Electroalfa, un sfert de secol de performanță în domeniul energetic

Electroalfa, un sfert de secol de performanță în domeniul energetic

http://www.electroalfa.ro

Electroalfa, unul dintre principalii integratori de soluții din domeniul energetic din România, aniversează 25 de ani de activitate continuă, plină de provocări, dar și de o evoluție constantă. Istoria grupului Electroalfa a început la scurt timp după Revoluție, când a fost înființată prima companie din grup, cu capital 100% privat și asociat unic. A urmat un sfert de secol în care compania a crescut, s-au realizat investiții în spații de producție, tehnologii, personal, au fost câștigate proiecte complexe, iar inginerii Electroalfa au dezvoltat produse noi, competitive. Astăzi, Electroalfa are propriul Centrul de Cercetare Dezvoltare, deține trei fabrici moderne la Botoșani, în care se produc echipamente electrice și confecții metalice, realizează lucrări de antreprenoriat în instalații electrice complexe și oferă servicii de inginerie specializată.

Un element cheie al progresului companiei îl reprezintă oamenii, ale căror eforturi și dăruire s-au transformat an de an în proiecte de succes. În 2016, în cadrul Grupului Electroalfa activează peste 400 de profesioniști ce formează o echipă solidă, orientată spre performanță. Începând cu acest an, Electroalfa implementează un stil de management nou, în care performanța se obține prin îmbunătățirea continuă a oamenilor, proceselor și sistemelor. Electroalfa continuă să producă echipamente electrice de calitate, să facă investiții și inovație atât pentru clienții naționali, cât și pentru cei internaționali.

Produse

Portofoliul de produse Electroalfa este în continuă evoluție, atât extensiv, privind gama familiilor de produse dezvoltate, cât și intensiv, privind calitatea și nivelul tehnic al produselor noastre. Centrul de Cercetare și Dezvoltare este un vector esențial de creștere a competivității economice și tehnologice Electroalfa în vederea realizării de prototipuri și produse performante la nivel mondial, fiind unul dintre cele mai moderne din țară. Activitatea de cercetare concentrează experiența Electroalfa pentru: dezvoltarea de produse noi, optimizarea produselor existente, integrarea tehnologiilor de ultimă generație, eficientizarea proceselor tehnologice.

Portofoliul echipamentelor de medie tensiune include: celulele electrice de medie tensiune pentru distribuția primară și secundară, posturi de transformare compacte și puncte de conexiune.

Celule electrice pentru distribuția primară produse de Electroalfa sunt realizate pentru tensiuni nominale de 7,2; 12; 24 kV. Produsele sunt realizate conform standardului european SR EN 62271-200 și au fost testate în laboratoarele ICMET, având rezultate în totalitate corespunzătoare la testele de tip complete.

Celulele pentru distribuție primară fabricate de Electroalfa, din gama S 12xx, pentru tensiunea de maxim 12 kV c.a., au fost testate cu succes la valori ale curentului nominal în serviciu continuu de până la 5.000A și la valori ale curentului nominal admisibil de scurtă durată de 50 kA/1s. Acest tip de celule este rezistent la acțiunea arcului electric intern, cu indicele de clasificare până la IAC AFLR 50KA/ 1s.

Celulele din gama S 24xx, pentru tensiunea de 24 kV c.a. au fost testate cu succes la 2.500A și 25kA/1s.

Acest tip de celule este rezistent la acțiunea arcului electric intern, cu indicele de clasificare IAC AFLR 25kA/1s.

Electroalfa asigură, ca noutate, pentru noua gamă de celule de 24kV, 1250A, 25kA, lansată în anul 2016, și posibilitatea acționării automate a căruciorului debroșabil. Aceeași facilitate este oferită și pentru acționarea manuală sau automată a cuțitelor de punere la pământ. Această opțiune poate fi aleasă de la comanda către producător a celulelor, sau după ce acestea au fost puse în funcțiune. Concepția și proiectarea celulelor debroșabile de medie tensiune Electroalfa permite montarea în tipul de carcasă a unei diversități de întreruptoare, de la diverși producători, cu adăptări minimale, funcție de particularitățile constructive ale acestora. Până acum în cadrul celulelor Electroalfa au fost integrate întreruptoare produse de Siemens, ABB, Schneider Electric și Eaton. Datorită competențelor echipei de ingineri din cadrul companiei, există capabilitatea integrării rapide în celule și a altor tipuri de întreruptoare.

