Comunicație EtherCAT cu extindere de tehnologie pentru aplicații cu flux de date foarte mare

Echipa Kreatron Automation

EtherCAT G: Următorul nivel de performanță la 1 Gbit/s

Expansiunea de tehnologie EtherCAT G duce performanța înaltă EtherCAT la următorul nivel prin furnizarea vitezelor Gbit Ethernet necesare pentru a suporta aplicații cu flux de date foarte mare. Cea mai recentă expansiune de tehnologie nu este numai compatibilă cu standardul EtherCAT general de 100 Mbit/s, ci și oferă aceeași ușurință în utilizare, deja familiară. În plus, noul model branch controller pentru EtherCAT G permite operarea eficientă a multiple segmente de rețea, în paralel.
EtherCAT G suportă rate de transmisie Ethernet standard de 1 Gbit/s; echivalentul său, EtherCAT G10, deja introdus ca studiu tehnologic de dovadă de concept, este chiar mai rapid, cu rate de date de 10 Gbit/s. Creș te rea semnificativă oferită de EtherCAT în ceea ce pri vește vitezele de transmisie, peste standardul de 100 Mbit/s, mărește considerabil transferul posibil de date. Cu întârzieri generate de propagarea prin dispozitive ca factor limitator pe de o parte, dar potențat de noul model de rețea pe de altă parte, EtherCAT G poate oferi o creștere de două până la șapte ori în performanță, în funcție de aplicație. Hans Beckhoff, directorul general al companiei: ”EtherCAT G și G10 cresc performanța la noi nivele ce vor permite clienților noștri să construiască cele mai bune și performante mașinării/echipamente din lume! EtherCAT G și G10 nu sunt menite să înlocuiască standardul de succes EtherCAT bazat pe 100 Mbit/s Ethernet. Noile nivele de performanță sunt gândite ca expansiuni compatibile cu sistemul”.

O îmbunătățire perfect compatibilă, nu un substitut pentru EtherCAT standard

Performanța excepțională și ușurința în utilizare au fost în totdeauna elemente definitorii pentru EtherCAT. EtherCAT G prezintă aceleași caracteristici, dar și atinge viteze de transmisie mai mari fără modificări aduse protocolului sau software-ului principal EtherCAT. Perfect compatibil cu standardul general EtherCAT, EtherCAT G dovedește aceleași abilități, inclusiv diagnosticare integrată, sincronizare de înaltă precizie și, cel mai important, procesare ultrarapidă de telegrame “din mers”. De asemenea, este în conformitate cu standardul Ethernet IEEE 802.3.
Înalta performanță oferită de EtherCAT standard rămâne mai mult decât suficientă pentru majoritatea aplicațiilor din ziua de azi. EtherCAT G a fost dezvoltat special pentru a anticipa aplicații la scară foarte mare și o mai mare utilizare de echipamente cu flux de date intens, precum sisteme de analiză cu camere video, sisteme complexe de control al mișcării și echipamente de măsurare ce operează cu viteze mari de eșantionare.

EtherCAT G ridică tehnologia EtherCAT la următorul nivel de performanță în același timp menținând compatibilitatea cu EtherCAT standard și aceeași simplicitate.

Modelul de controller pentru rețea mărește varietatea de dispozitive suportate/agreate și minimalizează  întârzierile de propagare

EtherCAT și EtherCAT G pot fi combinate într-o rețea eterogenă. Acest lucru înseamnă că slave-urile EtherCAT G pot funcționa într-o rețea EtherCAT de 100 Mbit/s și vice versa. În ambele situații, echipamentul EtherCAT G se întoarce la rata de 100 Mbit/s. Însă, cu noul model EtherCAT G de controller pentru rețea, ramificațiile EtherCAT pot fi setate să permită operarea în paralel a segmente de 100 Mbit/s în cadrul unei rețele de 1 Gbit/s printr-o conversie de rate de transmisie. De exemplu, noul EtherCAT G coupler EK1400 poate crea o secțiune care să coboare rata de transfer a datelor de la 1 Gbit/s la 100 Mbit/s, permițând gamei mari de terminale EtherCAT standard să fie folosită ca module de I/O pe o rețea EtherCAT G. Datorită capabilităților branch controller-ului EK1400, rata de date de 1 Gbit/s de pe trunchiul EtherCAT G rămâne neafectată.

www.beckhoff.com/ethercatg

Share