MEGGER prezintă: Locatoarele de utilități îngropate vLoc3

Locatoarele pentru utilități vLoc3-Pro aduc noi instrumente inovatoare pentru localizarea utilităților îngropate, asigurând prevenirea daunelor în timp ce colectează informații pentru analiză.
Cu două seturi de antene 3D ecranate, distorsiunea semnalului este ușor de detectat și afișată pe afișajul color luminos. Împreună cu ecranele de localizare clasice, locatoarele din seria vLoc3 oferă noi ecrane de localizare în perspectivă Vector Locate pentru localizarea complet automată atunci când nu avem acces deasupra traseului, Grafic Transversal care arată atât vârful, cât și nulul, oferind simultan măsurarea imediată a distorsiunii semnalului, Vederea în Plan care arată orientarea relativă a cablului/conductei în orice unghi și un nou ecran grafic Sondă, cu săgeți de ghidare care conduc la locația sondei chiar și atunci când aceasta este în poziție verticală.
Toate receptoarele din seria vLoc sunt extrem de configurabile de către utilizator și conțin opt moduri de localizare pasivă, modul de localizare a defectelor, modul SD/SD-Plus (care arată direcția curentului de ieșire) și o gamă de frecvențe configurabile de la 98Hz la 200kHz (de la 32 kHz pentru unele modele). Alertele audio și cu vibrații oferă avertizări pentru adâncime mică, suprasarcină, cabluri aeriene și balansare excesivă. Opțiunile plug-in-play pentru receptor includ modul
Bluetooth opțional, care poate fi utiliza cu dispozitive GPS externe și sondă EMS pentru a localiza markerii îngropați.

Locatorul vLoc3-XLF folosește frecvențe foarte joase specifice pentru localizarea pe trasee lungi. Frecvențele joase utilizate în XLF sunt adecvate pentru a parcurge distanțe mai mari cu mai puțină cuplare față pe liniile adiacente și să fie mai puțin susceptibile la distorsiuni. Câteva aplicații ideale pentru localizarea la frecvență joasă sunt liniile de fibră optică pe distanță lungă, rețelele metropolitane și rețelele de transport prin conducte metalice.

vLoc3-ML cu transceiver încorporat este proiectat pentru antreprenori și companii de utilități pentru a detecta și identifica cu precizie tipurile principale de markeri electronici pasivi îngropați.
Locatorul vLoc3-ML combină tehnologia avansată de localizare a traseelor Vivax-Metrotech și detectarea sistemului electronic de marcare (EMS) într-un singur instrument capabil să detecteze poziția și să măsoare adâncimea markerilor EMS disponibili comercial.

vLoc3-DM este utilizat pentru a localiza cu precizie conductele și pentru a ajuta la evaluarea defectelor de acoperire a conductelor în sistemele cu protecție catodică. Sistemul poate fi  utilizat fie pe sistemele de transport sau pe cele de distribuție. Un sondaj ACVG complet poate fi întreprins folosind vLoc3-DM și cadrul A-frame plug-in. Afișajul de pe vLoc3-DM a fost configurat special pentru evaluarea stării conductei. Datele pot fi reprezentate grafic în timp real pe receptor în timp ce sunteți încă la fața locului. Funcția de „mers înapoi“ evidențiaz poziția operatorului pe grafic, permițându-i să se întoarcă la punctul de interes unde poate fi întreprinsă o evaluare ulterioară sau un sondaj ACVG, cu cadrul A.

Receptorul vLoc3 RTK-Pro este primul care adaugă precizie RTK GNSS unui locator de trasee, cabluri și conducte îngropate. Utilizarea modulului de tip celular intern RTK-Pro cu capabilități 4G LTE, oferă operatorului capacitatea de a se conecta la protocolul NTRIP RTK (Real-Time Kinematic) care oferă corecții RTCM 3. NTRIP include un protocol de sine stătător bazat pe HTTP și adaptat la cerințele de transfer al datelor GNSS. El permite difuzarea corecțiilor diferențiale sau al altor tipuri de date GNSS, spre utilizatori staționari sau în mișcare, prin intermediul internetului. NTRIP permite accesul la internet prin rețele mobile bazate pe IP, cum sunt rețelele GSM, GPRS, EDGE sau UMTS.
Prin utilizarea acestor corecții, operatorul poate colecta atât date desprelocația traseului, cât și locația geografică, cu precizie la nivel topografic.
RTK-Pro este proiectat pentru toate nivelurile de pregătire ale operatorilor, utilizând ecrane de localizare intuitive și ușor de utilizat. Toate datele din teren sunt trimise în cloud și păstrate în memoria internă a receptorului pentru examinare și exportare în programe de cartografiere externe. Partea de înregistrare și descărcare date este asigurată
de conexiunea de încărcare în timp real la serverul VMMAP prin conexiune celulară. Rularea unei analize pe portalul web VMMAP permite determinarea prin cele mai bune practici.
Fișierele de date exportate pot fi în format .csv, shapefile sau KML.

Receptoarele din seria vLoc3 oferă, pe lângă ecranele clasice de localizare, noi reprezentări avangardiste:
Localizare vectorială – pentru localizare complet automată;
Grafic transversal – care arată atât maximul, cât și minimul, oferind simultan măsurarea imediată a semnalului distorsionat;
Vedere plană – afișarea orientării relative a cablului/conductei omnidirecțional;
Măsurători simultane de: intensitate câmp, adâncime, curent, distorsiune câmp etc.

Generatoarele vLoc3-Pro, cu puteri de ieșire de 5, 10 și 25W au frecvențe, pentru cuplajul inductiv și prin conexiune directă, selectabile de la 98Hz la 200kHz, funcția SD pentru identificarea direcției semnalului de ieșire, ohmmetru pentru măsurarea rezistenței buclei până la 1MΩ și un voltmetru intern. Afișajul matricial cu iluminare de fundal cu LED afișează curentul de ieșire, tipul de conexiune, tensiunea de ieșire, rezistența buclei, frecvența, volum difuzor, starea baterie și avertizare prezență de tensiune periculoasă.
Aplicația MyLocator3 permite configurarea receptoarelor prin activarea sau oprirea funcțiilor, selectând frecvențele la care are acces utilizatorul și creând ecrane de pornire personalizate.
Atunci când locatorul este conectat la un computer care rulează software-ul gratuit MyLocator3, programul va căuta automat în baza noastră de date cele mai recente variante de software, atât pentru locatorul de trasee, cât și pentru aplicația desktop.

Megger Germany GmbH Reprezentanța în România:
info.ro@megger.com, ro.megger.com

Share