BenQ prezintă în România soluțiile LED de iluminare stradală și pentru spații de birouri și comerciale

  • BenQ vizează instalarea a câteva mii de corpuri de iluminat stradale LED până la finalul acestui an în România;
  • Super eficiență energetică: sub 1 leu pe lună, costul energiei electrice consumate de un corp de iluminat LED BenQ, folosit câte 10 ore pe zi.

BenQ, companie recunoscută pe plan internațional pentru inovații în domeniul imaginii digitale, prezintă pe piața din România noile soluții LED de iluminare stradală și pentru segmentele office și industrial.

„Am prezentat partenerilor noștri din nord-vestul țării și din Serbia noile soluții moderne și eficiente de iluminat BenQ bazate pe tehnologia LED. Acum oferim o nouă tehnologie dezvoltată de BenQ, optimizată pentru diferite tipuri de activități astfel încât să ofere confortul maxim fiecărui beneficiar. Estimăm ca până la finalul acestui an să derulăm mai multe proiecte care să utilizeze, în total, câteva mii de corpuri de iluminat stradal, industrial și comercial”, declară Dragoș Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Soluțiile de iluminat BenQ bazate pe tehnologia LED corespund normelor și inițiativelor Comisiei Europene de a eficientiza la nivelul blocului european consumul de energie electrică, dar și de a reduce factorii de risc asociați becurilor economice de astăzi, ce conțin mercur. Comisia Europeană pregătește pentru anul viitor un plan de acțiune pentru înlocuirea becurilor economice.

BenQ LED
BenQ LED

Lămpile BenQ cu tehnologie LED au o durată de viață de 50.000 de ore, ceea ce înseamnă că pot funcționa până la 17 ani într-un regim de utilizare de opt ore pe zi. Din punctul de vedere al consumului de energie, acestea reduc factura electrică lunară cu până 60%, dar la consumul de energie se adaugă și reducerea costurilor cu mentenanța, întrucât dispare necesitatea de a schimba becurile arse.

„Potrivit studiilor făcute de specialiștii BenQ, un proiect de înlocuire a 200 de lămpi stradale actuale cu același număr de becuri BenQ bazate pe tehnologia LED își amortizează investiția într-o perioadă de doi ani și jumătate, într-un regim de funcționare de 12 ore pe zi, ceea ce înseamnă că următorii 12 ani, lămpile BenQ sunt transformate în „profit” pentru primăria care alege astfel de soluții. Studiile BenQ arată pentru un astfel de proiect o economie de aproximativ 40.000 de euro pe an, din reducerea costurilor cu energia electrică, dar și prin dispariția costurilor de înlocuire a unităților care se defectează”, spune Dragoș Salamac.

Portofoliul de soluții de iluminat BenQ dispune și de produse adaptate și optimizate pentru spațiile de  birouri – open space, birouri manageriale, spitale, magazine, hoteluri, baruri, restaurante, dar și pentru spații de producție sau depozite, pentru care BenQ oferă soluții optimizate, cu ajutorul unui software de proiectare avansat care ajută la crearea sistemului optim de iluminare. Totodată, sistemele de iluminare BenQ dispun de posibilitatea de a ajusta independent nivelul luminozitații exact atât cât este necesar pentru a crea spații cu lumină relaxantă pentru ochi, ce îmbunătățește eficiența și productivitatea muncii în respectivul spațiu.

Avantajele noii tehnologii LED BenQ

Soluțiile de iluminat LED BenQ folosesc nanostructuri de carbon pre-acoperite, astfel încât să asigure o difuziune optimă a temperaturii, a intensității luminoase, dar și uniformitatea luminii. Produsele de iluminare BenQ au un factor de putere foarte ridicat, de peste 90%, având un raport al eficienței de 90 lumeni/W, comparativ cu alte tehnologii la care acest factor este și sub 20 lumeni/W (raportul între lumina dată de corpul de iluminat și puterea consumată de acesta). De exemplu, costul curentului consumat pentru o lună de utilizare a unui corp de iluminat LED BenQ folosit zi de zi, 30 zile, 10 ore pe zi, este sub 1 leu.

Din perspectiva utilizatorului, BenQ echilibrează performanța specificațiilor tehnice cu frumusețea designului. Produsele de iluminat BenQ bazate pe tehnolgia LED au fost dezvoltate în cadrul Centrului de Design Profesional al grupului, obținând recunoașterea prin distincțiile primite de la instituții prestigioase de design, precum: IF, Red Dot, Good Design și Industrial Design Excellence Awards.

Share