Brother Mobile Cable Label Tool facilitează tipărirea etichetelor pentru instalații folosind telefonul mobil

 Brother oferă în mod gratuit aplicația Mobile Cable Label Tool pentru a le permite instalatorilor profesioniști să respecte normele în vigoare, etichetând echipamentele rapid, în timpul instalării.

Elaborarea de reguli, respectarea lor și urmărirea modului în care sunt aplicate reprezintă factorii care stau la baza siguranței persoanelor indiferent mediul în care se aplică și de domeniul de activitate avut în vedere. De aceea, domenii vitale precum furnizarea de energie electrică sau telecomunicațiile sunt puternic reglementate, iar implementarea normelor și regulilor trebuie făcută cu maximă strictețe. Printre ele se numără și etichetarea corectă a cablurilor și echipamentelor, conform standardelor existente în domeniu.

Etichetarea nu este o operațiune simplă, datorită varietății mediilor în care se aplică și a complexității instalației. Pentru ca exploatarea și mentenanța să se deruleze în condiții de siguranță și confort, o etichetă fixată la instalare trebuie să se afle în aceeași poziție și să asigure aceeași lizibilitate pe parcursul întregului ciclu de viață al instalației respective. Această cerință este aproape imposibil de îndeplinit fără echipamente de etichetare adecvate care să includă și simboluri standard în domeniu. Din acest motiv, Brother a dezvoltat seria de imprimante P-touch dedicate tipăririi de etichete pentru instalații, aceste aparate incluzând un număr foarte mare de simboluri electrice, de telecomunicații și mult altele.

Pentru că echipamentul de printare reprezintă numai jumătate din soluția problemei, Brother a introdus și o serie de benzi specializate pentru tipărirea etichetelor, dezvoltate astfel încât să răspundă unei palete vaste de provocări, precum umiditate, abraziune, substanțe chimice sau temperaturi extreme. Dintre acestea, cel mai des sunt folosite benzile laminate, căci întrunesc toate condițiile necesare unei durabilități și lizibilități pe termen lung și sunt disponibile în combinații de culori diferite și în variante de lățime de 6, 9, 12, 18, 24 și 36mm. La rândul lor, benzile laminate se împart în standard, flexibile, cu adeziv puternic, fluorescente, mate, metalice, cu model și altele. În plus, oferta mai include și etichete nelaminate, dar și etichete textile. Se observă așadar o preocupare deosebită din partea producătorului pentru a oferi o soluție cât mai potrivită pentru fiecare cerință și fiecare scenariu de utilizare în parte. Desigur, un portofoliu atât de bogat de produse are dezavantajul că poate fi uneori derutant pentru utilizatori, dar Brother a luat și acest aspect în calcul și a creat un selector de benzi foarte intuitiv și deosebit de util, pe care îl pune la dispoziția specialiștilor prin intermediul site-ului oficial: https://www.brother.ro/supplies.

Brother nu s-a oprit însă aici și a introdus și o soluție care să simplifice și mai mult munca tehnicienilor, furnizându-le un instrument care permite crearea și aplicarea etichetelor chiar în momentul instalării fiecărei componente. Este vorba despre aplicația Mobile Cable Label Tool pentru dispozitive mobile. Compatibilă atât cu sistemul de operare Google Android, cât și cu Apple iOS, aceasta permite alegerea șablonului dorit, introducerea textului și tipărirea etichetei pe o imprimantă compatibilă, precum PT-E550WSP, direct de pe smartphone sau tabletă, totul wireless, extrem de simplu și rapid. Iar în ciuda ușurinței în utilizare, Brother Mobile Cable Label Tool pune la dispoziție numeroase șabloane uzuale disponibile pentru cabluri, panouri și echipamente de rețea, înlesnind astfel crearea etichetelor și reducând considerabil riscul de a imprima etichete cu lungimea nepotrivită. Mai mult decât atât, este posibilă și personalizarea etichetelor, prin adăugarea de text, simboluri, imagini, coduri de bare sau chenare, fiind în acest fel soluția perfectă pentru orice tip de lucrare. Cu alte cuvinte, laptopul poate fi eliminat complet din lista de echipamente necesare realizării unei instalații, ceea ce nu numai că simplifică munca echipei din teren, dar reduce considerabil și timpul alocat unei lucrări, căci etichetele pot fi redactate și tipărite chiar la fața locului, fără a mai aștepta ca ele să fie furnizate dintr-o altă locație. Iar ca dovadă a rapidității și simplității caracteristice aplicației Mobile Cable Label Tool, Brother a creat și un scurt clip video pentru documentare, pus la dispoziție pe pagina oficială de prezentare a aplicației: https://www.brother.ro/labelling-machines/network-infrastructure-label-printers/cable-label-tool-app.

Odată instalată pe dispozitivul mobil, aplicația Mobile Cable Label Tool comunică perfect cu imprimanta profesională de etichetare pentru electricieni, PT-E550WSP.  Aceasta este disponibilă în România prin intermediul partenerilor dedicați Brother, ElectricTelecom Distribution și IT Genetics.

Electrictelecom Distribution, furnizor specializat de materiale și accesorii electrice și de telecomunicații, cu experiență îndelungată în domeniu, a înțeles necesitatea adăugării aparatelor de etichetat profesionale Brother în oferta sa. “Clienții noștri, instalatori profesioniști, au nevoie de produse de calitate, stocuri și suport pentru lucrările lor. Ei înțeleg că instalația realizată este cartea lor de vizită și utilizează aparatele și benzile pentru etichete Brother pentru durabilitate și viteză de execuție” a declarat domnul Valentin Achim, director de marketing și vânzări al Electrictelecom Distribution, partener Brother de peste 10 ani.

Pe parcursul lunii noiembrie, ElectricTelecom Distribution și IT Genetics vor comercializa PT-E550WSP într-un pachet promoțional special, ce include și 4 benzi, pe lângă geanta deosebit de rezistentă și cablul de alimentare cu adaptor.

Despre Brother

Fondată în Japonia cu mai bine de un secol în urmă, Brother este în prezent o marcă recunoscută la nivel mondial pentru inovație tehnologică. În România Brother are un birou de reprezentanță care gestionează operațiuni de promovare și vânzare prin rețeaua  de parteneri – distribuitori și revânzători, a gamelor de echipamente și consumabile pentru birou – imprimante, echipamente multifuncționale, scanere și aparate de etichetat desktop și mobile.

Share