EFECTIV MAI MIC / EFECTIV MAI SIMPLU

Blocurile terminale TOPJOB®S montate pe șină DIN 35 cu tehnologie CAGE CLAMP®S sunt cele mai mici de pe piață, ducând la o economie de spațiu de până la 30% (fig. 1).

Reducerea spațiului în tabloul electric, în cutiile de protecție sau în dozele repartitoare reprezintă o economie de cost semnificativă.

  foto blocuri terminale TOPJOB®S

  Conectare Simplă

  pentru conductori masivi sau conductori flexibili (lițat) prevăzuți cu pini (ferule)

  Conductorii masivi dezizolați sau cei prevăzuți cu pini (ferula) sunt ușor de conectat, prin simpla introducere a conductorului în zona de acces a blocului.

  Pentru conductorii de la 0,5 mm² (AWG 20) până la 16 mm² (AWG 6) – această tehnologie conduce la o economie semnificativă de timp și costuri (manoperă)!

  Conectarea conductorului  – conexiune de tip introducere (fig. 2)

  Conductorii masivi, variind de la cel puțin două unități până la sub o unitate peste secțiunea transversală nominală, pot fi introduși direct, fără a folosi unelte.

  foto conductor cu pini Wago

  Conductorii cu pini variind de la cel puțin două unități sub secțiunea transversală nominală până la secțiunea transversală nominală pot fi, de asemenea, introduși cu ușurință, fără a folosi unelte.

  Conectarea conductorului folosind o șurubelniță (fig. 3)

  Conectarea conductorilor fără pini sau a conductorilor mici în secțiune care nu pot fi împinși, se realizează la fel ca în cazul CAGE CLAMP®, folosind o șurubelniță.

  foto conductori flexibili Wago

  Caracteristica inteligentă

  Pentru a deschide clema, șurubelnița este introdusă vertical iar intrarea conductorului se efectuează la o înclinare de 15 grade, având ca rezultat o conectare mult mai ușoară.

  Îndepărtarea conductorului

  Conductorul este îndepărtat folosind o șurubelniță, precum în cazul CAGE CLAMP® original.

  Ștrapare facilă

  Sistemul de jumper stil pieptene (strap) (fig. 4), este bazat pe principiul priză-ștecher. Fiecare bloc terminal este prevăzut cu un soclu cu o priză dublă și un arc din oțel CrNi stabil. Contactul jumperului este din cupru electrolitic pur, ceea ce permite unui design extrem de redus capabilitatea de a transporta curentul la capacitate integrală a blocului de terminale. Blocurile terminale de împământare pot fi, de asemenea, conectate folosind același sistem cu jumper. Jumperele alternante sau decalate pentru blocuri terminale până la 4 mm² (AWG 10) pot fi realizate local, prin simpla întrerupere și îndepărtare a contactelor jumperului.

  foto Jumper cu punct de pornire

  Caracteristica inteligentă

  Sloturile jumperelor pot fi, de asemenea, folosite pentru:

  • barele de jumper de tip introducere și jumperele pas jos;
  • adaptoare cu priză de test și comutatoare de testare sau prizele pre-montate pentru racordarea subansamblurilor.

  Acest jumper a fost dezvoltat special pentru a crea un „punct în stea” și este folosit pe plăcile de terminale de la motoare electrice prevăzute cu blocuri de terminale montate pe șină TOPJOB®S.

  Jumperul în punct cu stea este disponibil pentru Seriile 2002, 2004, 2006, 2010 și 2016. Codul produsului – la cerere.

  Îndepărtarea jumperului

  Introduceți lama șurubelniței între jumper și peretele despărțitor al sloturilor jumperului dual și ridicați jumperul. Folosind jumpere cu maxim 5 contacte, puneți șurubelnița în centrul jumperului (fig. 5). Pentru jumperele cu mai mult de 5 contacte, puneți țurubelnița alternând la ambele capete ale jumperului.

  foto indepartarea jumperului

  Conectare simplă cu jumpere decalate

  Designul special al jumperelor decalate TOPJOB®S permite folosirea a două jumpere în fiecare slot de jumper al blocurilor de terminale montate pe șină TOPJOB®S seria 2002 și a blocurilor de terminale cu instalare multi-nivel seria 2003. Aceasta înseamnă că se pot conecta simultan patru faze diferite folosind blocurile de terminale montate pe șină cu sloturi tip dual-jumper.

  Introduceți jumperul decalat astfel încât liniile roșii ale ambelor jumpere să fie îndreptate una către cealaltă (fig. 6).

  foto Conectare simpla cu jumpere decalate

  Jumperele decalate personalizate sunt create prin ruperea contactelor individuale ale jumperelor. Asigurați-vă că doar un picior de contact este în contact cu blocul terminal (fig. 7).

  foto Ruperea contactelor

  Jumper Simplu

  Jumpere cu trecere către secțiuni nominale reduse (crescute)

  O placă de capăt (1) trebuie întotdeauna aplicată între blocurile de terminale pentru a fi conectată cu jumpere cu trecere (fig. 8).

  foto Jumpere cu trecere catre sectiuni nominale reduse

  Notă: Fluxul total de curent nu poate depăși valoarea barei jumperului cu pas jos sau a jumperului de tip introducere.

