zenon COPA-DATA , noua versiune a Platformei Software zenon

Ultima versiune a platformei software zenon COPA-DATA este acum  disponibilă. Producătorul independent și-a dezvoltat software-ul de automatizare pentru industriile producătoare și energetică astfel încât să fie mult mai sigur, mai eficient și mai ușor de folosit. Împreună cu zenon 8.10, COPA-DATA lansează, de asemenea, noua versiune a software-ului de raportare și analiză, zenon Analyzer 3.30. Pentru Gerald  Lochner, Head of Product Management la COPA-DATA, provocările vremurilor noastre sunt clare: ”Am dezvoltat zenon pentru a îndeplini toate cerințele automatizării de ultimă generație. Platforma software zenon COPA-DATA este acum mai rapidă, mai eficientă și cu o mai bună conectivitate și securitate ca niciodată. Din nou, pe parcursul acestui ciclu de dezvoltare am urmat filosofia fondatorului companiei, Thomas Punzenberger, pentru clienții noștri:  întotdeauna există o cale mai ușoară.”

De la 400 la 150,000 de schimbări de valori pe secundă
Numărul de variabile din cadrul proiectelor industriale este într-o creștere exponențială. Drept urmare, dezvoltatorii COPA-DATA au optimizat algoritmii zenon și au îmbunătățit codul. Acest aspect le-a permis să mărească viteza timpilor de reacție atât în zenon Editor, cât și în zenon Runtime. Teste de performanță realiste demonstrează că modificările în bloc în timpul  configurării sunt mult mai rapide – cu o economie de timp de până la 97%.
Procesele de arhivare spontane și declanșate sunt mult mai rapide și cu posibilitate de multi-tasking per ciclu de arhivare în zenon. Prin updatarea tehnologiei și optimizarea sistemului de stocare, software-ul a fost upgradat de la 400 până la 150000 de schimbări de valori pe secundă. Performanțele Runtime sunt acum neafectate în momentul în care sunt arhivate cantități mari de date.

Utilizarea: O rețetă pentru multiple unități
În producția orientată pe loturi, clasele de unități folosite pentru a configura procesele oferă flexibilitate adițională în modulul zenon Batch Control. Acest lucru face posibilă crearea de rețete generice care sunt independente de unitate. Utilizatorul decide ce unitate de echipament va fi folosită la începutul producerii fiecărui lot. Aceeași rețetă poate fi folosită cu ușurință pe alte echipamente.
Funcționalitatea drag-and-drop este o nouă caracteristică a modulului zenon Extended Trend. Această funcționalitate permite adăugarea de variabile direct în graficele de tendințe din Runtime. Pentru a fi siguri că liniile de pe axe sunt identificabile, se poate duce culoarea liniei direct pe valoarea axei. Controlate de o variabilă, de exemplu, butoanele dezvoltate individual pot îmbunătăți
vizibilitatea liniilor și a axelor dintr-un grafic de variație.
Web Engine HTML5, parte din server-ul de rețea, a fost updatat la cele mai noi standarde ale tehnologiei. Acest lucru asigură independența zenon în ceea ce privește sistemele de operare și conectivitatea sa. Elementul combinat, adesea numit multi-purpose tool-ul din zenon, este de acum disponibil și în Web Engine. Inginerii pot reduce din timpul alocat pentru crearea proiectului,
deoarece noile proprietăți ale simbolurilor sunt suportate complet. Ecranele existente nu mai trebuie să fie adaptate la Web Engine. Cu zenon 8.10, acum este posibilă evaluarea nerespectărilor valorilor de limită și să se utilizeze funcții suportate de Web Engine, precum configurarea valorilor setate sau navigarea între ecrane.

Securitate crescută ca standard
zenon COPA-DATA este în concordanță cu certificatul de securitate, auditat anual, IEC 62443 pentru producătorii de software. Seria internațională de standarde industriale oferă un cadru pentru prevenirea, detectarea sistematică și reducerea de probleme de securitate în automatizarea industrială și sistemele de comandă-control.
Pe lângă integrarea de drivere noi, de exemplu, pentru sisteme de alarme de incendiu Hekatron, mai multe drivere existente au fost updatate. Mai mult de atât, zenon acum are certificarea BACnet în concordanță cu ANSI/ASHRAE (American Society of Heating, Refrigeration and Air Conditioning Engineers), astfel respectând importantul standard 135-2012 pentru automatizarea clădirilor. În plus, driver-ul RemoteRT acum suportă comunicarea criptată cu Connector Container. Aceasta este o aplicație care poate fi pornită în paralel cu zenon Runtime și oferă acces de la distanță la subcomponente Runtime. Drivere adiționale au fost optimizate pentru autentificare și criptare fără a le fi afectată funcționalitatea. Toate acestea duc la o și mai bună securitate atunci când este folosită platforma software zenon.

Știi din timp ce urmează să se întâmple
Căderile bruște ale echipamentelor pot fi frustrante, mai ales în cazul în care ar fi putut fi evitate. În asemenea situații, funcția de analiză predictivă din zenon poate oferi servicii valoroase. Această caracteristică identifică tendințele din datele existente și arată, de exemplu, când ar trebui înlocuită o anumită piesă. Noua versiune face această predicție a tendințelor și mai precisă deoarece acum zenon Analyzer 3.30 oferă date într-un interval de câteva secunde, nu minute. Acest lucru asigură informații îmbunătățite și posibilitatea luării unor decizii mult mai rapid, îmbunătățește planificarea securității și reduce timpii de nefuncționare. În rapoarte, prognozele bazate pe timp sau valori pot fi generate folosind o varietate de template-uri. Datele de producție în timp real pot fi comparate cu datele istorice (arhivate) pentru a se oferi o garanție că producția funcționează în parametrii doriți. Ce e nou în această versiune: prognozele din zenon Analyzer pot fi folosite și în zenon Runtime pentru un proiect zenon 8.10. Acest lucru permite utilizatorilor HMI să vizualizeze tendințele predictive în timp real în ceea ce privește consumul de energie sau calitatea produsului, astfel încât pot face modificări din timp.

Vă invităm la standul nostru de la IEAS 2019 Sala Unirii, stand A25

office@kreatron.ro
www.kreatron.ro

Share