Firme românești expozante la Light+Building Frankfurt 2024 (1)

Un număr de 10 firme românești au expus produse și tehnologii proprii la recent încheiatul târg internațional dedicat echipamentelor electrice și iluminatului clădirilor, ce s-a desfășurat la Frankfurt pe Main. Iată câteva dintre cele zece firme românești:

FlashNet, firmă brașoveană ce participă de mai multe ediții la acest târg a reușit recent să pătrundă cu soluțiile sale de  iluminat inteligent și pe piața din SUA, succes deosebit  care vine după ce soluțiile sale au ajuns și în multe zone din Orientul Mijlociu. Bineînțeles că și în România există orașe (Brașov de exemplu) ce folosesc controlul iluminatului cu soluția FlashNet. FlashNet dispune de o bază de producție proprie acolo unde realizează controlerele și interfețele de comunicare cu sistemele de illuminat prin diverse rețele și protocoale, ceea ce asigură o flexibilitate deosebită soluțiilor sale, ce sunt practic soluții dedicate fiecărui client.

Numărul de puncte de aprindere gestionat de controlerele Flash Net este practic nelimitat, soluția este scalabilă și configurabilă la cerere.  Comunicarea se realizează  folosind rețeaua și protocolul specificate de client.

 

-Standul  REDO Group , firmă din Bacău, a impresionat prin numeroasele produse destinate iluminatului de interior, pline de creativitate,  a reprezentat un punct de atracție pentru numeroși vizitatori.  Redo Group este o dovadă care arată că industria românescă de iluminat se poate relansa pe o piață extrem de competitivă dar cu un efort serios de promovare . Fără promovare, eforturile colectivelor de ingineri și muncitori rămân fără rezultat și ar fi păcat ca talentul arătat de cei de la Redo Group să  nu aibă recunoaștere !

Extroplastica este un producător sătmărean de tuburi flexibile pentru protecția cablurilor electrice,  care la prima participare la acest târg a atras mulți vizitatori interesați de un produs de bază în industria de profil. Tubul flexibil ce protejează cablurile electrice este un produs important în structura unei instalații electrice , el având un rol important în a oferi siguranță maximă cablurilor electrice. Siguranța oferită este  mecanică, tubul flexibil rezistă la compresie și la alte solicitări mecanice (secționare, frecare, torsiune, tracțiune) dar tubul flexibil trebuie să asigure și o ridicată protecție la incendiu a clădirii atunci când cablul ia foc. Bineînțeles că tubul flexibil trebuie să fie conform  unor standarde riguroase pentru a îndeplini aceste cerințe iar tubul produs de Extroplastica este conform cu standardele europene de profil ceea ce îi permite să fie folosit în țările UE.

c

 

Share