MEGGER SMARTFUSE 250: Monitorizare și localizare defecte în rețelele de JT

ro.megger.com

Utilizarea SmartFuse 250 permite ca alimentarea de la rețeaua de joasă tensiune să fie deconectată în siguranță și să fie reconectată automat în caz de defecțiuni și supraîncărcare. Posibilitatea de a configura cât de des și cât de repede rețeaua de alimentare este reconectată și de a fi informată cu privire la orice eveniment sporește fiabilitatea și stabilitatea sursei de alimentare pentru consumatori și reduce la minim timpul de funcționare.

În acest scop, SFC250 este introdus în portfuzibil (dimensiuni NH 2 și NH 3, valoare fuzibil <_ 250 A) în locul siguranței de tip MPR normale. După instalarea și configurarea cu succes, SFC250 se comportă similar cu o siguranță fuzibilă normală. Spre deosebire de siguranța MPR normală, după ce a fost declanșată, SFC250 poate reconecta circuitul protejat, după o așteptare scurtă.
Opțional pre-localizarea defecțiunilor detectate poate fi efectuată sub tensiune fie direct cu funcția de localizare internă, fie cu un reflectometru TDR conectat în paralel.
Pentru identificarea poziției defecțiunii (cu ajutorul unui receptor acustic), SmartFuse 250 poate fi comutat în modul impuls, în care descărcările sunt continuu provocate la locul de defect. Modul de impulsuri poate fi pornit și oprit de la telecomandă în timpul identificării defecțiunii cu ajutorul unui dispozitiv mobil (conexiune GSM) sau al telecomenzii SFC250-RC. Acțiunile de localizare alternative, care necesită utilizarea unui vehicul de test, pot fi programate, deoarece în majoritatea cazurilor SFC250 poate menține alimentarea pentru o anumită perioadă. SmartFuse 250 este un întreruptor multifuncțional electronic care combină următoarele caracteristici într-un singur dispozitiv:
• Monitorizează evoluția curentului și tensiunii în timp real, înregistrează continuu datele și raportează evenimente prin intermediul rețelei de telefonie mobilă (GSM, 3G), WiFi sau LAN către utilizator;
• Timp minim de întrerupere;
• Localizarea defecțiunilor pe cablu cu gospodăriile conectate;
• Instalare sigură în tabloul de distribuție;
• Interfață utilizator intuitivă;
• Control variabil prin touchscreen, smartphone, tabletă, PC sau telecomandă;
• Monitorizarea a până la trei faze cu un singur modul de alimentare.

MĂSURARE ȘI TESTARE
SebaKMT – Seba Dynatronic GmbH Reprezentanța în România
Str. Av. Ștefan Protopopescu nr.1, Bl.C6, Ap.25, sector 1, 011725 București tel: +40 (0)21 2309138; fax: +40 (0)21 2039381
www.megger.com; www.sebakmt.com; seba.ro@sebakmt.com; www.cabletestvan.com

Share