Bosch lansează INTEOX-prima platformă complet deschisă de camere video destinată modernizării industriei de securitate

  • INTEOX combină inteligența artificială încorporată (Intelligent Video Analytics) de la Bosch cu un sistem de operare deschis (OS) utilizat frecvent
  • Proiectat pentru personalizare și inovație, INTEOX oferă libertatea de a adăuga aplicații, software și servicii
  • INTEOX-bazată pe principiile de calitate ale Bosch

Grasbrunn – Bosch a anunțat în aprilie a.c. lansarea INTEOX, o nouă platformă de camere video destinată modernizării industriei de securitate și supraveghere. Prima platformă complet deschisă de acest gen, INTEOX oferă utilizatorilor, integratorilor de sistem și dezvoltatorilor de aplicații libertate nelimitată pentru inovație și personalizare.

Configurăm viitorul industriei de securitate

Pe măsură ce lumea devine din ce în ce mai conectată, Internet of Things (IoT) prezintă noi oportunități pentru persoane fizice și comerciale. Cu toate acestea, pentru a profita din plin de oportunitățile pe care IoT le aduce, industria securității trebuie să adopte schimbări. Bosch demonstrează vastul potențial al IoT cu INTEOX. Platforma deschisă de camere video INTEOX combină Intelligent Video Analytics încorporat de la Bosch cu performanțe superbe, un sistem de operare deschis utilizat frecvent și posibilitatea de a adăuga aplicații software în siguranță. Noua platformă puternică acceptă cele mai noi tehnologii. De exemplu, analiza bazată pe rețea neuronală, următorul pas în Machine Learning și Inteligența Artificială. INTEOX permite dezvoltatorilor de aplicații și partenerilor integratori să profite de informațiile și capacitățile integrate pentru a dezvolta cu ușurință aplicații software nelimitate bazate pe un limbaj comun. În același timp, integratorii de sistem își pot personaliza soluțiile de securitate pentru a satisface cerințele specifice și în schimbare ale clienților, prin adăugarea aplicațiilor și implementarea lor în camerele INTEOX. „  „Fiind senzori sofisticați si având tehnologie tip Inteligent
Video Analytics încorporată standard, camerele INTEOX ofera date valoroase
care pot fi analizate și utilizate într-o mare varietate de moduri noi și benefice. Pe multe dintre aceste moduri, industria – astăzi – si le poate doar imagina. Bosch sprijină platforma cu cele mai ridicate nivele de securitate a datelor și protecție a confidențialității, precum și cu calitatea și simplitatea specifice produselor Bosch    ”, spune Michael Seiter, senior vicepreședinte responsabil pentru activitățile Bosch Video Systems & Solutions.

MIC_IP_7100i

VS_2018_FLEXIDOME_IP_8000

O abordare de platformă deschisă s-a dovedit deja de succes pe piața calculatoarelor și a telefoanelor mobile, unde software-ul și aplicațiile au devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi. De exemplu, aplicațiile oferă informații imediate, comunicare și conexiune instantanee, productivitate a muncii îmbunătățite și sarcini zilnice simplificate. Aceste beneficii se extind la camerele de securitate. Având o platformă deschisă, dezvoltatorii pot lucra cu integratori pentru a rezolva provocările de afaceri ale clienților lor.

Platforma de camere INTEOX va alimenta o linie complet nouă de camere MIC, AUTODOME, FLEXIDOME și camere fixe și mobile DINION, suportate de o infrastructură IoT deschisă. Dezvoltată de Security and Safety Things GmbH, o companie start-up Bosch, această infrastructură IoT se bazează pe patru piloni:

  • Sistem de operare deschis bazat pe proiectul Android Open Source și consolidat pentru o mai mare securitate
  • Un magazin de aplicații pentru a accesa informațiile relevante despre aplicație, pentru a naviga în magazinul public și pentru a cumpăra aplicații gata de utilizare pentru toate camerele INTEOX
  • Un portal web pentru dezvoltatorii de aplicații și designeri care oferă informații și instrumente pentru dezvoltarea și testarea aplicațiilor
  • Un portal de gestionare a dispozitivului care prezintă statistici de sănătate pentru aplicații și dispozitive și permite gestionarea ușoară a aplicațiilor

Camerele INTEOX împreună cu infrastructura IoT, permit dezvoltatorilor de aplicații, integratorilor de sistem, partenerilor de integrare și altor jucători de piață să creeze aplicații specifice clienților și să le insereze ușor în camerele INTEOX. „INTEOX va alimenta inovația care este în afara oricărei companii în prezent. Introducerea acestei platforme de camere deschise va accelera creșterea viitoare a întregii industrii de securitate și siguranță „, spune Seiter.

Primele camere bazate pe platforma INTEOX sunt așteptate începând cu iulie 2020. Mai multe informații despre INTEOX găsiți aici:

https://youtu.be/mCmxJlUbb0Q

https://www.boschsecurity.com/xc/en/solutions/video-systems/open-camera-platform/

Divizia Bosch Building Technologies este un important furnizor global de produse și sisteme de securitate, siguranță și comunicații. În anumite țări, Bosch oferă soluții și servicii pentru securitatea clădirilor, eficiența energetică și automatizarea clădirilor. Aproximativ 9.000 de angajați au generat vânzări de aproximativ 2,0 miliarde de euro în 2019. Scopul principal este protejarea vieții, a clădirilor și a bunurilor. Portofoliul de produse include sisteme de securitate video, detecție a intruziunilor, detecție de incendiu și evacuare vocală, precum și sisteme de control și gestionare a accesului. Sistemele profesionale audio și de conferințe pentru comunicarea vocii, sunetului și muzicii completează gama. Building Technologies se dezvoltă și produce în propriile fabrici din Europa, America și Asia.

Informații suplimentare sunt disponibile online la www.boschbuildingtechnologies.com

Grupul Bosch este un important furnizor global de tehnologie și servicii. Angajează aproximativ 403.000 de angajați  în întreaga lume (la 31 decembrie 2019). Potrivit cifrelor preliminare, compania a generat vânzări de 77,9 miliarde de euro în 2019. Operațiunile sale sunt împărțite în patru sectoare de activitate: soluții de mobilitate, tehnologie industrială, bunuri de consum și tehnologie energetică și pentru construcții. Ca o companie IoT lider, Bosch oferă soluții inovatoare pentru case inteligente, orașe inteligente, mobilitate conectată și producție conectată. Își folosește expertiza în tehnologia, software-ul și serviciile de senzori, precum și propriul cloud IoT, pentru a oferi clienților săi soluții cross-domain conectate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al grupului Bosch este acela de a oferi inovații pentru o viață conectată. Bosch îmbunătățește calitatea vieții la nivel mondial cu produse și servicii care sunt inovatoare și provoacă entuziasm. Pe scurt, Bosch creează o tehnologie care este „inventată pe viață”. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și aproximativ 440 de companii filiale și regionale din 60 de țări. Incluzând partenerii de vânzări și servicii, rețeaua globală de fabricație, inginerie și vânzări a Bosch acoperă aproape toate țările din lume. Baza pentru creșterea viitoare a companiei este puterea sa inovatoare. În  cele 125 de locații de pe glob, Bosch are  aproximativ 72.000 de angajați în domeniile cercetare și dezvoltare.

Contact: Anca Piscan, Sales District Manager,  email:  anca.piscan@ro.bosch.com 

 

Share