Euralarm solicită amânarea datei de încheiere a perioadei de coexistență pentru standardele LVD (Low Voltage Directive)

Zug, Elveția, mai 2020 – Criza COVID-19 provoacă o povară pentru companiile care trebuie să-și termine programele de testare și certificare din cauza standardelor care vor fi înlocuite. Exemple sunt EN 60950-1: 2006 și EN 60065, care sunt utilizate pentru testarea conformității produselor de securitate la foc și a Directivei de joasă tensiune 2014/35 / UE. Prin urmare, Euralarm solicită amânarea datei de încheiere a perioadei de coexistență a EN 60950-1: 2006 și a EN 60065 cu nouă luni.
Ca și alții, industria de securitate și detecție/avertizare a incendiilor trebuie să facă față circumstanțelor excepționale care sunt cauzate de pandemia COVID-19. Pandemia nu afectează numai membrii Euralarm, ci și resursele externe care lucrează pentru ei, cum ar fi laboratoarele de testare și organismele notificate. Ca urmare a crizei, resursele disponibile (interne și externe) sunt reduse semnificativ, ceea ce determină întârzierea și decalarea calendarului proiectelor.
Până la sfârșitul acestui an, EN 62368-1 pentru siguranța echipamentelor electrice și electronice din domeniul tehnologiei audio, video, informații și comunicații va intra în vigoare. Pentru a vă asigura că produsele existente vor respecta EN 62368-1, mulți producători trebuie să convertească și / sau să adapteze produsele.
Din cauza crizei COVID-19 producătorii au amânat deja aceste proiecte de conversie / adaptare sau se confruntă cu perturbarea programelor de testare internă. Alții au fost informați că testarea subcontractată nu va putea fi efectuată conform graficului planificat.
Prin urmare, este daproape imposibil pentru producătorii de echipamente de securitate și detecție/avertizare la incendii să-și respecte tot portofoliul de produse conform EN 62368-1: 2014 înainte de data limită de 20 decembrie 2020. Această dată a fost stabilită de Comisia Europeană cu mult înainte de începerea pandemiei .
Pentru a permite acestor companii să-și termine programele de testare și certificare și, prin urmare, să garanteze că produsele vor îndeplini cerințele esențiale ale Directivei de joasă tensiune 2014/35 / UE (Comunicarea Comisiei 2018 / C 326/02 din 14.09.2018) Euralarm are a îndemnat Comisia Europeană să ia în considerare amânarea datei de încheiere a perioadei de coexistență din 20 decembrie 2020 până la 20 septembrie 2021.

Despre Euralarm

Euralarm reprezintă industria electronică a echipamentelor de detecție și avertizare la incendiilor și a securității fizice a persoanelor, oferind leadership și expertiză pentru industrie, piață, factorii de decizie și organele de standarde. Membrii noștri fac societatea mai sigură și sigură prin sisteme și servicii pentru detectarea și stingerea incendiilor, detectarea intruziunilor, controlul accesului, monitorizarea video, transmiterea alarmelor către centrele de primire a alarmelor. Fondată în 1970, Euralarm reprezintă peste 5000 de companii din industria de securitate și detecție/avertizare la incendii, cu 67 de miliarde de euro cifră de afaceri anuală.  Membrii Euralarm sunt asociații naționale și companii individuale din toată Europa. În România, partenerul EURALARM este ARTS-Asociația Română pentru Tehnică de Securitate(https://www.arts.org.ro/).

 Mai multe informatii:

Biroul de presă Euralarm

  1. pressoffice@euralarm.org
  2. www.euralarm.org
Share