Aplicații mobile Danfoss Drives

 

 

Viața noastră de zi cu zi este dominată de „mobilitate”. Este dificil să ne imaginăm o lume fără smartphone-uri, tablete, internet sau cloud. Lumea se grăbește și informațiile trebuie să fie disponibile oriunde și oricând.

În realitate, ne transferăm obiceiurile din viața de zi cu zi în alte categorii. Prin urmare, dispozitivele moderne folosite în sistemele de automatizare trebuie, de asemenea, să fie mai mobile și mai „smart”. Aceasta este o tendință clară care timp de mai mulți ani a devenit forța determinantă care a stat la baza dezvoltării și creșterii în multe domenii. Astăzi, ne așteptăm din ce în ce mai des ca producătorul unui anumit dispozitiv sau soluții să furnizeze și aplicațiile adecvate pentru smartphone-uri sau tablete. Accesul la date trebuie să fie cât mai rapid și mai intuitiv posibil.

Ca un răspuns la această cerere, Danfoss pentru soluțiile sale VLT® și VACON® oferă mai multe aplicații și multe altele sunt în curs de dezvoltare.

MyDrive Portfolio – toate datele „la îndemână”

Primele aplicații sunt pentru MyDrive Portfolio, care a fost oferit de mult timp. Aplicația MyDrive® Portfolio oferă o prezentare generală a întregii oferte de produse Danfoss Drives. Cuprinde foarte multe informații. Vă permite să căutați informații despre un produs și o aplicație specifică. De asemenea, facilitează și accelerează accesul la materiale și informații cuprinzătoare referitoare la un domeniu și o aplicație specifică. În plus, lista produselor este aranjată în funcție de locație și scopul produsului. Datorită MyDrive Portfolio, puteți găsi și descărca documentația necesară, care este în primul rând foarte convenabil și întotdeauna asigură versiunile cele mai noi și actualizate când este necesar. Link-urile sunt de asemenea disponibile pentru istoricul aplicațiilor, filme, broșuri și documentație. Tot ceea ce trebuie să faceți este să vizualizați informațiile și să descărcați fișierele PDF pe dispozitivul dvs. mobil. Tot ce puteți găsi poate fi încărcat și partajat. Aplicația vă permite să scurtați și să simplificați procesele de dare în funcțiune, proiectare și selectare. Din aceste motive, devine din ce în ce mai populară.

ecoSmart – optimizarea și îndeplinirea cerințelor standard

O altă aplicație disponibilă este ecoSmart, care acoperă toate convertizoarele de frecvență Danfoss.

Împreună cu noua directivă privind eficiența energetică a convertizoarelor de frecvență CA publicată în martie 2017, accentul și concentrarea pe eficiența energetică a devenit și mai importantă și observabilă. Nu doar motoarele, ci și convertizoarele de frecvență și sistemele compunse din convertizoarele de frecvență CA + motoare electrice vor face obiectul clasificării din punct de vedere al eficienței energetice.

În Europa, standardul EN 50598 privind eficiența energetică a convertizoarelor de frecvență CA este operațional din 2014. Acum standardul internațional IEC 61800-9 îi urmează, astfel oferind informații privind eficiența convertizoarelor de frecvență și sistemelor motor + convertizor de frecvență.

Aplicația ecoSmart include toate datele pentru toate liniile de producție ale convertizoarelor de frecvență actuale. Include ambele mărci VLT® și VACON®.

Cu ecoSmart, puteți identifica clasa de eficiență IE a fiecărui convertizor de frecvență Danfoss  și determina clasa de eficiență IES a combinației de convertizoare de frecvență Danfoss cu orice motor cu inducție. Această aplicație vă oferă libertatea de a alege și abilitatea de evaluare și alegere a dispozitivelor optime. În funcționalitatea sa, are capacitatea de a genera un certificat care conține detalii tehnice cu privire la elementele și configurațiile selectate.

