Modelarea virtuală detaliată a tablourilor cu EPLAN ProPanel Professional

Modelarea virtuală detaliată a tablourilor cu EPLAN ProPanel Professional

Pe lângă funcțiile clasice de reprezentare 3D a tablourilor electrice sau pneumatice și a aparatelor ce se plasează în ele, rutarea conexiunilor și generarea șabloanelor de găurire, versiunea cea mai recentă a EPLAN ProPanel Professional vă oferă puternice funcții avansate precum generarea automată a vederilor 2D, calcul termic integrat și chiar urmărirea pas cu pas a fabricației.

Smart Wiring Application

Procesul clasic de modelare 3D a tablourilor electrice presupune crearea schemelor, completarea lor cu coduri de catalog și apoi crearea modelului 3D și rutarea firelor pe baza acestor informații. Pentru situațiile în care fabricația trebuie realizată în baza unui proiect extern, EPLAN oferă posibilitatea importării listelor de aparate și a listelor de conexiuni din orice sursă externă, în format text sau xls. Pe baza listelor de aparate și a informațiilor corespondente din bazele de date, se poate face ulterior amplasarea aparatelor în tablouri, iar pe baza listelor de conexiuni punct-la-punct EPLAN ProPanel poate face determinarea traseelor optime de rutare ale firelor. Toate funcțiile suplimentare de generare a desenelor pentru găurirea suprafețelor, exportul listei de fire rutate, verificarea coliziunilor și multe altele, funcționează la fel ca într-un proiect complet.

Calculul căldurii totale disipate într-un tablou este o informație de intrare esențială în calculele de ventilație și climatizare. EPLAN ProPanel vă ajută să obțineți rapid această informație, ținând cont nu numai de căldura disipată de aparatajul electric, dar și de barele de distribuție, pe baza informațiilor stocate în bazele de date. fiinând cont și de informații relevante precum coeficient de simultaneitate, curenți nominali sau poziționarea tablourilor, calculul se face, practic, cu un singur click.

Thermal Design Integration

Tot atât de simplă este și generarea vederilor 2D pe baza modelului 3D; fie că este vorba de vederi din față sau laterale, vederi ale ușilor, contrapanourilor sau plăcilor de presetupe, generarea lor se face pe baza unor șabloane predefinite prin lansarea unei comenzi unice. Vederile care au nevoie, pot include, tot automat, și cotarea diverselor repere.

Se discută tot mai mult despre colaborarea interdisciplinară care stă la baza unei inginerii eficiente, nu doar în domeniul electric sau în cel al automatizărilor; de aceea, EPLAN oferă clienților posibilitatea schimbului de informații cu disciplinele mecanice folosind Design Space Exchange. Aceasta este o funcție ce permite preluarea de informații mecanice complexe, ce include atât detaliile 3D, cât și descrierile în format text, completarea modelului mecanic cu componentele electrice sau pneumatice și transmiterea informațiilor completate înapoi spre sistemul mecanic, fără nici un fel de pierdere.

În viitorul apropiat, EPLAN-ul va oferi și o funcție specializată pentru urmărirea execuției tablourilor electrice. Aplicația Smart Wiring oferă instrucțiuni pas cu pas pentru atelierul de producție, pe baza datelor din proiecte. Indiferent că este vorba despre descrierea sursei/destinației, prelucrarea capetelor terminale, secțiunile, culorile, lungimile firelor sau traseul exact al cablurilor, software-ul oferă o imagine vizuală și informațiile privind cablarea și datele de proiectare necesare pentru montarea ansamblului în dulapul de control.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să ne contactați!

www.eplan.ro

Share