OMS – Soluții noi in iluminatul cu LED-uri

Ing.Cristina Husch – LAPP KABEL ROMANIA

GRAFIAS este recomandat pentru iluminatul spațiilor industriale, depozitelor și benzinăriilor.

Echiparea cu LED înlocuiește cu succes sursa cu halogenuri metalice de 150W.

Eficacitate luminoasă 89 lm/W, flux luminos 8800 lm, indice de redare al culorilor 70, temperatura de culoare 5000 K, grad de protecție IP54, durata de funcționare – 50.000 h (12 ani la un ciclu de 12 ore/zi).

Carcasa este din aluminiu turnat, reflectorul din policarbonat, difuzorul din sticlă rezistentă.

Echiparea standard este cu balast electronic reglabil 1-10 V iar la cerere balast DALI.

Finisarea standard este în culoare neagră și la cerere se poate realiza în alte culori.

Funcționează la temperatura ambientală de până la +50ºC.

Sistemul de răcire este de tip pasiv pentru un management termic optim.

Producătorul oferă soluții pentru toate tipurile de plafon: montaj suspendat, aparent și încastrat.

grafias

FORSTREET SIRIUS este destinat iluminatului stradal, pietonal, al parcărilor sau al zonelor industriale. Are ca variante de echipare: 1 modul (2×8 LED-uri, 2x17W), 2 module (4×8 LED-uri, 4x17W) și 3 module LED (6×8 LED-uri, 6x17W). Consumul este scăzut iar eficacitatea luminoasă ridicată (69 lm/W). Are posibilitatea de variație a fluxului luminous. Gradul de protecție la praf și umiditate este IP65.

La aceste echipări (1, 2 și 3 module de LED-uri) înlocuieste cu succes vechea echipare pentru iluminatul stradal cu surse cu vapori de sodiu de 70 W, 100 W, respectiv 150 W.

Amplasarea aparatului de iluminat se poate face atât pe stâlp cât și pe consolă (braț).

Sistemul optic este realizat cu lentile din PMMA cu posibilitate de reglare între 20 și 60 grade.

Aparatajul anex este electronic, cu două trepte de aprindere 50% și 100%.

Carcasa aparatului de iluminat este din aluminiu extrudat, de culoare neagră iar rama modulelor LED este gri. Durata de funcționare este de 50.000 h. Funcționează în plaja de temperaturi -40˚C ÷ +55˚C.

FORSTREET SIRIUS

FORSTREET ASTEROPE este destinat iluminatului străzilor, șoselelor, parcărilor sau al zonelor industriale.  Consumul este scăzut iar eficacitatea luminoasă ridicată (89 lm/W). Are posibilități de variație a fluxului luminos. Înlocuiește aparatele de iluminat exterior echipate cu sursă cu vapori de sodiu de 150 W.

Amplasarea aparatului de iluminat este în vârful stâlpului cu distribuția directă a luminii.

Aparatajul de amorsare este electronic reglabil 1-10 V. La solicitare se poate echipa cu balast DALI.

Carcasa aparatului de iluminat este din aluminiu extrudat, culoare neagră iar rama modulelor LED de culoare gri.

Sistemul optic este realizat cu lentile din PMMA iar reflectorul este oglindat din aluminiu tip MIRO4.

Durata de funcționare este de 50.000 h. Funcționează fără probleme în plaja de temperaturi -35˚C ÷ +50˚C.

FORSTREET ASTEROPE

SYRMA este un aparat de iluminat rezidențial utilizat pentru iluminatul străzilor, aleilor, parcurilor sau zonelor industriale, echipat cu LED-uri distribuite liniar pe un caroiaj cu flux orientat direct. Consumul este scăzut iar eficacitatea luminoasă ridicată (68 lm/W). Are posibilități de variație a fluxului luminos. Înlocuiește ail echipat cu sursa cu vapori de sodiu de 70W. Echiparea este electronică, având posibilitatea unei duble aprinderi cu flux luminos de 50%, respectiv 100%.

SYRMA

Carcasa este din aluminiu turnat, lentila de acoperire din polimetacrilat transparent iar brațul suport din profil de aluminiu extrudat anodizat. Culoarea dominantă a aparatului de iluminat este negrul. Designul modern se integrează foarte bine în spațiile rezidențiale exterioare. Durata de funcționare 50.000 h. Amorsează în plaja de temperaturi: -40˚C ÷ +55˚C.

MODUL CLEARANCE este un aparat de iluminat destinat recepțiilor, show-room-urilor, hotelurilor, birourilor, sălilor de ședințe, spații interioare cu necesități de design superioare.

Când este stins aparatul de iluminat este transparent, când este aprins dă impresia unei sticle strălucitoare. Direcția luminii dispersate are un caracter difuz, astfel încât oferă o lumină discretă pe suprafața biroului și a tavanului. Este posibilă selectarea unei temperaturi de culoare corelate cu ambientul pentru întreg aparatul de iluminat sau utilizarea a două temperaturi de culoare corelate 3000K și 4000K.

Caracteristici: distribuția luminii uniform divizată între partea directă și indirectă, posibilitatea alegerii temperaturii de culoare corelată în plaja 3000-6500K, o uniformitate a strălucirii iluminatului în încăpere, răcire pasivă a aparatului de iluminat pentru un management termal optim, omogenitatea emisiei luminii, geometria foarte plată a aparatului de iluminat.

Gama de spoturi cu led este diversificată, de la spoturile ce înlocuiesc variantele cu surse fluorescent compacte (2x18W, 2×26) până la cele mai sofisticate, de formă rectangulară, dispersoare decorative etc.

Pentru exemplificare, va oferim doar trei din cele uzuale și anume: DOWNLIGHT VISION, DOWNLIGHT QUADRO, DOWNLIGHT CYGNUS.

MODUL CLEARANCE

Spoturile cu montaj pe șină, cu flexibilitate ridicată, utilizate în iluminatul magazinelor, recepțiilor, hotelurilor, show-room-urilor, galeriilor și muzeelor, spațiilor de expunere, echipate cu LED-uri ce pot înlocui sursele halogen de 50 W până la cele cu halogenuri metalice de 150 W.

Aparatele de iluminat mai sus menționate au o garanție de 5 ani.

Share