Celulele electrice pentru distribuția secundară sunt utilizate pentru partea de medie tensiune a substațiilor de transformare MT/JT (în posturi de transformare compacte în anvelopa de beton sau metalică, posturi de transformare în construcții zidite, puncte de conexiune), pentru alimentarea clădirilor publice (spitale, clădiri de birouri, zone rezidențiale, stadioane, aeroporturi, supermarketuri), pentru alimentări de unități industriale (rafinării, fabrici de ciment, șantiere navale ș.a.), centrale fotovoltaice și centrale eoliene.

Electroalfa produce celule electrice pentru distribuția secundară de tipul S2490_xx. Acestea sunt celule de interior, în carcasă metalică, cu simplu sistem de bare, extensibile și sunt utilizate în sistemele de distribuție secundară de medie tensiune, până la nivelul de tensiune de 24kV, curentul nominal în regim continuu de maxim 630A și curentul nominal admisibil de scurtă durată de maxim 20kA/1s. Echipamentele sunt realizate conform standardului european SR EN 62271-200 și au fost  testate în laboratoarele ICMET, având rezultate în totalitate corespunzătoare la testele de tip complete. Celulele electrice din gama P2490_xx prezintă următoarele avantaje: instalare ușoară, exploatare sigură și simplă, siguranța personalului de exploatare, compacte,  extensibile,  calitate certificată, integrabile în SCADA, raport calitate-preț optim. Se asigură consultanță clienților pentru alegerea celor mai bune soluții tehnice necesare  pentru fiecare aplicație în parte.

Celulele electrice de medie tensiune respectă standardele tehnice ale companiilor de producție, transport și distribuție a energiei electrice la nivel național precum Transelectrica, CEZ, E.ON, Electrica.

Odată cu livrarea celulelor, Electroalfa poate furniza servicii de: montaj, testare, parametrizare și punere în funcțiune, asistență tehnică. De asemenea, sunt oferite servicii de școlarizare a personalului de exploatare din departamentul mecano-energetic și a celui din departamentul de mentenanță al clienților. Electroalfa oferă și servicii de mentenanță, pentru întreaga perioadă de viață a produselor livrate.

Principalele utilizări ale celulelor de distribuție secundară sunt în posturile de transformare compacte și punctele de conexiune. Alimentarea cu energie electrică este asigurată, în ultima perioadă, tot mai mult prin posturi trafo compacte, soluție ce conferă avantaje din punct de vedere al modularizării și tipizării investițiilor, dar și o modalitate de micșorare a timpului de finalizare a investiției. Posturile de transformare compacte sunt echipamente ce asigură racordarea consumatorilor publici, industriali sau casnici la rețeaua de medie tensiune, dar și conectarea la rețeaua de distribuție a producătorilor de energie electrică.

Electroalfa produce posturi de transformare prefabricate de MT/JT tip Alfa Power, într-o gamă variată de tipo-dimensiuni, în producția standard, dar și produse derivate, adaptate aplicației solicitate. Pentru a răspunde cerințelor pieței proiectăm posturi de transformare compacte în anvelopa de beton sau metal în game standard de la 160kVA până la 1600 kVA (la solicitare până la 2500kVA) cu acces interior sau exterior.

Posturile de transformare compacte Alfa Power prezintă următoarele avantaje: anvelopa realizată într-o structură monobloc are o rezistență bună la toate solicitările mecanice care pot să apară în întreaga perioadă de viață; rezistență la coroziune dată de materialele folosite: anvelopă din beton și ușile realizate din aluminiu sau rășini armate cu fibră de sticlă; robustețe și protecție antivandalism; finisajul anvelopei este de calitate (produsele pot fi prevăzute, la cerere cu tencuieli adecvate încadrării în ambientul locului de instalare); anvelopele pot fi realizate într-o mare gamă tipo-dimensională, datorită tehnologiei de fabricație flexibile; mentenanță ușoară; durata de viață maximizată prin clasa termică 10K, până la puteri ale transformatoarelor de 1000kVA, inclusiv; durata normată de funcționare a produselor este de 30 de ani; calitate certificată; posturile de transformare compacte Alfa Power sunt realizate conform standardului european SR EN 62271-202 și au fost  testate în laboratoarele ICMET, având rezultate în totalitate corespunzătoare la testele de tip complete.