  Jumperul cu trecere 2016-499 este potrivit pentru conectarea blocurilor de terminale 16/10 mm² (AWG 4/6) cu blocuri terminale 10/6/4/2,5 mm² (AWG 6/8/10/12). Jumperul cu trecere 2006-499 este potrivit pentru conectarea blocurilor de terminale 6/4 mm² (AWG 8/10) cu blocuri terminale 4/ 2,5/1,5 mm² (AWG 10/12/14).

  Cu bare cu jumper de tip împingere

  Atunci când se conectează pe partea deschisă a blocului folosind o placă de capăt, blocurile terminale 16mm² (AWG 4) și 10 mm² (AWG 6) pot fi conectate cu blocurile de terminale cu două unități sub secțiunea nominală și blocuri terminale 6 (AWG 8 ) /4 (AWG 10) și 2,5 mm² (AWG 12) pot fi conectate cu blocuri terminale cu o unitate sub secțiunea nominală. De exemplu, blocurile de terminale 16 mm² (AWG 4) pot fi conectate cu blocurile de terminale de 6 mm² (AWG 8 ) (fig. 8 ) sau blocuri cu terminale de 10 mm² (AWG 6) cu blocuri de terminale de 4 mm² (AWG 10) (fig. 9).

  foto Cu bare cu jumper de tip împingere

  Atunci când se realizează conexiunea pe partea din spate a blocului folosind o placă de capăt, blocurile terminale pot fi conectate cu blocurile terminale cu două unități sub secțiunea nominală. De exemplu, 16 mm² (AWG 4) blocurile terminale pot fi conectate cu blocuri de terminale de 6 mm² (AWG 8 ) sau blocurile de terminale de 6 mm² (AWG 8 ) cu blocuri de terminale de 2,5 mm² (AWG 12) (fig. 10).

  Testare Simplă

  Cu slot de jumper pentru conectori

  Conectori TOPJOB®S modulari

  Sistemul de jumper prearmat cu arc al blocurilor de terminale montate pe șină TOPJOB®S sunt potrivite pentru testarea accesoriilor precum adaptoarele cu priză de testare și conectorii de testare precum și conectorii TOPJOB®S modulari (fig. 10).

  foto Testare facila

  Conectorii modulari cu tehnologie CAGE CLAMP®S oferă o opțiune de conectare suplimentară pentru conductorii care au aceeași dimensiune ca și blocul de terminale montat pe șină.

  În plus, blocurile de terminale pot fi „depărtate” folosind module distanțier.

  Notă: Deconectarea blocurilor terminale nu trebuie să fie sub tensiune. În plus, conectorii folosiți conform normelor nu trebuie conectați sau deconectați sub sarcină.

  Conectorul de testare

  Conectorul de testare potrivit pentru seria 2001 până la 2016. Conectorii de test individual până la 2,5 mm² (AWG 12) pot fi conectați fără a folosi unelte.

  Conectori

  Conectorii pentru seria 2001, 2002 și 2004 sunt prevăzuți cu o/ 2 mm/0.079 sau o/ 2,3 mm/0,091 în priza de testare.

  Conectori modulari și benzi conectoare

  Conectorii modulari pentru seriile 2001, 2002 și 2004 sunt echipați cu o/ 2 mm/0.079 sau o/ 2,3 mm/0,091 în priza de testare.

  În plus, sunt disponibile benzile de conectare de la 2 la 10 poli pentru seriile 2001 și 2002 precum și benzile de conectori cu 2 până la 5 poli pentru seria 2004.

  Marcare simplă

  Găsirea ușoară a marcajului corespunzător și folosirea rapidă a marcajelor WMB sau a benzilor cu marcaj continuu

  Proiectare …

  Ansamblurile de terminale de șină și marcajele individualizate pot fi proiectate ușor folosind softul WAGO ProServe 4.1.

  foto proiectare

  Imprimare …

  O imprimantă cu transfer termic este folosită pentru imprimarea benzilor de marcaj (Seria 2009) sau a marcajelor WMB pe o rolă continuă.

  foto imprimare

  foto imprimare

  Informatii suplimentare:
  WAGO Kontakttechnik GmbH & Co. KG
  Reprezentanta România:
  Str. N. Caramfil nr. 26, Bl. D1, ap. 7, Sector 1, Bucuresti, România
  Tel: +40314218568; Fax: +40212320131
  Mobil: +40753934300
  info-ro@wago.com; www.wago.com
  Share