Braytron SAFEHOME : Lămpi germicide UV-C

Spot Vision Electric & Lighting este aproape de partenerii săi de peste 26 de ani, acceptând mereu noi provocări. Clienții noștri știu că în permanență aducem pe piața din România produse noi și eficiente pentru mediul înconjurător. Siguranță, diversitate în aplicații și design inovativ sunt doar câteva din cerințele corpurilor de iluminat solicitate în caietele de sarcini din proiectele în derulare, iar Braytron face față cu brio acestor calități, dezvoltând fiecare gamă de produs în permanență.
Pentru că prioritățile planetei s-au schimbat în ultimul an, odată cu apariția și extinderea mondială a virusului SARS-CoV-2 am lansat cu puțin timp în urmă lampa portabilă germicidă UV-C Braytron BY50 Safehome cu multiple utilizări.
Dar înainte de a vorbi despre lampa noastră, am dori să menționăm ce înseamnă UV, unde și de ce se folosește:
Razele ultraviolete, numite și raze UV, sunt radiații electromagnetice cu o lungime de undă mai mică decât radiațiile luminii percepute de ochiul omenesc. Denumirea de „ultraviolet” provine de la culoarea violet din spectrul luminii albe ( se măsoară în „nm“ = nanometru) care are o lungime de undă învecinată, doar că un pic mai mare.
Soarele emite radiații în spectrul UV-A, UV-B și UV-C. Stratul de ozon al Terrei blochează 97-99% din radiațiile UV până ajunge la sol.

Apariția ridurilor, îmbătrânirea pielii, pigmentarea imediată a acesteia după expunerea la soare și alergiile solare sunt cauzate de UV-A (lungime de undă 315-400 nm). Circa 99% dintre radiațiile UV care ajung la suprafața pământului sunt radiații de tip UV-A. Arsurile solare sunt produse în principal de UV-B (lungime de undă 290-315 nm). UV-C (lungime de undă 200−280 nm) se folosește prioritar pentru dezinfectare.

Principiul UV-C:

Lumina UV-C este cea mai sigură și eficientă metodă de eliminare a germenilor patogeni. Razele UV-C au un efect distructiv asupra structurii moleculare a microorganismelor provocând ruperea lanțului ADN și ARN, ceea ce duce la incapacitatea acestora de a se reproduce și de a supraviețui.

 

 

Braytron SAFEHOME

Braytron SAFEHOME

Lampa germicidă Braytron SAFEHOME se poate folosi în spații ca: locuințe rezidențiale, băi, bucătării, dormitoare, dressing-uri sau birouri, săli de clasă, conferințe, recepții, săli de așteptare, saloane, cabinete medicale, magazine alimentare, depozite, unități hoteliere și chiar autoturisme. Cu desăvârșire este interzisă utilizarea lămpii germicide Braytron SAFEHOME UV ca un corp de iluminat obișnuit.
Lampa germicidă fară Ozon Braytron BY50 Safehome are o eficiență ridicată de până la 99,9%, este realizată din material necoroziv și este ideală pentru suprafețe de până la 40m2. Tubul quartz are o putere de 36W și o durată de viață 8.000 h iar razele UV-C acționează 360°.
Aceasta dezinfectează 99,99%, îndepărtează acarienii 100%. Este ideală și pentru eradicarea alergenilor din încăpere, asigurând în același timp îndepărtarea sporilor de mucegai, reîmprospătează și îndepărtează mirosurile neplăcute, fără efecte reziduale. Se recomandă utilizarea ei de două ori pe săptămână doar de către persoanele majore, este ușor de manevrat fiind portabilă, cablul de alimentare cu lungime 150 cm se poate folosi în orice priză cu tensiunea 230V. Are funcție „Delay“ – pornire întârziată 10 secunde și 4 cicluri de funcționare, se poate programa 15 min – 30 min – 60 min prin buton individual din telecomandă în funcție de mărimea suprafaței 10m2 – 20m2 – 40m2 plus „Mod Automat“ 45 min. Distanța de acțiune a telecomenzii este de 30m (baterii incluse), din acest motiv programarea se poate face și de la distanță.


Temperatura optimă de funcționare este între -10°C și + 45°C, atunci când temperatura scade mai mult de 20°C sau crește mai mult de 45°C, timpul de expunere trebuie prelungit cu aproximativ 15-30 de minute, de asemenea în cazul în care aveți în grijă copii, bătrâni sau bolnavi, este indicat să folosiți lămpile mai des.
Înainte de utilizare asigurați-vă că nu există persoane, animale sau plante în zona de sterilizare.
Dacă intenționați să utilizați lampa după ce ați curățat podeaua, așteptați să se usuce complet iar apoi puneți lampa UV în funcțiune. Înainte de utilizare asigurați-vă că înscrisuri, picturi de mătase de înaltă calitate, cărți, articole din piele, colecții prețioase cu importanță memorială sunt protejate sau acoperite de lumina UV. Expunerea îndelungată la lumina UV duce la decolorarea anumitor materiale, din acest motiv trebuie luate măsuri de siguranță. Protecția se poate face prin acoperirea obiectelor cu o pânză sau scoaterea lor din cameră.
Este recomandată închiderea ferestrelor și a ușilor înainte de a porni lampa și nu priviți lampa în timpul funcționării.
Expunerea pe termen lung la lumina UV poate afecta ochii și pielea. Lampa trebuie poziționată pe o suprafață dreaptă, stabilă, de preferat în centrul încăperii pentru a-i permite o funcționare corectă, ea acționează numai asupra suprafețelor unde ajunge lumina.
BY50 Safehome deține un sistem de protecție, lampa se oprește automat datorită senzorului radar în momentul în care detectează mișcare la o distanță mai mică de 5m. După utilizare ventilați încăperea sau deschideți ferestrele timp de 30 min după ce ați folosit lampa UV.
Perioada de garanție este de 36 de luni în baza certificatului de garanție.
Credem totuși că trebuie neapărat menționat faptul că acest tip de corpuri de iluminat speciale nu înlocuiesc sub nici o formă curățarea materialului organic sau a prafului de pe suprafețele solide.
Pentru eficiență maximă în timp scurt, utilizați o lampă cu emisie UV-C certificată, iar lampa noastră deține certificatele necesare: EMC, LVD și Test de Încredere.
Nu lăsați lampa la îndemâna copiilor și atenționați copiii să nu se joace sau să atingă lampa!

Braytron Lighting expert!

Spot Vision Electric & Lighting este distribuitor oficial Braytron în România www.spotvisionelectric.ro

Share