EDIBON-Laboratoare de instruire pentru operatorii dispeceratelor SCADA

Firma spaniolă Edibon oferă simulatoare pentru trainingul  personalului din dispeceratele sistemelor energetice și ale sistemelor SCADA

Trainingul este o etapă extrem de importantă pentru operatorii umani care conduc instalații complexe și care trebuie să ia decizii de importanță vitală atunci . Un caz uzual este camera de comandă a unei centrale electrice în care lucrează în permanență operatori unul sau mai mulți operatori umani care conduc diversele echipamente ale centralei: grupuri energetice (turbine, generatoare), linii de evacuare ;i de transport a puterii electrice produse,  stațiide transformare, sistemele de protecție aferente etc.

Trainingul dispecerilor sistemelor  SCADA

Operatorii umani care conduc sisteme reale s-au confruntat de altfel cu incidente mai mici sau mai mari .Pentru instruirea operatorilor din camerele de comandă ale unor sisteme energetice sau din camerele de comandă ale sistemelor de tip SCADA, firma spaniolă EDIBON a dezvoltat unele din cele mai complexe laboratoare. Scopul trainingului este ca în orice situații care pot apărea în operarea sistemelor conduse, operatorii umani să ia decizii în timp real, sigure și optime. Răspunsul  adecvat al operatorului uman  poate salva stabilitatea sistemului condus și astfel se pot evita pagube importante.

Număr și configurație variabil pentru posturile de instruire.

Scenariile pentru instruire sunt de asemenea configurabile conform cerințelor clientului 

Edibon exportă în peste 150 de țări circa 98% din sistemele sale . Un număr de 3000 de sisteme au fost instalate de Edibon în 14 centre de educație diferite, pentru clienți din sectoare de activitate diverse. De asemenea configurarea fiecărui post de instruire a fost făcută la cererea clientului, soluția EDIBON fiind una cu grad ridicat de personalizare , de tip custom design. Mai mult de 1000 de interfețe utilizează controlerele propii ale Edibon. Au fost vândute peste 4000 de seturi de pachete software Edibon care utilizează  limbajul de programare grafică  LABVIEW dezvoltat de  National Instruments.

 

www.edibon.com

web@edibon.com

edu@elop.ro

 

Share