În plus față de clasele de eficiență energetice, ecoSmart aproximează performanța sarcinii parțiale a convertizorului de frecvență CA la punctele de service standard și vă permite să calculați eficacitatea și eficiența convertizorului de frecvență la orice punct operațional.

Aplicația Danfoss EcoSmart ™ are aceeași funcționalitate ca versiunea web dar este optimizată pentru dispozitive mobile și a îmbunătățit funcțiile de filtrare.

Danfoss EcoSmart ™ vă oferă o modalitate rapidă și facilă de a căuta date privind pierderile chiar și cu sarcină parțială pentru convertizoarele de frecvență Danfoss. Introducând punctele specifice pentru aplicație ale sarcinii parțiale, puteți folosi Danfoss EcoSmart ™ pentru a calcula clasa IE și pierderile din aceste puncte.

Când componentele sunt obținute în mod independent, puteți folosi instrumentul de calculare a convertizorului de frecvență + motorului pentru a selecta convertizorul Danfoss și a adăuga un motor cu inducție.

Danfoss EcoSmart ™ creează un raport, ca fișier pdf, care raportează pierderi pentru o sarcină parțială și clasa de performanță IE sau IES împreună cu grafice care ilustrează rezultatele. Raportul poate fi trimis prin e-mail și datele cu punctele sarcinii parțiale pot fi exportate pentru a fi folosite în sistemul utilizatorului.

MyDrive® Connect – diagnosticare și punere în funcțiune rapide

 

Aplicația mobilă MyDrive® Connect este de asemenea disponibilă pentru punerea în funcțiune și servisarea convertizoarelor de frecvență VLT® HVAC, VLT® AQUA și VLT® AutomationDrive folosind o conexiune Wi-Fi individuală (IEE802.11). O soluție similară va fi de asemenea disponibilă pentru marca VACON®.

Widget-uri intuitive și funcții ușor de utilizat sporesc capacitatea de utilizare a sistemului. Tot ceea ce trebuie să faceți este să conectați totul. MyDrive® Connect funcționează eficient. Panoul wireless înlocuiește panoul LCP și aplicația nu doar menține ci și extinde funcționalitatea panoului LCP standard. Întregul sistem nu trebuie conectat printr-un cablu sau adaptor RS485.

Nu trebuie să mai comutați între dispozitiv și aplicație. Acum toate funcțiile sunt întotdeauna la îndemână, disponibile din aplicație. Nu trebuie să fiți direct la convertizorul de frecvență pentru a schimba sau citi parametrii. Puteți regla setările în mod confortabil și eficient respectând operarea instalației. Configurarea convertizoarelor de frecvență nu a fost niciodată atât de facilă.

MyDrive® Connect este:

 • Configurare rapidă și ușoară
 • Conexiune sigură
 • Performanță ridicată și interfață cu utilizatorul complexă
 • Compatibilitate cu LCP tradițional
 • Mai mult suport pentru utilizator
 • Conectare facilă prin autentificarea predefinită
 • Elemente suplimentare grafice intuitive și diagrame actualizate în timp real pentru monitorizare continuă
 • Căutare rapidă a parametrilor după index
 • Copierea parametrilor la telefon sau memoria internă a LCP 103
 • Conexiune wireless sigură (AES, Advanced Encryption Standard)
 • Securitate – un parametru special care vă permite să setați comportamentul dispozitivului în cazul pierderii conexiunii sau funcționării inadecvate a aplicației. De asemenea pentru recuperarea setărilor când este recuperat semnalul.
 • Suport pentru mai multe limbi
 • Mod de simulare

Toate aplicațiile pot fi descărcate din App Store și Google Play. Vă vom informa cu privire la alte aplicații care sunt în curs de dezvoltare.

Informații suplimentare despre convertoarele de frecvență Danfoss Drives pot fi consultate la www.drives.danfoss.pl.

 

Share