PRYSMIAN : Electricitate digitală, o electricitate sigură la atingere

Ce este Electricitatea Digitală ?

Tehnologia Electricității Digitale transmite electricitatea în pachete care conțin energie electrică și date. Transferul sigur al fiecărui pachet este verificat la sursă și destinație utilizând un protocol numit PET – Pachete de transfer de energie. Principiul de siguranță din spatele Electricității Digitale – Digital Electricity™
(DE) se bazează pe un mecanism de oprire rapidă. Dacă un conductor expus este atins sau cablul este scurtcircuitat sau instalat incorect, emițătorul va detecta eroarea și va întrerupe transmiterea energiei în termen de 3 ms.
Graficul alăturat ilustrează zona sigură pentru expunerea la 400VDC a corpului uman. După cum se poate vedea, Electricitatea Digitală se poziționează pe partea stângă a zonei de pericol, putând astfel transmite în siguranță în jur de 400VDC, fiind totuși în siguranță din cauza transmisiei electrice oprită foarte rapid.

 

Cum funcționează

Electricitatea Digitală (EN: Digital Electricity™), tehnologie brevetată de VoltServer, transferă sute de pachete de energie în fiecare secundă. Dacă există cabluri necorespunzătoare, un scurtcircuit sau dacă o persoană atinge liniile de transmisie, emițătorul va decupla în termen de 3 milisecunde. Ca urmare, sistemul este sigur și nu pune în pericol vieți umane.
După trimiterea fiecărui pachet, emițătorul măsoară pierderea de tensiune pentru fiecare pachet de energie prin conductorul de cupru și acționează în consecință:

  • Dacă pierderea de tensiune este anormală, adică capacitatea reciprocă a liniei s-a schimbat, transmițătorul încetează să trimită pachete (pe toate perechile acelei linii) în termen de 3 ms, astfel încât persoana care atinge linia abia să simtă electricitatea;
  • Dacă pierderea de tensiune nu este anormală, atunci emițătorul trimite următorul pachet de energie și continuă.

Conformitate

Datorită sistemului de siguranță al echipamentelor VoltServer, acestea sunt clasificate în funcție de alimentare cu telecomunicații de joasă tensiune. Acest lucru indică faptul că cablurile de alimentare VoltServer pot fi instalate împreună cu cablurile de telecomunicații.

  • Low voltage directive (LVD) 2014/35/EU
  • EN 62368-1-AV, ICT and telecoms safety
  • EN 6950-21-Telecoms powering-RFT-V
  • EMC Directive 2014/30/EU
  • EN 50121-4-Railway EMC
  • EN 300 386 v2.1.1.1-Telecoms EMC

Testat independent de NRTL
Protecție împotriva șocurilor electrice prin reducerea transmisiei de tensiune la niveluri inofensive.
Deoarece este clasificat ca electricitate sigură, sistemul de Electricitate Digitală poate fi combinat într-un cablu care conține atât conductori din cupru, cât și fibre, făcând cablul hibrid un partener perfect pentru electricitatea digitală. Deoarece CSA-ul perechii de cupru este foarte redus, este posibilă utilizarea de cabluri hibride cu diametre mici care să permită suflarea cablurilor în conducte.

Domenii de aplicabilitate

Cablurile hibride Prysmian Group – potrivite pentru tehnologia VoltServer

Prysmian a dezvoltat un cablu hibrid cu 6 conductoare de cupru cu o secțiune transversală de până la 1 mm2 și până la 36 de fibre optice, care poate fi suflat într-o conductă de 10 mm.
Cablul hibrid este capabil să genereze până la 1,2 kW pe 300 de metri sau 300 W pe distanța a 1.200 de metri. Designul său special îl face potrivit atât pentru electricitatea convențională de curent continuu, cât și pentru electricitatea digitală sigură la atingere. Performanțele de suflare ale cablului pot fi observate în graficul din dreapta:

Contactați-ne pentru detalii: Prysmian Cabluri și Sisteme S.A.
Tel.: +40 316 306 695
E-mail: customercare.romania@prysmiangroup.com
www.prysmiangroup.ro

Share