Curs CNRI

 

Stimati parteneri,

Va anuntam organizarea sesiunii de primavara pentru cursul postuniversitar de “SPECIALIST în ILUMINAT”, iunie 2017, Bucuresti.

Cursul se va desfăşura in doua părţi, plus un segment optional.

Prima parte (programata in intervalul  6-9 iunie 2017) contine notiuni de baza din iluminat, marimi fotometrice, relatia lumina-vedere, surse
de lumina, aparate si tehnologii de iluminat, sisteme de iluminat interior, sisteme de iluminat exterior, iluminat de siguranta, legislatie, normative si standarde, evaluarea eficientei energetice, abordare arhitecturala, design.

A doua parte (programata in intervalul  19-21 iunie 2017) debutează cu susţinerea unor simulari de teste si continuă cu aprofundarea aspectelor practice, iluminat special, intretinerea sistemelor de iluminat, lumina si sanatate, reciclarea materialelor de iluminat, organizarea licitatiilor pentru sisteme de iluminat, introducere in calculul automat al sistemelor de iluminat (cu programul Dialux).

Segmentul optional (21-23 iunie 2017) cuprinde 3 zile de cursuri practice de utilizare a programelor de calcul in iluminat (Dialux, Relux) si masurari luminotehnice.

Programul zilnic este de 8 ore, iar durata totala cuprinde doua saptamani distantate intre ele de o alta saptamana.

Flexibilitatea si impartirea cursurilor sunt necesare si se vor face face pentru a nu perturba activitatea de baza a cursantilor, dar si pentru a lasa timpul necesar aprofundarii si sedimentarii cunostintelor,
precum si pentru consultatii privind intocmirea Lucrarii de Finalizare a Cursurilor.

Orele se desfăşoara la sediul  CNRI [1]  de la Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor din cadrul U.T.C.B. din Bucuresti, Bd. Pache Protopopescu nr. 66, la etajul 3 in cadrul Centrului de Aplicatii pentru Sisteme de Iluminat.

Pentru inscrierea candidatilor este necesara completarea fisei de inscriere (din atasament) si trimiterea acesteia pe adresa de email cnri@cnri.ro, impreuna cu o copie a C.I. si a diplomei de licenta a studiilor. Toate documentele se trimit scanate.

Taxa este de 1500 RON pentru fiecare candidat si acopera cele doua parti de baza, examenul si licenta. Exceptie fac membrii  CNRI [1]  sau angajatii societatilor afiliate CNRI pentru care taxa este de 1000 RON. Taxa pentru segmental optional este de 500 RON pentru fiecare candidat.

Inscrierea se poate face cel mai tarziu cu zece zile inaintea inceperii cursurilor. Deoarece numarul de cursanti intr-o serie este limitat din motive de buna desfasurare a cursurilor, este necesara inscrierea din
timp, locurile ocupandu-se in ordinea inscrierilor.

Plata se poate efectua prin transfer bancar sau in numerar la sediul C.N.R.I. cu cel putin 5 zile lucratoare inaintea inceperii cursurilor, termen pana la care cursantii sunt rugati sa trimita datele de facturare.

La incheierea primelor doua parti (si/sau a segmentului optional), toti participantii primesc o diploma eliberata de Comitetul National Roman de Iluminat care atesta terminarea cursurilor.

Cu aceasta diploma si cu Lucrarea de Finalizare a cursurilor, cursantul
se poate prezenta fara nici o alta taxa la examenul de “specialist in
iluminat”.

Examenele se desfasoara la cca. 30 de zile de la data inceperii cursurilor, luand in considerare si timpul necesar pentru pregatirea lucrarii scrise de catre fiecare candidat, lucrare care este sustinuta
in fata comisiei de examinare formata din reprezentanti CNRI si ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari).

Titulatura ‘SPECIALIST în ILUMINAT’ este omologata si inscrisa in Nomenclatorul C.O.R. (Clasificarea Ocupatiilor din România), cod 214237, la grupa de baza 2142, cu realizarea Standardului ocupational
pentru “Specialist in Iluminat”.

Diplomele sunt recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Absolventul unui curs se poate prezenta la orice sesiune de examinare (in principiu sunt cel putin doua pe an) organizata dupa data terminarii cursului, fara nici o plata suplimentara.

Urmariti si anunturile de pe website-ul www.cnri.ro [1]  (pentru programa, detalii si alte informatii).

Alte informatii la telefon 0722889856 sau 0745361812.

Cu stima

Dep.Admin. CNRI

Constantin ION

0722889856; 0745361812

cnri@cnri.ro

constantin.ion@cnri.ro

Share