Conferința de presă Light+Building 2018, Viena, 30 octombrie 2017

Motto-ul ediției din 2018 :  “Connected-Secure-Convenient”

Conferința de presă cu tema Light+Building 2018. Joi 30 octombrie 2017, Messe Frankfurt a organizat la Viena o conferință de presă dedicată celei mai importante  expoziții mondiale din 2018 din domeniile iluminatului și tehnologiei pentru clădiri, Light +Building.  Au fost prezentate câteva din deschiderile expoziției Light+Building către sectoare noi cum ar fi securitatea clădirilor (o expoziție specială cu titlul “Secure! Connected Security in Buildings“ se va desfășura în cadrul Light+Building iar Forumul Intersec se extinde la 5 zile) sau proiectarea folosind aplicațiile de tip BIM (Building Information Modelling)  ce oferă modele virtuale tridimensionale ale proiectului de arhitectură. Cei prezenți au fost invitați să viziteze ediția de anul viitor care va suscita un interes aparte grație noilor și  permanentelor evoluții din domeniu din ultimii ani.  

Teme de top la ediția din 2018:

-“Smartification of everyday life“–“Smartificarea“ se bazează pe soluții smart pentru toate problemele uzuale din clădiri, ce țin de confort și securitate.

-“Aesthetics and well-being in armony“ -Estetica și  confortul în armonie, includ designul ca factor de success și lumina sănătoasă ce are în prim plan omul.

Contextul ediției din 2018

Mediul în care se desfășoară Light+Building  este dominat de problematici cum sunt eficiența energetică, securitatea și siguranța persoanelor și a bunurilor, limitarea resurselor, digitalizarea, prezența dispozitivelor din categoria “Smart“ , clădirea și contorizarea inteligentă, reducerea emisiilor de CO2, conectivitatea estinsă,  digitalizarea, interoperatibilitatea tututor dispozitivelor ca și interconectarea lor.

Perspectivele ediției din 2018

Peste 2600 de expozanți au contractat spațiu expozițional  la ediția din 2018, iar simultan cu Light+Building se va desfășura Luminale-Bienala pentru arta iluminatului și designului urban, un adevărat festival de lucrări de iluminat ce sunt realizate în orașele Frankfurt și Offenbach și atrage peste 200000 de vizitatori.

 Program complementar

Light+Building este ocazia desfășurării unui număr mare de conferințe, întâlniri, concursuri și competiții, festivități de premiere. Programul tututor manifestărilor este prezentat pe:

https://light-building.messefrankfurt.com/frankfurt/en/programme-events/events.html.

La Light+Building pot fi organizate tururi ghidate sau tururi tematice ale expoziției , ce ajută pe vizitatori să se apropie mai ușor de domeniile vizate.

Datele ultimei ediții

Ediția din 2016 a înregistrat  216 610 vizitatori și 2626 de firme expozante pe un spațiu de 249 000 de  metri pătrați. Segmentele de produse expuse au fost din iluminat, din tehnologie electrică și automatizări în clădiri.

Vizitatorii au fost în cea mai mare parte arhitecți, proiectanți și executanți de sisteme de iluminat, comercianți, proprietari și administratori de clădiri.

www.light-building.com

Share