Banda LED de la LEDVANCE – soluția personalizată de iluminat

Banda LED este, fără doar și poate, cea mai versatilă soluție de iluminat care poate pune în valoare spații comerciale, ansambluri rezidențiale și spații destinate birourilor. Benzile LED de la LEDVANCE pot fi folosite pentru realizarea de soluții personalizate de iluminat.

Noile benzi LED vă ușurează munca. Sunt ușor de planificat, de combinat și de instalat. Generația nouă are o durată de viață mai mare, o redare a culorilor mai bună și clase de protecție ridicate. Tot ele vă ajută să îndepliniț standardele  înalte ale proiectelor de iluminat. Ele pot fi integrate cu sistemele de management al luminii VIVARES și BIOLUX.
Cu scopul de a economisi timp și resurse din buget, iată câteva informații despre proiectarea, funcționarea și utilizarea benzilor LED.Cum alegem puterea benzilor LED?
Primul pas: definirea scopului pentru care avem nevoie de această soluție de iluminat. Dacă obiectivul este iluminatul de ambianță, în cazul unui coridor sau al unei scări, putem porni de la un flux luminos de 500 lm/m cu o putere de maxim 4,2 W/m.
Banda LED ajută foarte mult la accentuarea zonelor. Se poate folosi cu succes pentru evidențierea unui raft dintr-un magazin sau a unei zone dintr-o recepție. În aceste cazuri, ne orientăm spre o performanță medie de putere, un flux luminos de 1000 lm/m și 8,6 W/m.
Datorită versatilității, banda LED poate fi folosită și ca soluție principală de iluminat. În astfel de aplicații în care ajută sau înlocuiește complet iluminatul principal, este recomandat, întotdeauna, un maximum de flux luminos disponibil, 2000 lm/m și 15,6 W/m. Pentru aplicații mari, cum ar fi centrele comerciale vorbim despre instalarea câtorva kilometri de bandă LED.
Un lucru important de care trebuie să ținem cont în alegerea puterii pentru banda LED este faptul că, de cele mai multe ori, banda LED se montează în profil de aluminiu acoperit cu difuzor opalescent, ceea ce duce la pierderea fluxului luminos cu câteva procente. Însă acest lucru asigură o distribuție uniformă.


Temperatura de culoare potrivită
Unul dintre motivele pentru care se optează pentru banda LED ca soluție
de iluminat este confortul pe care reușește să-l creeze. În cazul unei atmosfere intime pe care dorim să o inducem într-o casă, restaurant sau hotel, vom evita temperaturile de culoare mai mari de 4000 K. Standardul în aceste situații este de maxim 3000 K, cel mai apreciat fiind albul cald, 2700 K. În schimb, în spațiile de lucru precum birourile se recomandă un standard de 4000 K.
Dar ce facem în situația în care ne dorim o flexibilitate în ceea ce privește temperatura de culoare? Așa cum precizam la începutul articolului, banda LED este extrem de versatilă. Astfel, putem lăsa pe mai târziu personalizarea spațiului cu ajutorul temperaturii de culoare, optând pentru instalarea unei benzi LED cu temperatură de culoare reglabilă între 2700 K – 6500 K, denumită Tunable White.
Controlul acestui tip de bandă LED se face prin instalarea unei unități de control wireless LC RF CONTROL 24V RGBW/TW suplimentată cu un panou de comandă montat pe perete sau telecomandă.
Controlerul poate gestiona și benzile LED RGBW, însă telecomanda și panoul sunt diferite.
Prin integrarea acestor benzi LED în sistemul HCL BIOLUX, care permite o autonomie de control atât pentru benzile LED, cât și pentru corpurile de iluminat, putem personaliza iluminatul ambiental, atât la nivel de temperatură de culoare, cât și la intensitate, în funcție de bioritmul uman.
Cu sistemul LEDVANCE LED Strip veți găsi soluția perfectă pentru orice aplicație. Alegeți dintre cele patru temperaturi de culoare între 2700K/3000k/4000K/6500K, patru intensități luminoase între 500/1000/1500/2000 lm/m. Extindeți-vă posibilitățile cu benzile cu temperatură reglabilă de culoare, RGBW și RGB, precum și driver-ele, profilurile și accesoriile noastre care se potrivesc perfect între ele, urmând principiul modular.

