Consolight, soluții complete de iluminat profesional

Cu o activitate care a debutat în 1996 în domeniul comercializării materialelor și echi­pamentelor electrice, oferind soluții complete și complexe pentru instalații electrice, CONSOLIGHT a devenit   în prezent liderul pieței materialelor și echipamentelor electrice pro­fesionale din România.

Azi se impune pe piața de profil prin 12 filiale ( depozite și birouri): în București – Sediul Central, Otopeni – Depozit Central, București – Militari, București – Doraly, Iași, Constanța, Timișoara, Brașov, Craiova, Cluj, Galați, Sibiu și Oradea. De ase­menea, compania plănuiește inaugurarea a încă 3 filiale care vor fi deschise în intervalul cuprins între 2019 – 2020.

Misiunea companiei este de a rămâne un partener de încredere și prima opțiune a clienților pe termen lung, oferind o gamă largă de produse la cel mai bun raport calitate/preț. Produsele și serviciile oferite acoperă nevoile oricărui tip de client final (rezidențial, terțiar, industrial).

Compania își propune să vină în întâm­pinarea clienților printr-un portofoliu cât mai mare de produse, dar și prin servicii complete care să răspundă oricărei solicitări primite.

CONSOLIGHT dispune de o echipă de specialiști gata în orice moment să  satisfacă  dorințele celor mai pretențioși clienți, capabili  să  ofere o gamă  completă  de echipamente electrice profesionale de joasă  și medie  tensiune  de la cele mai reprezentative mărci din domeniu.

Iluminatul profesional

Încă de la început CONSOLIGHT a comercializat produse pentru iluminat, însă în urma cu 4 ani a înființat un departament specializat pentru gestionarea proiectelor în scopul  livrării celor mai bune soluții  de iluminat către clienți.

Departamentul are în componență personal calificat cu experiență în domeniu de peste 10 ani, acesta fiind dotat cu echipamente care permit măsurători lumino-tehnice ( luxmetre digitale certificate, iar identificarea cu precizie a dimensiunilor unei incinte auditate se realizează cu telemetre profesionale cu laser).

Prin utilizarea unei game variate de echipamente profesionale de iluminat adaptate specificului proiectului abordat, propunem soluții pentru utlizarea corectă și eficientă a luminii, asigurând nivelul de iluminare optim în conformitate cu normativele și standardele naționale și europene în vigoare (NP-061-02 Normativ pentru proiectarea și executarea sistemelor de iluminat artificial din cladiri, SR 13201-1,2,3,4,5  Iluminat public)

Principalii parteneri și furnizori de echipamente de iluminat sunt: PHILIPS LIGHTING ( SIGNIFY ), GEWISS, LEDVANCE, SCHRACK, ELBA, ZUMTOBEL, TRILUX-OKTALITE, BEGHELLI, ARELUX și KANLUX.

Pentru dezvoltarea fiecărui proiect de iluminatul CONSOLIGHT vine în ajutorul clientului cu următoarele servicii:

 • Evaluarea nevoilor (preluarea datelor tehnice, realizarea măsuratorilor lumino-tehnice, stabilirea restricțiilor și a  condițiilor de utilizare);
 • Calcule de eficienţă energetică şi de estimare a economiei realizate;
 • Estimarea timpului de amortizare a investiţiei.
 • Realizarea ofertei tehnico-comerciale (realizarea calculului lumino-tehnic în Dialux, alegerea aparatelor de iluminat, stabilirea numărului de aparate de iluminat);
 • Asistenţă la implementarea proiectului;

Strategia de dezvoltare pe segmentul de iluminat 

Cererea consumatorilor este tot mai mare pentru sistemele de iluminat LED, eficiența energetică fiind principalul factor de creștere a pieței.

Conform studiilor CONSOLIGHT, se remarcă tendința de înlocuirea a lămpilor cu incandescență, fluorescente, cu sodiu etc. cu corpuri de iluminat cu sursă LED integrată având o durată de viață mult mai mare. Acesta este  principalul factor de creștere a pieței.În funcție de tipul de produs, segmentul  de iluminat cu LED va domina piața în viitor.

Cu un consum foarte mic de energie şi o durată lungă de viaţă de peste 50.000 ore de funcționare, LED-urile au înregistrat un progres şi în alte aspecte importante, cum ar fi limita temperaturii de culoare, indicele de redare a culorilor, fluxul luminos, nu conțin mercur, rezistență la șocuri și vibrații etc.

CONSOLIGHT își propune să crească ponderea vânzărilor pe categoria de iluminat în următorii ani în special pe zona industrială și a clădirilor de birouri oferind produse standard cu LED cât și soluții de automatizare și control al iluminatului. Dorim extinderea gamelor de produse stocabile pentru a reduce timpul de livrare a produselelor solicitate de către clienți. Suntem în plin proces de extindere a departamentului de iluminat ( anul acesta s-a mărit cu două persoane ), pentru a asigura asistență specializată către clienți. CONSOLIGHT va organiza începând cu anul 2019 mai multe workshop-uri și evenimente cu focus pe soluțiile de iluminat din portofoliu, adresate arhitecților, proiectanților și designerilor.

Atmosfera perfectă de iluminat, climatizare și sonorizare – la îndemâna oricui

Pentru a fi în acord cu trendurile internaționale, CONSOLIGHT a dezvoltat noul Showroom din București, Bd. 1 Decembrie 1918, nr 1G, sector 3, pentru a prezenta clienților noutățile tehnologice ale domeniului.

În showroom-ul Consolight s-a utilizat tehnologie modernă de iluminat dinamic cu sistem DALI și cu șcenarii prestabilite.