Posturile de transformare compacte Alfa Power sunt realizate și echipate în fabricile noastre specializate și se livrează direct la cheie loco beneficiar.

Pentru a simplifica activitatea în site, Electroalfa a realizat posturi de transformare compacte, monobloc, complet echipate, pâna la puteri de 630kVA.  Pentru puteri mai mari, din considerente de masă și gabarit, ținând cont de posibilitățile uzuale de transport și ridicare, produsele sunt realizate din cabină echipată și soclu, care se ansamblează direct în site. Posturile de transformare Alfa Power respectă standardele tehnice ale companiilor de distribuție a energiei electrice la nivel național precum CEZ, E.ON, Electrica, ENEL.

Portofoliul echipamentelor electrice de joasă tensiune Electroalfa include: tablouri de distribuție de joasă tensiune de tip DISMOD; tablouri de distribuție de joasă tensiune de tip PCC/MCC Sivacon S8 (partener licențiat Siemens); tablouri de distribuție de joasă tensiune pentru aplicațiile de clădiri terțiare și industriale XENERGY, Prisma Plus System, Dulap XL3 4.000; dulapuri de comandă, semnalizare și protecție pentru stațiile de transformare 110/20(6)kV; dulapuri de servicii proprii de curent alternativ și curent continuu; echipamente electrice de distribuție în sistemele energetice și surse de electro-alimentare c.c. și c.a. pentru echipamente GSM.

Produs de concepție proprie, tabloul de distribuție DISMOD T3N Electroalfa oferă soluția optimă în distribuția electrică, acționări electrice și automatizări, comandă și protecția motoarelor, pentru o gamă variată de aplicații în rețelele de joasă tensiune în următoarele domenii: energie, industrie, infrastructură, clădiri comerciale și rezidențiale.

Noua generație de tablouri DISMOD T3N perfecționează soluțiile constructive ale precedentelor familii de tablouri de joasă tensiune (Dismod și Dismod T3) realizate de Electroalfa, le îmbunătățește principalele performanțe tehnice și le extinde sfera de aplicabilitate.

Electroalfa este unul dintre actorii principali în piața de profil din România care derulează proiecte complexe de antreprenoriat, care includ proiectare (electrică, mecanică, automatizări), furnizare echipamente electrice, automatizări, management de proiect și execuție.

Proiecte de succes

Experiența acumulată, tehnologiile deținute, calitatea produselor și soluțiile complete oferite fac din Electroalfa un partener solid și de încredere. Portofoliul lucrărilor de referință Electroalfa include lucrări importante precum: modernizări de stații electrice de transformare (E.ON, CEZ, Electrica, Transelectrica), lucrări de modernizare echipamente electrice în centrale  hidroelectrice, nucleare sau termice (Hidroelectrica Sucursala Curtea de Argeș, Bistrița, Porțile de Fier, Râmnicu Vâlcea, CE Oltenia, Hidroserv, CET Govora, Nuclearelectrica), alimentări cu energie electrică ale diverselor centre comerciale (București Mall Vitan, Moldova Mall Iași, Palas Mall Iași), rafinării (Petrotel Lukoil, Petrobrazi, Petrom Hurezani, Petromidia), șantiere navale (Aker, STX- OSV- Vard, Daewoo Mangalia, Damen Galați), obiective industriale (STC Star Transmission, CNUD EFCO), stații de irigare și tratare apă (Chircani Zărnești- Republica Moldova, Galați-Pechea- Liești, Baia Mare-Vișeul de Sus- Sînmartin-Târgu Mureș).

Exportul echipamentelor electrice de medie și joasă tensiune și confecții metalice reprezintă un segment important pentru Electroalfa, clienții noștri internaționali activând în diverse industrii precum: echipamente electrice, industria constructoare de automobile, șantiere navale, energie verde, industria mobilei, paramedical, amenajări interioare. Electroalfa exportă produse în diverse țări precum: Franța, Germania, Republica Moldova, Norvegia, Anglia, Belgia, Elveția, Ethiopia, Mali, Kuwait, Sudan.

www.electroalfa.ro

Share