Banda LED în funcție de nivelul de protecție
În general, banda LED este instalată într-un profil de aluminiu acoperit. În mediul exterior, vă recomandăm să utilizați bandă LED LEDVANCE PERFORMANCE, cu IP67 și rezistență la radiațiile UV și la mediul sărat, evitând astfel îngălbenirea și chiar deteriorarea din cauza expunerii la lumina solară. Alocați-vă timp suficient atunci când alegeți o bandă LED, astfel veți reduce din timpul cu instalarea!
Pe piață există o ofertă variată pentru banda LED, în funcție de buget și specificații. La produsele low buget veți identifica printre diodele LED doar rezistențe care servesc la stabilizarea într-o oarecare măsură a curentului, dar în continuare apare situația în care intensitatea luminii scade pe măsură ce ne depărtăm de sursa de alimentare, ajungând să fie mai întunecată la capătul benzii.
Acest lucru nu se întâmplă la o bandă LED LEDVANCE, care are un mod mai eficient de control al curentului, luminozitatea păstrându-se la fel pe lungimi de peste 10 metri. Toate benzile LEDVANCE sunt echipate cu conductori de alimentare la ambele capete. Chiar dacă banda este tăiată în două, avem ambele părți echipate cu cabluri de alimentare.
Utilizăm o densitate a cipurilor de cel puțin 120buc/m pentru a obține o lumină omogenă.
– Benzile LED de la LEDVANCE sunt precablate în ambele capete, ceea ce le face ușor de instalat.
– Sunt reglabile și potrivite pentru un iluminat dinamic, colorat (White, RGBW și RGB).
– Montare ușoară atât în suport de aluminiu, cât și cu bandă autoadezivă.
– Este important să selectați un driver LED și/sau un variator adecvat aplicației.
– Foarte important: puterea totală a benzii LED nu trebuie să depășească puterea maximă a driver-ului.

Folosit ca iluminat general, sistemul LEDVANCE LED Strip este o soluție flexibilă, care se potrivește în scenarii de iluminare diferite.
Vă prezentăm câteva soluții LEDVANCE pentru diferite zone de instalare:
1. CENTRE COMERCIALE
Recepțiile reprezintă cartea de vizită a unei clădiri. Benzile LED sunt modalitatea sigură de a întâmpina vizitatorii cu o lumină caldă care să simuleze o atmosferă familială, plăcută. Liniile luminoase subliniază discret arhitectura și indică pasarelele. Banda LED COB fără puncte LED vizibile oferă versatilitate pe suprafețele lucioase.

Soluția LEDVANCE

BENZI LED: Performance Class COB 1000 lm/m, 4000K, LS PFM-1000/COB/940/5.
PROFIL: Profil plat în formă de U (minim 12 mm lățime).
DIFUZOR: OPALESCENT (D), LS AY-PC/R01/D/1.
DRIVER: DR DALI-SUP-45/220-240/24.
Showroom-urile
Generând emoție pură, lumina ghidează privirile clienților, participă la decizia de cumpărare și pune în scenă brandurile. Nu este de mirare că benzile LED influențează atmosfera dintr-un magazin, punând în evidență rafturile și produsele.

Soluția LEDVANCE
BENZI LED: Clasa de performanță 1 000 lm/m, 4 000K, LS P-1000/940/5.
PROFIL: Profil aripă medie în formă de U, LS AY-PM01/UW/21,5X12/10/1.
DISPERSOR: OPALESCENT (D), LS AY -PC/P02/D/1.
DRIVER: DR-VAL-150/220-240/24.

2. BIROURI
Confort vizual în timpul activităților, cerințe individuale de iluminare și design modern – benzile LED cu temperatură de culoare reglabilă îndeplinesc   numeroase sarcini în birouri. Integrate în tavane suspendate, acestea iluminează birourile și spațiile de lucru întunecate. Temperatura de culoar poate fi reglată prin intermediul unui panou tactil.