Sistemul de iluminat permite atât modificarea intensității luminoase, cât și schimbarea temperaturii de culoare, în intervalul 3000K-6500K.

Showroom Consolight

Pentru realizarea ambianței potrivite pentru fiecare activitate, specialiștii CONSOLIGHT din cadrul departamentului de iluminat au propus montarea sistemului inteligent de wireless HUE. Acesta permite controlul facil de pe dispozitive mobile în orice moment, permițând schimbarea culorilor sau sincronizarea lămpilor inteligente cu muzică, jocuri și filme.

Soluțiile pentru case inteligente care au fost alese și pe care le puteți testa în noul showroom din București folosesc protocol DALI, KNX și SCS.

De asemenea, în restul birourilor sunt utilizate panouri de iluminat cu LED, având temperatura de culoare de 4000K, optim amplasate pentru a asigura un nivel de minim 500 lx la nivelul mesei de lucru, conform standardelor în vigoare.

Preocuparea pentru mediul înconjurător este una dintre prioritățile principale ale companiei.

CONSOLIGHT consiliază clienții cu privire la modalitățile de a face economii, de până la 80% la energia electrică, cât și orietarea acestora către tehnologia LED care prezintă avantaje de aceeași natură.

Gama de echipamente și soluții pentru iluminat furnizată de Consolight 

 • Corpuri pentru uz industrial, comercial și stradal:
 • Corpuri de iluminat decorative de interior şi exterior;
 • Corpuri de iluminat de siguranță echipate cu sisteme care asigură o autonomie de funcționare între o ora și trei ore (Eaton-Cooper, Beghelli, Olympia);
 • Corpuri de iluminat pentru medii speciale:corozive, din domeniul naval, petrolier, petrochimic, chimic, medical și medii explozive (antiex: Technor, Scame);
 • Surse de iluminat clasice și cu LED;
 • Stâlpi pentru iluminat și accesorii.

Proiecte de iluminat recent realizate

În cei 22 ani de activitate CONSOLIGHT a realizat multiple proiecte de iluminat care au implicat toate etapele de la audit și dimensionare până la livrarea echipamentelor. Mai jos vă prezentăm câteva exemple:

 • Iluminat funcțional la hala de depozitare, hala producție și birouri  Microgrup – 4000 mp;
 • Iluminat showroom – MCA Grup România;
 • Iluminat funcțional la hala ICME – 1700 mp- proiectoare antiex de 19.800 lm;

Hală ICME

 • luminat public Comuna Zorleni, Județul Vaslui – 600 buc corpuri de iluminat stradal de 3.300 lm;
 • Iluminat parcare- IKEA Pallady- stâlpi și console;

Sursa  foto: CAPITAL

 • Iluminat arhitectural Parohia Sf. Anton – Colentina – iluminat general de fațadă și iluminat de detaliu;
 • Iluminat arhitectural – Shopping City Râmnicu Valcea;
 • Iluminat exterior – City Mall București;
 • Iluminat lobby – Athina Suites Hotel;
 • Extindere depozit FAN COURIER Ștefănești -13.000 mp;

Extindere depozit FAN COURIER Ștefănești

Proiectul localizat în Comuna Ștefăneștii de Jos, Județul Ilfov a implicat realizarea sistemului de iluminat funcțional pentru o suprafață de aproximativ 13.000 mp.

Specialiștii CONSOLIGHT din cadrul departamentului de iluminat au realizat proiectul lumino-tehnic în programul specializat Dialux, stabilind soluția cu produse furnizate de Philips Lighting din gamele Lediniare și CoreLine.

Depozit FAN COURIER Ștefănești

În zona de hală cu o suprafață de aproximativ 7.050 mp s-au utilizat corpuri de iluminat cu LED tip high-bay  din gama CoreLine model BY121P G3 LED205S/840 PSU WB GR având următoarele caracteristici:

Flux luminos inițial 20500 lm
Temperatură de culoare 4000 K
Tip de sistem optic WB  [Distributie larga]
Putere de intrare iniţială 155 W
Grad de protecție IP65

Au rezultat următoarele valori luminotehnice în urma calculului în Dialux:

Nivelul de iluminare medie [lx] pe suprafața de calcul este de 151 lx.

În zonele laterale ale halei  cu o suprafață de aproximativ 6.000 mp s-au utilizat corpuri de iluminat cu LED tip waterproof din gama CoreLine model  WT120C LED22S/840 PSU L1200 având următoarele caracteristici:

 

Flux luminos inițial (sistem) 2900 lm
Temperatura de culoare 4000 K
Unghi dispersie lumină 110 grade
Putere de intrare iniţială 23.5 W
Grad de protecție IP65

Au rezultat următoarele valori luminotehnice în urma calculului în Dialux:

 

Nivelul de iluminare medie [lx] pe suprafața de calcul este de 111 lx.

În zona de birouri s-au utilizat corpuri de iluminat cu LED tip panel 60x60cm din gama Lediniare model RC060B LED32S/840 PSU W60L60 cu 3.200 lm.

Succesul implica viziune Și finanțare potrivită.

Consolight, împreună cu partenerul de încredere Grenke, poate finanța solutii de infrastructură de iluminat în mod eficient, fără avans până la 5 ani, în loc să se efectueze achiziții care sa blocheze cash-flow-ul companiei. Soluția noastră este independentă de bănci și de producători. Procesul poate fi unul extrem de simplu, rapid și adaptat fiecărei nevoi sau proiect. Alege împreună cu CONSOLIGHT echipamentele de care ai nevoie și vei  beneficia de o ofertă specială!

http://www.consolight.ro

Share