Automatul programabil compact compatibil TwinCAT 3 crește în continuare scalabilitatea controlului bazat pe PC

Echipa Kreatron Automation

Controller-ul CX7000: Noua clasă entry-level cu procesor de 400 MHz și module I/O multifuncționale integrate

Automatul programabil CX7000 pune la dispoziția controller-elor compacte conveniența și eficiența mediului software TwinCAT 3. Acest lucru crește scalabilitatea tehnologiei de control bazate pe PC de la Beckhoff – începând de la mini-PLC-uri până la PC-uri industriale multi-core. Procesorul avansat de 400 MHz și modulele I/O integrate și configurabile oferă PC-ului integrat un raport preț/performanță optim.

PC-ul integrat CX7000 poate fi folosit ca și un controller de înaltă performanță rentabil cu generația de software TwinCAT 3 și poate fi extins în funcție de necesități prin module K-Bus sau EtherCAT.

Echipat cu un procesor ARM Cortex™-M7 (32 bit, 400 MHz), PC-ul integrat CX7000 aduce o putere de procesare considerabil mai mare în segmentul controller-elor compacte, low-cost. Mai mult, toate avantajele generației de software TwinCAT 3 pot fi utilizate, în timp ce design-ul ultra-compact de dimensiunile 49 x 100 x 72 mm asigură scalabilitatea optimă a controlului bazat pe PC pentru aplicații de controllere mici ce necesită în mod normal o amprentă la sol minimă.
Cu module I/O multifuncționale direct integrate, CX7000 garantează o calitate excenlentă:
– 8 intrări digitale, 24 V DC, 3 ms filter, tip 3;
– 4 ieșiri digitale, 24 V DC, 0.5 A, 1-wire technology.
Aceste module I/O multifuncționale integrate pot fi configurate pentru alte moduri de operare prin TwinCAT 3, permițând opțiunea de a folosi numărarea rapidă sau procesarea de valori analogice:
– mod numărare: 1 x intrare digitală de numărare 100 kHz (digital counter input), 1 x intrare digitală pentru numărare crescător/descrescător (digital input as up/down counter), 2 x ieșiri digitale de numărare (digital counter outputs);
– mod codificator incremental: 2 x intrări digitale pentru semnal de codificare 100 kHz, 2 x ieșiri digitale codificare;
– mod semnal analogic: 2 x intrări digitale configurate ca intrări analogice 0…10 V, 12 bit;
– mod semnal PWM: 2 x ieșiri digitale configurate pentru semnal PWM.
Dacă tipuri de semnal electrice adiționale trebuie procesate, CX7000 poate fi extins foarte ușor la cerere prin adăugarea de module pe EtherCAT sau module K-Bus pe lângă modulele I/O integrate. Modulele I/O adiționale vor fi atașate direct de CX7000.
PC-ul integrat este echipat cu memorie flash MicroSD de 512 MB (cu opțiunea de upgrade la 1, 2, 4 sau 8 GB) și este potrivit pentru temperaturi de funcționare între -25 și +60 °C. O interfață Ethernet (10/100 Mbit/s, RJ45) are rol de interfață de programare. Acest lucru înseamnă că CX7000, economic din punct de vedere al spațiului, este ideal de folosit ca și controller compact, de sine stătător și eficient din punct de vedere al costurilor. În versiunea CX7080, device-uri periferice cum ar fi display-uri, scannere sau sisteme de cântărire pot fi conectate printr-o inter față serială adițională (RS232/RS485).

www.beckhoff.com/cx7000

Descoperă și încearcă!

Beckhoff Automation produce echipamente și software de înaltă calitate, utilizând tehnologii de ultimă generație și tehnici de dezvoltare ultramoderne în realizarea tuturor produselor lor. Pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește proiectele dumnea voastră și pentru a vă familiariza cu posibilitățile de automatizare specifice domeniului dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați pe adresa: office@kreatron.ro.
Pentru mai multe detalii referitoare la partenerii noștri și produsele lor puteți accesa: www.kreatron.ro

Share