Soluția LEDVANCE
BENZI LED: Temperatură reglabilă de culoare de clasă superioară 2000 lm/m, LS SUP-2000/TW/927-965/5.
PROFIL: Profil lat în formă de U (26 mm înălțime).
DIFUZOR: transparent (C), LS AYPC/W02/C/1.
DRIVER: DR SUP-200/220-240/24.
CONTROLER: LC RF 24 V RGBW/TW.
PANOU TACTIL: Touch Panel TW, LC RF TOUCH PANEL TW.

Iluminarea scafelor
Benzile LED cu iluminarea puternică a tavanului reprezintă o soluție potrivită pentru iluminat decorativ sau indirect. Temperatura caldă de culoare susține confortul în cameră și asigură o atmosferă elegantă.

Soluția LEDVANCE
BENZI LED: Clasa de performanță 2000 lm/m, 3000K, LS P-2000/930/5.
PROFIL: Profil mediu de aripă în formă de U (15,5 mm înălțime), LS AYPM04/UW/23X15,5/10/1.
DIFUZOR: TRANSPARENT (C), LS AY -PC/R02/C/1.
DRIVER: DR DALI-SUP-150/220-240/24.

Benzile LED cu IP67 sunt, de asemenea, soluții fiabile pentru iluminatul exterior. Acestea pot fi instalate la intrarea în clădire sau pe scările exterioare. Rolul acestora, pe lângă cel decorativ, este acela de a crea un
sentiment de siguranță și prevenire a accidentelor.

Soluția LEDVANCE
BENZI LED: Clasa de performanță 1000 lm/m, 4000K, IP67, LS P-1000/940/5/IP67.
PROFIL: Profil de formă cu muchie medie (12 mm lățime), LS AY-PM06/E/18X18/12/1.
DIFUZOR: difuză (D), LS AY -PC/R01/D/1.
DRIVER: DR DIM-PFM-250/220-240/24/P.

3. HoReCA
În HoReCa, crearea unei atmosfere prietenoase este extrem de importantă pentru clienți. Benzile LED RGBW adaugă zone de culoare pentru un iluminat ambiental primitor și modern. Culoarea caldă a luminii
albe produce un iluminat general elegant, dar și funcțional și eficient.

Soluția LEDVANCE
BENZI LED: PERFORMANCE CLASS RGBW, 1000 lm/m, 3000K, LS
PFM -1000/RGBW/830/5/IP66.
PROFIL: Profil mediu de aripă în formă de U (15,5 mm înălțime), LS AYPM04/UW/23X15,5/10/1.
DISPERSOR: difuz (D), LS AY-PC/R02/D/1
DRIVER: DR-VAL-150/220-240/24.
CONTROLER: LC RF Controller 24 V RGBW/TW.
TOUCH PANEL: Touch Panel RGBW, LC RF TOUCH PANEL RGBW.

Pentru toate proiectele care au nevoie de un accent suplimentar de culoare, un strop de strălucire și un pic mai multă imaginație, vă propunem benzile LED RGB. Culorile diferite conferă fiecărui spațiu o anumită
atracție. În ce lumină va avea cafeaua un gust mai bun?

Soluția LEDVANCE
BENZI LED: CLASA VALORICĂ RGB, 500 lm/m, LS VAL-500/RGB/5.
PROFIL: Profil lat în formă de U, LS AY-PW01/U/26X8/14/1.
DIFUZOR: opalescent (D), LS AYPC/W01/D/1.
DRIVER: DR-VAL-120/220-240/24.
CONTROLER: LC RF Controller 24 V RGBW/TW.
Telecomandă: RGBW, LC RF REMOTE RGBW.

Pentru baruri, benzile LED sunt în elementul lor. Spectrul variază de la iluminatul de bază indirect, plăcut, cald și evidențierea contururilor și a altor elemente interioare până la iluminatul ambiental pentru a scălda totul într-o strălucire confortabilă.

Soluția LEDVANCE
BENZI LED: Clasa de performanță 1000 lm/m, 4000K, LS P-1000/940/5.
PROFIL: Profil aripă medie în formă de U, LS AY-PM01/UW/21,5X12/10/1.
DIFUZOR: opalescent (D), LS AY -PC/P02/D/1.
DRIVER: DR-VAL-120/220-240/24.

Vă așteptăm pe www.ledvance.ro pentru a vedea gama noastră de bandă
LED și accesoriile adecvate.

 

 

 

Share