Honeywell Life Safety Romania la a II-a ediție a Romanian Security Fair

Honeywell Life Safety Romania a participat la această a II-a ediție a Romanian Security Fair cu un stand generos, aducând în atenția specialiștilor multe noutăți, unele prezentate în premieră pentru piața locală.

Stand Honeywell Life Safety Romania la a II-a ediție a Romanian Security Fair
Stand Honeywell Life Safety Romania la a II-a ediție a Romanian Security Fair

Honeywell Life Safety distribuie sisteme de detectare a incendiilor, de adresare publică și alarmare vocală,  sisteme de apel și comunicare în unități medicale, produse sub mărcile “ESSER by Honeywell” și „ACKERMANN by Honeywell”.

Cunoscute pentru calitatea de top, produsele Honeywell Life Safety au fost prezentate într-un concept realizat cu panouri demonstrative funcționale, orientate spre aplicații specifice. Astfel, reprezentanții companiei au  exemplificat vizitatorilor standului beneficiile oferite de tehnologiile Honeywell în toate etapele de realizare a unei investiții, de la proiectare și instalare până la punerea în funcțiune și întreținerea sistemelor.

Punctul de atracție l-a reprezentat noua centrală pentru sisteme de detectare a incendiilor FlexEs control, prezentată în premieră în România, într-un târg de specialitate  în toate cele trei variante constructive ale sale: carcasă “clasică” Esser pentru aplicații mici, carcasă extinsă ProBox pentru centrale modulare cu până la 18 bucle de detecție și varianta pentru montare în dulapuri de echipament de 19″. Concepția modulară și scalabilă a componentelor hardware și software permite configurarea adaptată la cerințele sistemului, putând oferi clienților exact ceea ce au nevoie: soluții care corespund nevoilor de azi și care pot fi extinse pentru a răspunde cerințelor de mâine. Noua generație de centrale este controlată printr-o interfață de utilizator extrem de prietenoasă, redată pe un afișaj grafic cu operare intuitivă, panoul având active și iluminate doar elementele relevante în contextul stării curente a sistemului.

Chiar dacă sunt echipamente consacrate, detectoarele inteligente adresabile ESSER IQ8Quad au reținut atenția datorită performanțelor și caracteristicilor care reduc costurile totale de instalare și exploatare, un element esențial în contextul economic actual. Demonstrațiile practice au dovedit beneficiile generate de tehnologiile de detecție multisenzoriale adaptive, care minimizează numărul de alarme false și detectează într-o faza incipientă pericolul de incendiu. Consumul scăzut de energie al detectoarelor, care permite realizarea unor bucle de detecție de până 3500 m  împreună cu încorporarea în același detector și a funcțiilor de alarmare acustică (sirenă), optică și vocală pot reduce substanțial costurile de instalare și – eventual – de modificare ale sistemului. De asemenea, cablarea redundantă și utilizarea mesajelor vocale cresc siguranța în timpul fazelor de alarmare și de evacuare.

Tot în domeniul echipamentelor  de câmp au fost prezentate soluțiile care utilizează căi de transmisie radio (“wireless”), certificate EN54-25, destinate spațiilor unde cablarea nu este posibilă sau nu este dorită, cum ar fi clădirile-monument istoric. Elementul de noutate l-a constituit transponderul TAL pentru acționări la incendiu, conectat pe cale radio.

Articolul integral îl puteți citi în ediția tipărită a revistei Electricianul nr. 7/2012.

Honeywell Life Safety România
Str. George Constantinescu nr. 3, Clædirea Upground, intrarea A, et. 4, RO-014459 Bucureøti
Tel. +40 (0)31 224 30 01 ; Fax +40 (0)21 204 81 65

hls-romania@honeywell.com
www.hls-romania.com

Share