B”, astfel încât rata debitului „A-B” poate fi calculată corect de către PLC. Rata netă a debitului poate fi calculată de asemenea folosind electronica ZOK-Z3 cu un discriminator de puls. Prin aceste  caracteristici, suntem în poziția de a rezolva toate problemele unei astfel de aplicații și de a efectua o dozare foarte fină a rășinilor, având ca rezultat o repetabilitate îmbunătățită și o calitate ridicată a abrazivelor.

 

Share